gile. taip je kat sini..delete.. taip jekk...hapus.

tak tahu nk tulis ape.

ding!

dong!


*sakit hati* > o <

ding dong!


*hampa*

ding dong!

*kecewa*



Mengapa harus ada keinginan? Jika akhirnya menemukan sebuah kekecewaan?"

My wish..

.....




1) Aku sgt nk tgk anak saudara aku.. alisya qistina.

2) Perasaan yg tidak terluahkan. Bila, merasakan sesuatu yg tidak bakal tercapaikan..perasaan yang tidak mungkin ketemukan.. bila hanya bisa pasrah. kerna percaya..akan ketentuanNya.

3) Ingin sgt berada bersama org2 tersyg. Rindu yg Amat Sangat.

4) Merasa tidak bisa apa2.

5) Hanya ingin melakukan terbaik utk diri, namun..selalu merasa kurang.


Apekah?






nie kucing sape ni eh?

wekeke

tadi mlm.. dh 2 kali aku ber web cam dgn familyku.

ada semua kt umah. best. diorg cuti sampai hari ahad. hoho. ada baby akak aku gak. best ,mmg best

diorg asyik suruh balik je. haiyark!. nk wat cmne. tade cuti kat medical ni. aduyaii.

takpela. haishhh. taktaw nk ckp. ahahhaha. hmm. nk balik nak balik nak balik.

andai seribu 1 kali pown aku jerit tak munkin, tiba2 aku berada dekat dgn org2 tersyg.ahahahaha

takpelah
takpelah
takpelah kan akmar.

dgr lagu ni meh ;

D'Masiv - Jangan Menyerah
Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Kita pasti pernah
Dapatkan cobaan yang berat
Seakan hidup ini
Tak ada artinya lagi

Reff 1:
Syukuri apa yang ada
Hidup adalah anugerah
Tetap jalani hidup ini
Melakukan yang terbaik

Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Back to Reff 1

Reff 2:
Tuhan pasti kan menunjukkan
Kebesaran dan kuasanya
Bagi hambanya yang sabar
Dan tak kenal Putus asa


oke, don't give in whatever you do ;)

hahhhhh! utk aku gak. jgn putus asa!!!

ahahahhahaahahahahaha

ah, mls nk layan perasaan sendirik*

malas nk layan.

suke hati. nak kata ape kata.

sbb

malas dah aku nak layan

suke hati kau lah.


argh!!!!!


geram**





she's so adorable..

cumil! nk balik tgk aleesya..


hugs and kisses for my dear aleesya!!


muahhcx


from cik ma! =p aunty maa? or..wut eva

Hiks. Hari ini, 1 syawal.. pg2.. abah dah telefon. mlm sebelumnya, berburak panjg dgn akakku.

Abah call, ckp dgn abg lan. emak, harith..

Hmm.sayu..syahdu..dgr takbir. Sempat pegi solat raya di masjid hospital.

Alhamdullillah.

Abg lan asek antar sms.. kata. lain nya..3 org tade raya thn ni.

Adikku sms..emak penat sbb kak ma tade. Tade org nk wat kek cokelat. Jadi emak terpaksa buat kek cokelat pada jam 4 pagi.. sayu aku dgr. Sian emak, tp apekah daya.

Hilmi, msg ckp die mkn mcm2. jeles aku. aku masa tu tgh mengadap patients. hehe. Tetapi di kenang2 . Best jugak raya aku..hehe. huu.

Tetapi tetap , keluarga tercinta dirindui selalu.


Hmm.. Terasa sesuatu pada hari ini..

Terlalu ..

Merasa suatu kenangan yg lalu..

Haish.



Tetap.
Selamat Hari Raya!


*nanti baru letak gambaw2 kots.*







Esok raya, kami telah berbuka di Rumah mkn Ikan Bakar 52.
Kemudian ke MOG, membeli sedikit barang2 dapur, kwn2 aku nk memasak.Namun bg aku tiada maknanya..kerna besok pagi jam 7.00 pagi aku sudah mula oncall di hospital.

Hmm, namun, pada mlm esok akan ada rumah terbuka utk students malaysia. Mungkin aku akan pergi jika..tugasku selesai jam 7 malam. Hmm

Sayu, ketika ini.. takbir raya dh mula bergema..walaupown ini merupakan Hari Raya kedua aku di sini.. kerna pada thn 2004 yg lalu, aku juga beraya di sini.

Sayu , syahdu.. itu sahaja yg dpt aku coretkan di sini.

Hanya suara org2 tersyg pengubat rindu. Tadi yong dh telefon.. abah pun. Tapi dpt ckp dgn yong sebentar je. sbb line tak clear. Then, belum dpt ckp ngn abah, sbb masa yong call, call abah pown msk. hmm.


Cuba utk tidak berasa sayu..namun, suara takbir benar2 membuatkan hatiku sayu..

Emak berkali2 sms..mengatakan ..sgt penat sbb sorg2 jek. Yong beraya di rumah mentuanya, manakala akak ipar pown bersama abgku beraya di kelantan pada thn ini. Kesian emak =(
Esok, jika tetamu dtg..pasti emak lah yg plg sibuk..sape nk tolg basuh pinggan.. bubuh kueh raya..iron kan baju emak.. =(

Oh ye.. kirenyer esok pagi ade abg lan, hilmi dan harith...anak2 emak dan abah. Aku di sini, yong dan abg shah di taiping. abg pis dan kak lina di kelantan.

=(


Hmm.

Ya, supaya ini bukan Ramadhan terakhir buatku dan mereka..


Selamat Hari Raya.
Maaf zahir batin.



Malang, Jawa Timur, Indonesia.









waloz!

Selamat Hari Raya Aidilfitri ^ =

Maaf Zahir dan Batin


p/s : mkn ketupat rendang, kuih raya, lemang.. ingatlah aku di sini jua. uwaa!

hehe

Going to celebrate my Hari Raya with all the patients in Saiful Anwar hospital.

=p

;

Yesterday morning, emak and abah called ..

........



Tamo wish Selamat Hari Raya to all.

Kan baru hari Khamis.



Ah, mls nk update blog. Tapi rasa nk update. Hmm.


haw haw haw


aaaaaaaaaaaaaaaaa! bila nk abes study ni. tamo duduk sini dh =(


takpelah.

Selamat Hari Raya pada semua. Maaf Zahir dan Batin.

wah! pagi yg indah!

Ntah dari mana dtgnya semangat. Hari ini aku bangun dengan semangat waja. hehe. Rasa seperti fresh. Mungkin sebab dah cukup tidur, dan mungkin kerana malam tadi, aku keluar dgn zahra dan aini. Hehe.

=) yeay , baru rasa leh senyum dgn hati tersenyum gak.

Dah, tamo sedih2. tamo dah layan perasaan nak balik umah, perasaan tak suke dgn hidup kat sini. Kita kene hargai apa yg ada pada masa sekarang, bukan semua tak best, ade jek yg best. So, pls enjoy the moment. hehe.

orite!

kembali tersenyum.
Life goes on.

baru dpt jadual oncall baru. persis dipagi raya. aku oncall. mlm tu baru balik umah. esknyer oncall lagi.

hmm.

sekrg ni, suasana hati.. sensitif thp maks. pantg dipacu sedikit.. dh berair dh mata aku. giler murah air mata sekrg ni. Huu.

Aku letih.. duk sorg2..bergenang air mata.
Bila kije, sorg2 kan.. bergenang air mata.
Bila teringat emak dan abah juga bergenang air mata kasih.

Ya Allah, tidak ada sekalipun ingatan terhadap mereka lupus dari ingatan..
rindunya.

Dugaan hari demi hari. Adess. Kuatkah aku. Hadapi ...
Makin rasa sesak.. sesak..penuh.. bingun.. tetapi ku teruskan gak.

Ah, akhirnya.. hadiahnya.. sebuah kelelahan.. hanya linangan air mata.

Ah murah nyer air mata sekrg ni. Jualan murah sempena raya kah.



Jgn ckp pasal raya, jgn ckp pasal ketupat rendang.. jgn ckp pasal emak dan abah..
pasti berlinang air mata.


ya Allah ya Allah ya Allah..

permudahkanlah segala urusanku.

Semakin hari, aku rasa semakin ....

semakin hari, ku rasa seperti dia....

semakin hari terasa semakin dekat...

semakin hari , aku terasa semakin...


apekah itu?



kah kah kah

Kini,

tiada sehari pun hari yg di lalui tanpa perasaan marah, benci dan takut.

hmm, goverment tamo bwk students kt sini balik mlaysia ke?

hmm, org sini dh tak waras. media masa cam hampeh. bulan puasa pown nk hina2, kutuk2 org lain..

pandangan sinis mereka? tentu saja. Namun, masih tetap kuat memberi senyuman, memberi bakti .. demi meneruskan matlamat.. aku di sini hanya utk menimba ilmu.

Sayang bangsa, tapi tak syg org seagama. Terlalu cetek pemikiran mereka.

Ahh. setiap hari, hati berdebar2.. takut.. " hari ini bakal menempuh apa lg? "

caci maki, hina, perli.. pandangan sinis.. bahkan sudah ada yg berani naik tgn atas kepala kwn aku. mmg "damn". bergelar profesor tp mmg ^(&*^(*&)UI_). Seorg prof, tidak mahu bg ilmu pada org luar, seorg prof menyatakan "saya tidak mahu menguji org luar" .. seorg prof mengatakan.."doakan org2 luar yg mengambil hak kita sakit.."

begitukah tingkah seorg profesor, ilmu tinggi, hati gelap. tak belajar agamakah?


ah. bulan puasa.
doa termakbul.

doakan kami di sini.

cerita ttg clinical aku setakat ni. Now, aku kat posting internal rotation selama 3 months di internal medicine.

1 bulan pertama , hoho. oncall setiap 3 hari. hehe. penat ke tak? mmg penat rasa sama cam aku oncall neuro dan masa intern. huu. Bermula hari aku pada jam 5.30 a.m , aku dh jln terkedek2 g sepital, then.. 7.oo a.m Morning report students dgn supervisor.

Around 9 a.m terus bertugas di ward masing2 sampai jam 2.30 p.m. Jika oncall, stay sampai 7.00 pagi esk..Morning report dan setelah itu pergi ruangan seperti biasa. hoho.
Setakat ni. 3 kali aku oncall dan dah 3 kali aku present case utk morning report~ Report case in English. hadoi, terasa English aku sekrg ni makin makin ntah hape2. hoho. After morning Report, g ward sampai 2.30.. biasanya..aku akan pulang 4.00 p.m.

Alah bisa tegal biasa.
Perkataan yg aku akan elak adalah "penatnyerrr", "stress" .. ni perkataan2 yg aku tak suke. aku marah, aku sakit hati dgn nurses or doctors or patients.. aku hanya diam.. dlm hati .." Ya Allah, tabahkan lah aku" bukan sbb ape, sbb aku mmg tak larat kot nk marah, wat sakit hati je. So, wat tak tahu jek. Ada jek, tgh2 oncall, rasa cam.. Ya Allah, apekah ini.. rasa cam byk nyer menda nk buat, rasa cm.. bersalah bila ade yg meninggal.. rasa cm..ahh..tak laratnyer..tak berdaya nyer.. masa tu. .. huuu

Ya Allah..

Permudahkanlah segala urusanku.

Sob sob sob.. tabahkan hati ku hadapi dugaan dan cabaran ini.

*nangis dlm hati* sayu laks

hehe

dah2. semangat okeh! ;) niat semua kerna Allah.


okeh. have a nice day.

hiks, aku oncall ari ini =p




ape?ape die? ape?? haishhhhhhhhh



darn!

jeles nyer bila :

1. org lain sedang bersama org2 kesayangan mereka

2. org lain jalannya nampak mudah jek

3. org lain tgh bersenang2

4. org lain dh abes study dan ade duit sendiri

5. org lain ade kereta

6. org lain dpt jln2 merata, tp aku masih di sini

7. org lain ade rumah

8. org lain dah jumpe org yg dia rasa nk tua bersama org itu.

9. org lain dah dukung baby sendiri. ( jeles ke? ngeri jek. takleh2. ahaha. tukaw jd dukung anak sedara jek :p )


10. org lain ada bakat best mcm main guitar, melukis dgn indah, aku cam tade bakat jek :p

11. org lain..org lain..

ahh. byk giler ttg org lain. kah3.
bersyukur lah dgn kurniaanNya..

kan kan kan?

:p




sedapnyer!

yeay!

sy suke sekali =)

Nape perlu sakitkan hati org lain?

Diam lah! nk je aku ckp mcm itu.
Hmm. biarlah. biarlah. biarlah.

Akhirnya. Biar aku je diam.

Lagipon. Lagipon.

Ah biarlah, ku pendam jek rasa hati.

Kadang2 memendam itu yg terbaik kan.

ahahahahah

Mencari diri yg sudah lama kelam

Tiada sinar,

Namun, kini terasa seperti bisa bersinar kembali!


*layan lagu ayat2 cinta*


desir pasir di padang tandus
segersang pemikiran hati
terkisah ku di antara
cinta yang rumit

bila keyakinanku datang
kasih bukan sekadar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan

maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini tak mungkin ku cegah
ayat-ayat cinta bercerita
cintaku padamu

bila bahagia mulai menyentuh
seakan ku bisa hidup lebih lama
namun harus ku tinggalkan cinta
ketika ku bersujud.


*smiling*

About Me

My photo
No mountains too high enough, no oceans too wide. Cause together or not, our dance won't stop. Let it rain, let it pour. What we have is worth fighting for. You know i believe, that we meant to be. *takdir Allah dah tentukan yg terbaik utk kita*

Just Remember

When things are down
And you are out of your mind
Remember just remember
Allah is The Kind.

When your life is in darkness
And nothing is right
Remember just remember
Through the darkness,
Allah is The Light.

When nothing makes sense
And your heading for demise
Remember just remember
It doesn't make sense, but Allah is The Wise.

When times are troubled
And no one seems to care
Remember just remember
Allah won't hurt you, He is The Fair.

When your heart is breaking
And your pain makes you fall
Remember just remember Allah Sees it all.

When you are weak
And the road seems long
Remember just remember
Seek strength from The Strong.

When life is a burden
And everything is unstable
Remember just remember
Allah is The Able.

When the way is cloudy
And there is no one by your side
Remember just remember
Allah is The Only Guide.

When no one wants to listen
Or is willing to lend an ear
Remember just remember
Allah is always ready to hear.

When you are poor and penniless
And you are stuck in a niche
Remember just remember
Allah is The Rich.

When you are down in your misery
And there is nowhere to run
Remember just remember
You can always run to The One.

And when your scars are hurting
And your heart is in fear
Remember just remember
Allah is really here.

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Followers