hiks. i am very happy!. tak tahu nape. bgn2 pagi. terus rasa cam. weee! bersemangat jek. hikhikshiks.

okeh! semoga hari ini merupakan hari yg indah buat kite semua, okessh! ;)

cherioo!

hari ini sgt rasa busan. Ini menyebabkan aku sgt sedih. Kerna bila aku tade hal2 nk buat, aku akan teringat kt rumah. "i hate this" ..
nk keluar tp tade kwn. kwn2 oncall lah pulak. selalu nyer aliza ade, hiks3. ni aliza tgh cuti anestesi..hoho. nanti aku pown dpt seminggu cuti gak klu msk department ni. hohoho.
tak tahu nk wat ape. tgk movie. dah dah dah. nk tgk wayang citer transformers. tp aliza tade, salunyer mmg g ngn diek. keh3. haw haw haw

tadi bukak blog utk wat origami jepun tu. "hah! tak jadi2 pown..lastly malas haku! " =(
tak suke laaaaaa
ape yg aku suke! haish! "home sweet home" =(( hari ini betul2 sedih. umah sepi sbb tade org pown. ade yg pegi oncall. ade yg kt umah tp tido. dahla tv rusak. arghh!

aku nk turunkan berat badan ni.wahaha!. nk kembalikan berat badan masa F5 dulu iaitu 46kg.

ahahhahaha ahahahahha ahahahhahahaahah
tunggu dan lihat. berjaya aku turunkan berat badan aku! target akhir ramadhan nanti berat aku 45kg. wakakaka! =p
.

wah! beshnyer jadi chun li! =p

citer ni besh. street fighters the legend of chun li. =)

beshnyer tido. hiks. oke. kisah sekrg adalah. ttg seseorg yg selalu usha usha dan duduk di hadapan umah kt sini. okeh. alkisahnyer. aku dan shamim jek yg sekrg posting surgical. every night, kite g sepital. follow up patients. so, aku salu akan pegi dan balik sama2 ngn shamim. ade la yg balik sorg2 tp jarang, tanmbah sbb, aku penah tgk sorg pakcik ni, duduk dpn umah kitorg, tegur2, ckp ape pown aku tak phm. hmm.
semalam perkara yg sama berlaku. sebenarnyer tiap2 mlm die akan tgk2 kt umah kitorg. nape yek? semalam aku dan shamim pulang ke rumah agak awal, sbb janji ngn housemates nk kuar g MOG. so, sampai jek.. haish, ade lagik org itu. yes, org yg sama. die nampak kitorg, die terus beredar, sambil tgk2 kami. hmm. disebabkan masih awal dan kami berdua, kitorg wat2 berani jekla. okeh. msk umah. letak barang2. semua (7 org) keluar lah dari umah. haish, ade lg org ni kt simpang jalan. die nampak kitorg ramai2. die terus jek jalan, sampai jalan besar.
nape yek? ape yg die nak? nape? aneh. semalam yg menakutkan. die leh terjenguk2 ke dlm umah kami. menakutkan. hish. hmm. apekah pencuri? atau org gila? atau..atau..atau..
haa. mlm ini, esk dan lusa..shamim tada. die balik mesia 3 hari sbb abg die menikah. Maka alkisahnya, aku sendirila meredah kaw perumahan ini mlm ni. ( > o < )
bawa payung ke? supaya senang nk ketok org tu?dh la aku ni penakut. haiyaaaaaa!
bila time cmni, rasa nyesal tak belajar ilmu memperthnkan dirik. huuu
tu lah kisah, "pakcik yg misteri". sebenarnyer, sebelum ni rasa agak selamat sbb depan umah ade pakcik2 surau yg duduk. sekrg, surau sedang direnovate..jadi tade sape kt situ. huhu. semoga aja, org itu tidak berniat utk mencederakan kami semua. semoga kami semua oke2 jek menjalani hidup di sini.



hehe ;)
oke tak? hari ini hari bersantai ku di rumah. tak jd keluar atas hal2 ygtidak dpt dielakkan. Jadi aktiviti hari adalah update blog dan mengemas kamar.
sekian. :)

ehem. biasala. seminggu ni, tak kuar lansg. hiks-

pastu ; hari ni merdeka.ekeke. sbb dh abes stase urology. bahgia.lega. ;)

sebagai hadiah utk dirik sendirik. hee. aku telah membeli satu perfume lagik :p

keh3. sukelah! wekeke.

td ptg mkn pizza, dgn zahra, aliza, aini dan ghah! super duper yummy!

mlm.as follow up patients : g MOG . jln2.. oppss! terbeli perfume di atas .hiks

esk.pagi2. nk g Matos. nk beli tiket wayang. citer transformers 2 , hopefully tak la beratur pnjg sgt ( > o < )

hiks, hari2 yg perlu dinikmati sebelum hari2 yg sibuk kembali.

BIG SMILE !

yeay! dh abes bhgn urology! sgt bahgia sekali.

nk kuar jln2. aliza ajak tgk transformers.tp ternyata tiket wayang dh abes.

so, kuar g mkn pizza sajek la kot rinie.

mlm , maseh kene follow up patients di wards

hoho. !

seminggu ni. byk gak hal yg berlaku.

ahaks.

nk jek tulis tp terlalu byk. ahahhaha. minngu ni besh. tp ari ni tak besh

first, buku discussion urology ilang. so, pening tiga2 org ni nk exm khamis dan jumaat ni.

2nd, aku dpt patient baru yaitu HIV (+) .badannyer penuh tatoo. huuu.

huu, merokok, minum alkohol, seks bebas dan drug user. huuu
kisahnye, aku kan anamnesa patient ni. tanyer punyer tanyer. nk tanyer pasal dadah ni la..huuu. then, die cm dh tinggikan suara diek. ahaks. hoho. aku cepat2 ubah soklan ke injection ubat2. lahaii, ketaq lutut gak aku =p

3rd, aku rasa aku tgh stress. walupown nampak cm oke. tp otak aku tgh kusut gak. aku pening,.ahahah. yer.mmg stress!

nk jerit boleh tak!
123 .. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
huu, mak kata klu stress baca Quran lah. bukan jerit. hehe.


liku liku di hadapan
bingun
kiri atau ke kanan
depan atau kebelakg

akhirnya lebih baik ku diam saja
cari pacar baru. lalala

*mengong *

alhamdullillah.

lulus pre test urology =)

harus tabah hadapi 4 hari lg di stase Urology. huuu.

yesterday, i got a new patient ; urosepsis et causal BPH .

hoho. it's hard to communicate with the patient, "sound trouble"

at last, heteroanamnesa jek lar. hoho

bosan thp maks.

nk kuar, rasa bersalah laks. duk umah.tak study pown.

haish. busan!

"aku makluk yg satu2 nya pakai tudun ijo cam toyol je" kecik nyer gambo ni"

maaf.
sekrg, aku dgn buku tidak dpt dipisahkan. jatuh cinta dgn buku urology. haw haw haw.
walupown aku tak baca, tp aku akan tidur di samping buku itu.
walupown tak bukak, akan ku tatap buku itu.
kau senantiasa di hati ku


dimana ada aku, di situ ada buku itu.
betapa cinta aku pada buku itu.

sekian.
cinta buku uro dlm tempoh seminggu dari hari ini.

( > o < )

taw kenape? ini penangan dr. Besut dan dr. Basuki. huu. seyes. semua org takut. tgk jek la seminggu ni aku cmne.hoho. tambah as malaysian.
haw haw haw. semoga segala dipermudah. =)

semangat! semangat! semangat!

td mlm, aku tertidur.. pastu kui 12 bgn, dan tutup lampu.
tido. tido. tido.
tetibe terbgn.. eyh eyh, aku menangis betul2 upernyer. hehe. aku mimpi..aku tak ingat, cume. aku mimpi sebelum aku jaga, yg aku ingat..aku peluk dan cium emak. pastu aku nangis. Uper2 nyer bgn dari tido, mmg aku menangis dlm tido. hoho.
munkin aku rendu sgt kt emak! hmm.
pastu sekrg ni suke sgt layan lagu Potret : Bunda.

here is the lyric ;

ku buka album biru
penuh debu dan usang
ku pandangi semua gambar diri
kecil bersih belum ternoda
pikirkupun melayang


dahulu penuh kasih
teringat semua cerita orang
tentang riwayatku

kata mereka diriku slalu dimanja

kata mereka diriku slalu dtimang


nada nada yang indah
slalu terurai darinya
tangisan nakal dari bibirku
takkan jadi deritanya


tangan halus dan suci
tlah mengangkat diri ini
jiwa raga dan seluruh hidup
rela dia berikan


oh bunda ada dan tiada

dirimu kan slalu ada di dalam

hatiku ...


^^

hoho. betapa lah, lama tak update pasal kwn2 sekolah.

tibe2 bukak fs, bukak blog maisarah.. wah! byk upernyer kwn2 aku yg dh kawin. antaranya yg terbaru.. adalah hariri dan anis. hehe. adeslah. lost contact dh. sbb aku pown jarang bukak friendster. kenuri pown semua aku tak dpt pegi sbb aku kt Indo ni. maaf teramat sgt. huu. ni pown, aku tgh update fs, usha2 sape2 lg kwn2 aku dh tukaw title--> Mrs. .... hehe

bila la aku dpt jupe dak2 saina lgk yek.. dak2 kmpp.. byk. byk nyer .. tp dh lama aku tak contact diorg. insyaAllah, one day, arap2 klu ade gathering, aku dpt jupe diorg lg. =)



haw haw! ngantuk dan busan dlm meeting report weekly.

( > o < )

lahagak terkezut aku,

msk2 jek, aku tgk diorg pegang lappy aku kt depan..

"aik, cm lappy aku je.." hmm

aku terus g situ. sah, mmg aku nyer lappy.

padahal aku letak dlm beg, zip. tutup. amek tanpa kebenaran.

hmm, terkedu gak la. bila aku sampai jek, "akma, aku ambil laptopmu di tas, nggak apa2 ta?"

ate, nk aku ckp ape, ahaha. ko dh amek pown. sabaw jek lah.
tak kire ar, laptop ke hape ke. nk bukak beg org ke, amek brg org kez, takkan suke suki ati jek. wahaha. mmg lah.
inilah namanya "attitude"

sabaw jeklah. hmm, aku diam jek lah. takkan nk marah. nk ckp pe. korg dh amek pown.

( > o < )
dlm hati. berasap kepul2.^^





haw haw!

time sekrg ni, mula lar tingin nk mkn mcm2. cth : puding caramel, nasi lemak, nasi ayam, roti canai, ais kacang, cendol, durian. sekrg ni mkn makanan sini pown dh tak kenyang. sbb nk mkn makanan malaysia.hoho. cinta nya aku pada negaraku.

tibe2 tadi ; dokte tanya "gmana klu indonesia perang ama malaysia?'' hoho. then, aku ckp. "emangnya ngapain mau perang" ahahha. pastu, aku ckp terserah deh.wahahahaha.suke suki jek. tp kwn2 indo aku gelak2 jek.hoho. biasalar tu.hehe

ade lar satu org manusia ni , duk kasi aku tgk gambaw2 food2 malaysia fav aku. yummy! seyes terliur =p . ahaha, jamu mata jek lar. hehe

dh siap2 wat slides tuk presentation, tetibe, bz laks dokte.

hoho. ngantuk. 12.19 p.m at meeting room, waiting for the doctor.

sgt ngntuk. sbb tido tak proper siapkan kerja orthopedic semalam.hoho. sekali dtg2 tak jadi presentation, tunda esk. takpelah. at least dh beres kerja aku kan.

( > o < )

hehe. next week stase urology for this department. hoho.
kesimpulan, sekrg sgt ngntuk.

Take me to your heart by micheal learns to rock.

Hiding from The Rain and Snow
Trying to forget but I won't let go
Looking at a crowded street
Listening to my own heart beat

So many people all around the world
Tell me where do I find someone like you girl

[Chorus:]
Take me to your heart take me to your soul
Give me your hand before I'm old
Show me what love is - haven't got a clue
Show me that wonders can be true

They say nothing lasts forever
We're only here today
Love is now or never
Bring me far away

Take me to your heart take me to your soul
Give me your hand and hold me
Show me what love is - be my guiding star
It's easy take me to your heart

Standing on a mountain high
Looking at the moon through a clear blue sky
I should go and see some friends
But they don't really comprehend

Don't need too much talking without saying anything
All I need is someone who makes me wanna sing

[Chorus:]
Take me to your heart take me to your soul
Give me your hand before I'm old
Show me what love is - haven't got a clue
Show me that wonders can be true


take me to your heart! haw haw






tadaa!'

new lappy. hehe.

arghh!

stresssss! not feeling good at all.
bila semua ni akan berakhir.




hmm, aku takut ni. adeii lar.
takut. takut sgt2.
** nape aku takut sgt ni**

(gambar tiada kaitan, tp cm suke gambaw ni.hoho)

ahahaks. aneh*

tadi mlm, aku tido agak lambat lar dari biasa sbb pulun mnk abeskan novel "Breaking dawn by stephenie meyer " besh! besh!
patutlar ramai yg suke. aku pown suke. mula2 tu, aku mmg suke tgk cite twilight tu. hehe. pastu aku copy pdf e-novels. dah lama ade, tp baru kali ni dpt kesempatan menelaah novel2 itu.ekekke.

nanti leh sambg baca lagik, tp nk siapkan keje2 yg lebih pentg dulu.hehe.
Now, umah sewa kt indo ni, kitorg dh amek pembantu umah yg dtg bersih2 umah setiap hari sabtu sahaja. jadi, die akan bersihkan umah masa kitorg ade kat umah jek. so, seminggu sekali jek.masa ni, aku penah gak terfikir, haish, cmne eyh klu dh ade family sendirik, nk urus husband anak2 segala bagai ,umah lgk. haiyoo. pening2! mmg kene ada husband yg sgt understanding di sisi, seyes. klu tak leh ranap umah tangga kot.wahahah.

sbbnyer, kdg2 bila semua bz, balik2 dh penat. mmg tak larat nk maintain umah ,padahal ade jek jadual buang sampah, cuci toilet.. tawlah duduk ramai2 ni. hoho. lagipown pembantu kt sini murah jek, so mampu ar kan. keh3.

hari ini leh lepak2 kt umah, vera dan erinda nk dtg kot. hehe.lama tak jupe diorg, padahal semua kt sepital. tapi lain2 department. hoho. cam aku ngn housemates pown, serumah. tp jarang dpt jumpe semua org pada satu masa.hehe. begitulah kehidupan di sini. tapi still oke. besh jek.

org kata. " just enjoy the moment right" hehe.

okesh, "have a nice day!" =)

suke nyer tgk org2 dh lulus dari medical school. 6 thn. senior2 aku dh pown abes study kt sini. besh kan. sgt menarik. sekrg ni, rasa2 berkobar2 skit, rasa nk cpt2 jek settle study. balik mesia for good.
hehe

tak sabar nk bergelar doctor after 6 years study. hehe =p walaupown sekrg ni dh dpt title dokter muda kt sini (ekeke). bukan sebab ape, tp itulah satu kepuasan dlm hidup.bayangkan, 6 thn bersusah payah, dugaan .. di tempat org lagi. mcm2 dugaan..ade yg best ,ade yg tak best. mmg lega kot rasanya bila dh selesai semua.

Sekrg ni, aku hanya perlu hadapinya. teruskan langkah utk hari mendtg. Hari itu akan tiba jua. hoho. hari yg dinanti, dimana..aku meninggalkan bumi yg bagi seribu satu kenangan di hati. ekekke. wah. belum ape2 lagi =p . masih lama. ada 1 thn 3 bulan lagi. InsyaAllah =)

Sekrg aku posting surgical. aku suke. best! tp aku takkan n tamo jadi surgeon. sbb aku takleh la berdiri lama2 dlm operation room tu ( > o < ) wahaha. tp posting tu menarik sbb supervisors die best!

hafizatul akmar

20 perkara ttg org yg bernama hafizatul akmar

1) suke kedamaian. tak suke tempat kecoh2 sgt. meriah takpe, tp bukan suara2 kecoh :p
2) cepat marah, tp cpt sejuk.
3) gelabah. yer. seorg yg sgt gelabah, bila ditimpa ape2 masalah. tak macho lnsg lar.
4) cpt tersinggung, kata lain sensitif. org tinggi suara sikit , leh bergenang air mata :p
5) pentgkan sebuah perhubungan. pentgkan emak dan abah, pntgkan family, dan pentgkan sahabat.
6) mesra alam.hoho
7) pendek.
8) org akan kata aku pendiam, klu tak kenal kot.hoho.
9) klu aku tak reti nk ckp pe, nk sembg. aku akan senyum jek n ketawa. (ntah hape2 ntah)
10) aku suke menda yg simple. simple n nice!
11) suke warna warni =) . tade yg spesifik. semua aku suke. cherioo!
12) klu dh mls tu. mmg sgt la malas. klu rajin tu, sgtlah rajin.
13) tak suke org yg kurg ajar dgn org tua. terutama klu dgn emak dan abah.
14) seorg yg bermuka serius. hoho
15) suke tido awal. nikmat! dan suke bgn awal. besh! tak suke tido lepas subuh kecuali terpaksa sbb terlalu letih atau tak cukup tido.
16) suke ngadap lappy, hoho.
17) antara shopping dgn g jln2 kat pantai ngn org2 tersyg. aku akan pilih jln2 kt pantai. hehe
18) suke tgk makanan byk.meriah. tp klu dh takde selera.mmg tak mkn byk.
19) selalu rasa nk senam2 lar, diet lar.apela. tp tak penah menjadi =p
20) rasa2, aku mmg suke sesuatu yg sederhana. =)

Hijau Daun dan Luna Maya - Suara ( Ku berharap)

di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu

bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan


suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku selalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu


suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku


*hehe, besh sgt lagu ni. thanx zahra. ahahah. lagu ni mmg besh tuk dilayan. ekekeke =p

anyway, lagu ni sgt bermakna.wahahhahaha!

the best couple of the year..ekekek. my sis n bro in law.


my bro n sis in law. moga berbahgia dunia akhirat.


hohoho. "raja sehari" .hihi


hapela la duk godek2 tu =p, byk kata aku dh kurus. efek baju sgt baek nampaknya =p


haish, busan ah. don't ask, "dh ade bf?" bila nk kawen? " ahahhahah .
relesk okeh.

daa..


two sweethearts, hehe, nie adalah anak sepupuku.

diorg ni sebenarnyer kembar, tp byk kata bukan.hehehehe. tp mmg best main2 ngn diorg.tak byk ragam. hehe. mlm ni ada family dinner , leh dukung farisya dan fahrin lagik. hihi

hehe.semalam kenuri kawen my bro. sgt best. sukelah!

good feeling! =)

dh selesai osce neurology dan segalanya! wes!

sukelah! =)

dan dh nk balik. =) =) =) walupown cuma 2 days =) tp suke. nk jupe family.sanak saudara!
wee! rendu!

menatap indah, senyum.. di wajahmu
membuatkan aku terpaku..
lalalala..

miss ya!

About Me

My photo
No mountains too high enough, no oceans too wide. Cause together or not, our dance won't stop. Let it rain, let it pour. What we have is worth fighting for. You know i believe, that we meant to be. *takdir Allah dah tentukan yg terbaik utk kita*

Just Remember

When things are down
And you are out of your mind
Remember just remember
Allah is The Kind.

When your life is in darkness
And nothing is right
Remember just remember
Through the darkness,
Allah is The Light.

When nothing makes sense
And your heading for demise
Remember just remember
It doesn't make sense, but Allah is The Wise.

When times are troubled
And no one seems to care
Remember just remember
Allah won't hurt you, He is The Fair.

When your heart is breaking
And your pain makes you fall
Remember just remember Allah Sees it all.

When you are weak
And the road seems long
Remember just remember
Seek strength from The Strong.

When life is a burden
And everything is unstable
Remember just remember
Allah is The Able.

When the way is cloudy
And there is no one by your side
Remember just remember
Allah is The Only Guide.

When no one wants to listen
Or is willing to lend an ear
Remember just remember
Allah is always ready to hear.

When you are poor and penniless
And you are stuck in a niche
Remember just remember
Allah is The Rich.

When you are down in your misery
And there is nowhere to run
Remember just remember
You can always run to The One.

And when your scars are hurting
And your heart is in fear
Remember just remember
Allah is really here.

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Followers