alhamdullillah!
alhamdullillah!
alhamdullillah!

Syukur!-

" bersedia la nak jadi aunty, dan sedo lah anda bukan muda lagi..okey- "

hehe- ni la sms pertama aku dpt pg2 buta ini- hehe-
alhamdullillah, penantian akak dan abg iparku selama 2 thn telah berakhir- err, ssalah! penantian seluruh keluarga ku juga ,saudara2 ku, teman2 yg kenal akak aku jugak- hehe-

aku dh reply..pastu abg ipar aku laks reply kata " mcm2 yong nak mkn, jenuh mencari.." ekekeke- sgt cumil ar- ar!! beshnyer- coti ritue- akak dan abg ipo ada kata, kite kene usaha ni,sebelum abg apis n kak lena kawen bulan 6 nanti, takut diorg dpt baby luu..ahahha- alhamdullillah-

heee- tersenyum girang di pagi hari.. :)

tentulah sekrg ni akak ku dan abg iparku..adalah insan2 yg sgt bahgia dan gumbira ketika ini- Alhamdullillah- dan tak lupa jua bundaku dan ayahanda ku tercinta- arr! pasti semua mengucapkan "alhamdullillah, syukur ..lega.." :)
Allhamdullillah.. terima kasih Allah

"Semoga Allah memelihara kandungan kakak ku .. ameen.."

doakan utk kesejahteraan mereka yek!
terima kasih! =)

dan ingat lah.. -

" setiap kesukaran itu pasti akan berakhir dgn sesuatu yg baek, jadi kite hanya perlu tabah, terus berusaha, berdoa tidak putus, jgn sesekali putus asa..dan yg terakhir..bertawakal lah pada Allah"..

"sesungguhnya ape pown yg berlaku di dlm sebuah kehidupan ini adalah dugaan dari Allah..bersyukur lah.. segalanya pasti ada hikmah! "


okeh- semalam aku baru beli ala2 pencil2 case- yer, gambo di atas wane hitam pink tuu- hehe- aku beli sbb nk letak menda2 lam itu iaitu sedikit ubat2 : ubat batuk,panadol, vick, minyak cap kapak, balm. sbbnyer 2 hari yg lalu- mata aku sedikit terganggu melihat menda2 ni di rak buku ku..hish- tak practical- keh3. sbb nanti bila nk guna mula la mencari- haa- letak satu bekas kan sonang! :p sbb masalah aku, bila guna letak tempat len-sbb aku tade tempat khusus.hehe pastu tetibe tak jupe..keh3-

Keuntungan:

  • sistematis - ubat2 ada lam case itu sajek- senang nk cari-
  • praktis - nk bawa kemana aje- nk travel ke kan..letak jek lam beg- hoho
  • aku rasa mmg patut ada di rumah
  • aku rasa best tgk menda nie- keh3- sbb ntah la ..ahahha-
lepas ni aku nk tambah lgk..koleksi2 utk di letakkan dlm ini- hehe-

sekian ;)


( > o < )

yer!! Ratatouille menjelma!! huuu-

saket hati beberapa hari ini sedikit terganggu dgn makhluk ini- tahukah anda? air kencing si tikus ini ,jika terkena luka2 di tubuh bisa menyebabkan Leptospirosis. hmm

ini yg merunsingkan aku dan housemates- umah sewa baru kami ini ada makhluk2 ini- bukan satu, tapi dua, tiga..dan ntah berapa lagi- sudah bubuh racun tikus- mati di dalam rumah- satu keje laks nk buang- hmmm-.. bikin panas wuuu-

susah payah wat perangkap bunuh tikus..last2 bukak pintu..nampak atas atap jiran..tikus berlari2 anak ke atap umah lain ..waduhh!! opo iki?? - byk nyerr..kawasan tikus kah??- haiyoo!!- pewning!- haishh- berthn lah kwn2 sampai 2010-

kalu si makhluk tikus ni pandai masak cam lam movie tuu takpe gak- ini tidak..- hmmm- semalam ade seekor yg mati- jenuh bersihkan tempat kematian- seluruh lantai harus di bersihkan dengan dettol- ..hmm-

ekeke- tapi takpelah- inilah pengalaman- berbagai langkah pencegahan di lakukan supaya tikus2 ini tiada peluang untuk bermain2 di rumah ini- keh3-

"yo opo caro nee..?? " :p esk operasi tikus besar2 an- ( > o < )
ahahhaha-


Close to You by Susan Wong

Why do birds suddenly appear
Everytime you are near ?
Just like me,
They long to be close to you
Why do stars fall down from the sky
Everytime you walk by Just like me,
They long to be close to you

From the day that you were born
The angels got together

And decided to create a dream come true

So they sprinkled moondust in your hair

Of gold, and starlight in your eyes of blue

Ah, that is why the girls in town

Follow you all around
Just like me,
They long to be close to you Just like me,
They long to be close to you
Just like me,
They long to be close to you

From the day that you were born
The angels got together
And decided to create a dream come true
So they sprinkled moondust in your hair

Of gold, and starlight in your eyes of blue

Ah, that is why the girls in town
Follow you all around Just like me,
They long to be close to you
Like me, like me,
like me
I wanna be close to you

Woo, Ah, close to you
Woo,
me too
I wanna be close to you Ooh, I wanna be,
me too
I wanna be close to you
From the day that you were born
The angels got together
A dream come true
That's you, that's you
And I wanna be close to you

-ost so closed-

:)




panas panas suam2 kuku

kepala berat
mata pown berat mau bukak
selera makan berkurang

...............................................

"Ya Allah, aku berlindung kepada Mu dari rundungan sedih dan duka.
aku berlindung kepada Mu dari sifat lemah dan malas. aku berlindung kepada Mu dari beban hutang dan penindasan orang.."

amin..

- dulu ustaz aku selalu suruh amal ayat ini- leyh cari dlm buku Al- Mathurat.

................................................
hati ini telah bersatu..bersatu memikul beban dakwah mu
hati ini telah mengikat janji setia utk men daulat dan menyokong syariat Mu
maka eratkan lah ya Allah ..akan ikatannya.
kekalkan kemesraan antara hati- hati ini..
Tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya
Penuhkan hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap.
Lapangkan hati- hati ini dengan limpahan iman /keyakinan dan keindahan tawakal kepadaMu.

Hidup suburkan hati- hati ini dengan ma'rifat tentang Mu
Jika engkau mentakdirkan mati..maka matikanlah pemilik hati- hati ini sebagai para syuhada' dalam perjuangan agama Mu.
Engkau sebaik- baik sandaran dan sebaik- baik penolong..

amin...

-salam kasih syg utk semua ;) dedikasi istimewa buat teman2 ku ..hehe- (sweetnyer aku mlm nie eyh) :p
- yang ini pown dlm Al Mathurat , klu pernah dgr.. ia juga adalah sebuah nasyeed- hee :)
munkin kwn2 saina ku tahu- huu- aku jadi rendu kat ustaz Ismail lah-hehe, teringat laks masa pas spm,mlm last tu men mercun kt blok aspuri-tetibe ade org kata motor ust. mail menuju ke hostel- wehehe- semua larikk masuk dorm .hihi- aku plg ingat matun ar- plg berani nyalakan mercun- wehehe- rendu ar dak2 saina- hee
teringin nk dgr die mengaji, jadi imam. ape khabarlah ustaz yek- moga2 ustaz kite sehat sll- diberi kebahgiaan donia dan akhirat..amin.
al fatihah utk umat ISLAM yg sudah meninggalkan kite selamanya-

okesh!-
wassalam

semalam ade seorg teman mengadu frust bercinta- tertipu leh kata2 seorg jejaka!

haiyo! part nie aku plg malas- CINTA- susah nk ckp ar- sgt subjektif kot

ape2 pown- ntah ar- lalui aje lah ape yg kite dpt lam idup ini.

bg yg sudah punya CINTA (bf ke suami ke) - pelihara lah cinta itu yeekk

bg yg belom- cari lah cinta..or wat tak tahu jek klu tamo perut serabut-

org kata jodoh kene usaha- ngee- doa ari2 pown usaha kan- hehe

okelah..kire aku dah berusaha- sekrg - aku terus usaha-.. biar saja lah ape nk jadi- lalui aja-

ku hanya men doa kan yg terbaek! -
buat masa sekrg bg aku.. tade pengaruh cinta selain cinta yg patut aku cinta buat hidup aku lebih aman- keh3- biar la ape org nk kata- aku senang begini- selamanya?- oyh, tentu tidak.

okesh!!
aku berpegang pada " bekerja cam idup selamanya , ibadat cam akan mati esk" kdg2 kite lupa- aku pown, aku selalu leka-

huu, people! just prepare- idup ni sementara- melihat kematian tak mengenal usia, tak sakit pown leyh mati tiba2- accident yg melibatkan jiwa- huuu-

benar! idup hanya sementara- hari ini aku maseh di sini..
esk? tak tentu aku di sini- andai aku mati?? apa posisi aku- hmm- ? lekanya aku -

yaa.. jom kite bersedia.. sebelum ajal tiba!! --

ps : aku dh mls nk update blog- aku gak mintak maaf klu ade terslh taip eyh- hehe- klu aku rajen atau ade hal yg sgt besh, nanti2 aku update- okeh!!!-


salam ukhwah fillah-

esok..

aku tiada
kau tidak dapat melihatku lagi

esok,
aku tidak lagi menulis
kau tidak dapat membaca tulisan ku lagi

esok,
aku tidak bisa berada di sini
kau tiada teman di sisi

esok,
aku tidak bisa lagi bicara
kau tidak bisa lagi mendengar suaraku

esok,
kau pergi
aku tiada kamu lagi

esok,
aku menangis
kau bisa melihat air mataku

esok,
aku ketawa
kau hanya tersenyum melihatku

esok,
kau tiada lagi
aku tidak tahu harus bagaimana

namun,
kau titipkan sebuah cahaya kepadaku-

aku sedar..kau milik Dia , aku juga milik Dia..
kau pergi, aku tidak akan pernah melihatmu lagi
namun,
kau titip kan aku cahaya

cahaya untuk aku terus berdiri di dalam kegelapan
kau buat aku terjaga dari mimpi indah
kau buat aku sadar ..hidup akan ada akhirnya
kau mengingatkan aku tentang MATI

.......

kess!!

geram gaks bila di fikir2 kan- tp ape leyh buat..

wat dekkk jek lar-
err geram takleyh nk taip!!!

aaaaa ! ( > o < )

ps : buleyh tak tulun jgn jd ala2 mummy boss?? erkk!

serabut perut ku- huuu!

hujan! hujan! hujan terus..

hehe-

hmm- tetibe td ade sms ckp esk tade panum sbb - kat campus- President Indonesia datang-

huuuuuu! tak besh ar- ..sbb kene ganti sabtu nanti

hmmm.. lgk 3 weeks nk msk clinical ( > o < )

hujan! rendu org2 tersyg lah! huuu

hujan buat aku rasa asek ngantuk saja- .. padahal kene study :p

uwaaaaaaaaaaa!
keh3
semangat rekkk!

:)


selamat pagi!

pagi yg sgt mendamaikan- indah-nyaman- segar!-

rasa besh! - rasa ber semangat!

dari mana dtgnya semangat? - wehehe- ntah- tp rasa besh!!-

weee! ku tersenyum pada donia!!

erkk, senyum ke sengih? :p
=)

sejuk banget sih!-

malam ini sgt dingin sekali sbbnyer? dari pg..asek ujan jew..sampai ptg pown ujan- sempat lar td men2 ujan- OTW lek dari MOG- huuu! tunggu angkot- tak kunjung tiba- ujan maken lebat-

wuu- nampak taxi- terus tahan taxi- aku,aini, ghah, shamim menerobos ke dlm taxi itu- pheww! lega weyh- hihi- td aku beli brg2 sikit kt MOG.
- Dettol
- SERAPAIR ( mencegah kelembapan dan mencegah jamur)


- Air Freshener aromatherapy apple
- Sekotak tissue
- Chocoratoo ( ^ o ^ )
-mkn kat Solaria..mkn spagetti- yg len2 cam kfc,pizza,A&W semua kene boikot..huuu-



hmm- SERAPAIR tu adalah cam menyerap kelembapan. hmm- rumah sewa baruku ini ade masalah kelembapan- almaklumla duk lam gua ( > o < ) ..abess meja study ku berjamur- huu- every week kene bersihkan ..lap ngn dettol- penat! hehe- so, try lah guna serap air nie- moga2.. kekerapan utk membersihkan meja dari jamur akan berkurg kepada 2 minggu ..klu leyh sebulan sekali jek..wehehe :p

sampaikan ade terasa ingin mencampak meja itu- geram gak- keh3- dahla last week, bersihkan meja itu..pehtu nk jemur kt luar- seret la meja ku itu..sekali..prappppp!! patah weyhh..ekekekek! :p haa! seb bek la- ade sorg pakcik nie pandai bertukang, mintak tolg die betulkan ar- hihi- pastu ade rasa putus asa nk jaga meja yg manja ini! beli mahal tp manja! susah gak- tapi, bila dh dibaek pulih..rasa syg laks- hehe- rasa cm..ish! syg ar nk beli baru- dh laa mahal wooo rp 110k - keh3- mahal ar tuuu.

Jadinyer sekrg- aku tgh berusaha menjaga meja ini sebaek munkin- hehe- tadi baru pas mengelap meja dgn dettol- terus bersihkan kipas- letak air freshener yg baru beli- semangat jek aku..hihi- penat tp gumbira! sbbnyer- suke bila tgk meja bersinar2, bersih dan melihat kipas bersinar jugak..wehehe!!-


tgh dgr lagu ST12 JANGAN PERNAH KAU COBA UTK BERUBAH- hehe- lagu fav. shamim n zahra- aku terikut2..dgr cam besh jek- hoho!

okeyh! nite!
( --- o --- )

10.50 p.m-malang,jawa timur,Indonesia-




Wahai anak pamanku, aku berhasrat utk menikah denganmu atas dasar kekerabatan, kedudukanmu yg mulia, akhlakmu yang baik, integritas moralmu dan kejujuran perkataanmu. (perkataan Khadijah ketika melamar Rasullullah s.a.w)

Tidak. Demi Allah, aku tidak pernah mendapat pengganti yg lebih baik daripada Khadijah. Ia beriman kepadaku ketika semua orang ingkar.Ia mempercayaiku tatkala semua orang mendustakanku. Ia yang memberiku harta pada saat semua orang enggan memberi. Dan darinya aku memperoleh keturunan, sesuatu yang tidak kuperoleh dari istri- istriku yang lain. (Perkataan Rasullullah saw. mengenai Khadijah).

-The true Love story of Muhammad-
Tak dapat dimungkiri, Khadijah, istri Rasullullah s.a.w merupakan sosok yang fenomenal. Bukan saja memiliki perilaku yang mulia, Khadijah juga merupakan sosok yang cerdas dengan ketabahan yang luar biasa.
Ia rela mengorbankan seluruh harta dan jiwanya untuk dakwah Rasullullah. Dengan kematangan, kebijaksanaan, dan integritas dirinya, Khadijah menyokong, membangkitkan tekad dan mengobarkan semangat dakwah Rasullullah.
Jika ada wanita yang langsung menerima salam dari Allah, maka Khadijah lah orang. Peristiwa itu terjadi ketika Jibril mendatangi Rasullullah. Allah menjaga dari Khadijah dari segala cela sehingga penduduk Mekah menjulukinya sebagai "wanita suci".

Khadijah pun menjadi wanita teristimewa bagi Rasullullah. Rasullullah selalu menyebut- menyebut nama Khadijah dan mengistimewakan teman- teman Khadijah, walau hingga Khadijah wafat. Inilah kisah Khadijah, cinta sejati Rasullullah.

- okesh, ini antara ape yg tercatat dlm buku ini- seyes buku ini sgt best- di mana ..bila membaca..sama ada anda akan tersenyum sendiri, menangis hiba .. huu- byk sgt pengajaran dlm kisah ini..teladan yg boleh kite contohi dan di sesuaikan dgn gaya hidup pada masa kini.

- terima kasih pd kwn aku- aini- sbb buku ini merupakan hadiah Hari Lahir yg ke 22 pada thn 2007. hehe- thanx yek! ;) masa itu, pegi book fair- aku ckp..aku suke sgt buku ini, tapi masa itu aku dah membeli 3 buah buku yg lain. aku ckp..hmm, takpe2, next month i'll buy the pink book!-

heee- tp aini beli buku tu. ingatkan tuk dirinya..lastly, sampai umah- die kasi kt aku ckp hadiah bezday..keh3- sweet kan..wehehe- kwn2 aku mmg suwit2 cam haku gak, tu sbb aku syg korang semua!! kalian mmg best!! :p ( kan aku kata, aku mmg sgt maniss) ..wehehehhe-

jdnyer..aku sgt2 merekomendasikan buku ini okeh kerna byk gak persoalan2 yg selalu bermain2 di akalku terjwb!!-

daaaaaaaa! arini aku mau g jln2!!- hurray!! =D

March 7th, 2007
By Joanna Francis
Writer, Journalist - USA

Between the Israeli assault on Lebanon and the Zionist “war on terror,” the Muslim world is now center stage in every American home. I see the carnage, death and destruction that have befallen Lebanon, but I also see something else: I see you. I can’t help but notice that almost every woman I see is carrying a baby or has hildren around her. I see that though they are dressed modestly, their beauty still shines through. But it’s not just outer beauty that I notice. I also notice that I feel something strange inside me: I feel envy. I feel terrible for the horrible experiences and war crimes that the Lebanese people have suffered, being targeted by our common enemy. But I can’t help but admire your strength, your beauty, your modesty, and most of all, your happiness.

Yes, it’s strange, but it occurred to me that even under constant bombardment, you still seemed happier than we are, because you were still living the natural lives of women. The way women have always lived since the beginning of time. It used to be that way in the West until the 1960s, when we were bombarded by the same enemy. Only we were not bombarded with actual munitions, but with subtle trickery and moral corruption.

Through Temptation

They bombarded us Americans from Hollywood, instead of from fighter jets or with our own American-made tanks. They would like to bomb you in this way too, afterthey’ve finished bombing the infrastructure of your countries. I do not want this to happen to you. You will feel degraded, just like we do. You can avoid this kind of bombing if you will kindly listen to those of us who have already suffered serious casualties from their evil influence. Because everything you see coming out of Hollywood is a pack of lies, a distortion of reality, smoke and mirrors. They present casual sex as harmless recreation because they aim to destroy the moral fabric of the societies into which they beam their poisonous programming. I beg you not to drink their poison. There is no antidote for it once you have consumed it. You may recover partially, but you will never be the same. Better to avoid the poison altogether than to try to heal from the damage it causes.

They will try to tempt you with their titillating movies and music videos, falsely portraying us American women as happy and satisfied, proud of dressing like prostitutes, and content without families. Most of us are not happy, trust me. Millions of us are on anti-depressant medication, hate our jobs, and cry at night over the men who told us they loved us, then greedily used us and walked away. They would like to destroy your families and convince you to have fewer children. They do this by presenting marriage as a form of slavery, motherhood as a curse, and being modest and pure as old-fashioned. They want you to cheapen yourself and lose your faith. They are like the Serpent tempting Eve with the apple. Don’t bite.

Self-Value

I see you as precious gems, pure gold, or the “pearl of great value” spoken of in the Bible (Matthew 13: 45). All women are pearls of great value, but some of us have been deceived into doubting the value of our purity. Jesus said: “Give not that which is holy unto the dogs, neither cast your pearls before swine, lest they trample them under their feet, and turn again and rend you” (Matthew 7: 6). Our pearls are priceless, but they convince us that they’re cheap. But trust me; there is no substitute for being able to look in the mirror and seeing purity, innocence and self-respect staring back at you.

The fashions coming out of the Western sewer are designed to make you believe that your most valuable asset is your sexuality. But your beautiful dresses and veils are actually sexier than any Western fashion, because they cloak you in mystery and show self-respect and confidence. A woman’s sexuality should be guarded from unworthy eyes, since it should be your gift to the man who loves and respects you enough to marry you. And since your men are still manly warriors, they deserve no less than your best. Our men don’t even want purity anymore. They don’t recognize the pearl of great value, opting for the flashy rhinestone instead. Only to leave her too! Your most valuable assets are your inner beauty, your innocence, and everything that makes you who you are. But I notice that some Muslim women push the limit and try to be as Western as possible, even while wearing a veil (with some of their hair showing). Why imitate women who already regret, or will soon regret, their lost virtue? There is no compensation for that loss. You are flawless diamonds. Don’t let them trick you into becoming rhinestones. Because everything you see in the fashion magazines and on Western television is a lie. It is Satan’s trap. It is fool’s gold.

A Woman’s Heart

I’ll let you in on a little secret, just in case you’re curious: pre-marital sex is not even that great. We gave our bodies to the men we were in love with, believing that that was the way to make them love us and want to marry us, just as we had seen on television growing up. But without the security of marriage and the sure knowledge that he will always stay with us, it’s not even enjoyable! That’s the irony. It was just a waste. It leaves you in tears.

Speaking as one woman to another, I believe that you understand that already. Because only a woman can truly understand what’s in another woman’s heart. We really are all alike. Our race, religion or nationalities do not matter. A woman’s heart is the same everywhere. We love. That’s what we do best. We nurture our families and give comfort and strength to the men we love. But we American women have been fooled into believing that we are happiest having careers, our own homes in which to live alone, and freedom to give our love away to whomever we choose. That is not freedom. And that is not love. Only in the safe haven of marriage can a woman’s body and heart be safe to love. Don’t settle for anything less. It’s not worth it. You won’t even like it and you’ll like yourself even less afterwards. Then he’ll leave you.

Self-Denial

Sin never pays. It always cheats you. Even though I have reclaimed my honor, there’s still no substitute for having never been dishonored in the first place. We Western women have been brainwashed into thinking that you Muslim women are oppressed. But truly, we are the ones who are oppressed; slaves to fashions that degrade us, obsessed with our weight, begging for love from men who do not want to grow up. Deep down inside, we know that we have been cheated. We secretly admire and envy you, although some of us will not admit it. Please do not look down on us or think that we like things the way they are. It’s not our fault. Most of us did not have fathers to protect us when we were young because our families have been destroyed. You know who is behind this plot. Don’t be fooled, my sisters. Don’t let them get you too. Stay innocent and pure. We Christian women need to see what life is really supposed to be like for women. We need you to set the example for us, because we are lost. Hold onto your purity. Remember: you can’t put the toothpaste back in the tube. So guard your “toothpaste” carefully!

I hope you receive this advice in the spirit in which it is intended: the spirit of friendship, respect, and admiration.

From your Christian sister "With Love"

P/S: Artikel ini ditulis semula dengan kebenaran pengarang. Artikel yang asli boleh didapati di Crescent and the Cross. Joanna Francis adalah penulis dan mempunyai blog yang tersendiri. TQ.

p:s artikel ini aku dpt dari blog http://fakirmuhammad.blogspot.com

sekian, terima kasih-

cam biasalah coti2 - "jln2 blog"

hehe- td aku pegi blog KS- bg aku besh jek blog KS nie- tetibe arini aku baca entry terbaru die- die dh nk stop menulis blog- mengapakah? - hmm-
hehe- aku pown takleyh nk ckp byk2- sbb aku pwn salu jek cam gitu- sebelum ni aku dah ade 2 blog.- hehe-
tibe2 jek- rasa nk tutup blog- tamo tulis dah- tapi tak leyh ar- best sebenarnyer ade blog-
tak kisah la ade org nk baca ke tak. bg aku menulis blog adalah satu kepuasan- dan - kdg2 cam tong sampah- ade luahan hati or ape2 yg aku buat sebagai kenangan-

kwn ak ckp.. " blog nie, biar jek..sbb - satu hari nanti kite bukak balik..tadaaa! baca balik entry2 lama-.. beshnyerr- ahahha- ko akan rasa sgt kelakar".. ( > o < )

jd aku pown menulis blog balik- lam blog ni mmg byk kisah aku jek- luahan- ape aku buat- ahaha- yg aku tulis adalah sbg arkib aku- yg aku nk simpan..keh3- utk hape? aku nk jd nenek yg moden.." cuuu, nie la blog opah! " wahahahah! =p *muka merah, malu lah*

jd tak kisahlah kan- semua org berhak menulis ape yg kamu mahu- cume munkin kite kene beringat2 jugak k-
- ingat blog ni ramai org leyh baca,tgk- so, pandai2 la tapis ape2 patut di tapis
hehe

kesimpulannya : lakukanlah ape yg saja yg kamu mahu, asal saja kamu tahu batasnya-

okesh!!

aku tgh fikir- ape aku nk buat mlm nie- tgk muvie, study???!! haha- maybe aku patut study kan.. :p

hmm- asek dgr "cerita2" jek!! letih dan membusankan!!!- ade citer menarek??

ade ape2 yg besh!!- ade blog besh?? bhn bacaan yg besh??

ahaaaa- hari ni 23hb Jan- 20 months!!! - ahahahha-

today- ! aku rasa sgt rendu org2 tersyg! td balik2 jek - aku bukak dvd : " p.s i love you"

haha- leyh laks aku emo- nangis sorg2 tgk citer tu.. demit!- padahal citer tu dh lama dah-..saje jek tetibe rasa nk tgk-..huuu-

haishhhhhhhh!! hujan!!! tak suke hujan!
hujan!! kau kenangkan aku pada kisah itu-
hujan!! kau bikin aku tambah rendu pada "my home sweet home" , org2 tersyg!!-
hujan!!
huu! ari nie jumaat! hujan rahmat lah wahai akmar! bersyukurlah!!-

hujaaaaaaaann!!!!!!! nk men ujan! nak men ujan! nak men ujan!

nk menari2 dlm kehujanan! huhu!

it's raining!!- but, i'll keep dancing!!-

( > o < )

ekekeke

akhirnya- aku tak jd g jogja!

sbb2 nyer adalah :

1) travel semua dh penoh!! tak sangka laks penuh..ekeke- beria2 jek aku
2) lgpown, aini tak pegi..ekekeke-

hmm, td aku call cik pah kata tak jd pegi- keh3- bising die- ..hehe-

sorry sgt2!! nk sgt jupe die- tp tak rejeki- len kali myb- anyway pasnie- aku ngn die pown cam dh bz.. dua2 nk msk clinical dh-

so, i just wish her "all the best cik pah" ..die pown ckp menda yg sama!- hehe

so!!!- aku akan berada di malang-

tp aku tetap mau g jln2 kt sini!!!... hehe

okesh- .. tp ade rasa sedih lam hati- sbb tak jadi pegi!! uwaa!!
keh3-

okesh- daaaaaaa

aku dlm di lema nie..

kwn2 ku tak jadi pegi laks jogja- ade yg mak tak kasi sbb suh berehat sebelum msk clinical- hehe- aini, sila berehat yek! -

haishh- klu pegi pown ber dua jak ngn zahra- ..cik pah cam arap aku g dtg jogja jupe die..

haishhh.. hati nk pegi- tapi cam berdua je la pulak- tp kt sana nanti byk ar kwn2 cik pah agik kan..

adehh!-
cmne nieee...mlm ni nk call travel agency dah- ..huuuuuuuuuuu!!



huuuu!

nie lah campus ku- ..

nie td- after panum- sempat lgk ber gambo!- ahaks- sampaikan mas cleaner tu pown sengih jek tgk kami =p

okeyh! - ujung minggu ini- aku dan teman2ku- akan pegi jln2!

destinasi kali ini adalah ..- jokjakarta!!! -hehe-

td aku call cik pah- hehe- berbual2 ..tu kwn aku mase kt saina- hehe- satu dorm ngn aku.
..jadik-
tgh discuss ngn kwn2 nk nek travel/kereta or nek train- huuu

okesh!-

okesh- isnin depan kan chinese new year- so, isnin coti- sabtu, ahad, isnin-

rasa nk g jln2 lar .. ( ^ o = )

1) makasar
2) jogjakarta

salah satu dari tempat di atas- makassar nie- g umah kwn indonesia- ani- tu pown klu jd sih- hehe

tp rasa2 cm nk g jogja pown ade- klu g jogja takyah nek flight- ngee-
klu g jogja- leyh jupe cik pah (sharifah saffinas) - kwn sekulahku dulu..tp tu lar- tak reply2 laks msg ku- ntah2 cik pah balik mesia- huuuu

klu kat pulau jawa nie- aku dh pegi- bandung,jakarta, surabaya(sgt biasa sbb airport kat sana), bali.
yg belum- jogjakarta ..makkasar dll-

huuu! maseh tunggu msg dari cik pah- .. atau apekah cuti kali ini di rumah sewaku aja? hoho

...

so happy!! hee =D

emakku baru jek tepon tadi- hehe-

heee- wah!! hati ku berbunga2! aku girang sekali!!!-

syg emak!!!

( ^ o ^ )


ini lah gambar hadapan umah sewa aku di Indonesia-
dlm umah ini terdapat 8 kamar- 6 di bawah dan 2 di atas- ada 3 kamar mandi (toilet)
satu ruang tamu- satu dapur- hoho!

msk jek dlm umah ini- bagaikan msk dlm gua- mengapa? hehe- pertama : coverage enset yg terlalu minima- tp ade telefon umah yg berfungsi baek- klu nk full bar coverage kene nek tingkat atas- huwaa3- bilik aku kat bwh ( > o < ) kedua : jaringan internet yg weng thp maksima- okeh- ini merupakan musolla yg berada di hadapan umah kami- makanya : mmg dgr azan betui2 jelas di cuping telinga- hehe-

td g jln2 blog2 org- singgah blog kak famia- die bercerita ttg follow mem follow-

hmm- kt indo ni- aku dan kwn2 dh biasa dah kene follow2 nie- hehe
kisah 1 : aku nak g class- masa tu aku jln sorg2 jek sbb aku class ptg- OTW jupe zahra n aliza diorg class pg- then, diorg ckp "akma, klu jupe sape2 yg aneh- ko wat tahu dan jln terus jek" ..opss , dadaku berdebar2 dh- haiyoo- tp ape2 pown, aku ade payung sebagai senjata-..aku pwn jln terus- hmm- seperti yg di jangka- ade satu org bapak ini- kelihatan "otai" pakai topi..hmm- setiap yg lalu die akan tanya sesuatu- hmmm..dhla jln sorg2- di blkg tade org- hmm- dari jauh die dh usha aku.. mulut aku dh kumat kamit baca ayat kursi- takut weyh!- akhirnya mata bertentang mata! payung di tgn kanan- die tgk aku, aku tgk die- "aku bg muka serius" (dlm hati berdoa...ya Allah, selamatkan aku" .. lega, bila bapak itu jln terus- hmmm- lega- balik dari kampus- sanggup lalu kot jauh.ahahhaa-

kisah 2 : malam . pas magrib- aku ngn amni kuar- g atm BNI- ..OTW- aku terserempak lah "mamat2 yaitu dlm 4 rg klu tak salah..tgh mengamen" ( pengamen : org yg menyanyi sambil main gitar kt jlnan or dari umah ke rumah ..kemudian tadah tgn minta duet) - huuu- kami wat bodo jek- jln jek- sekali diorg follow daaaa- hmm- mula2 cm jauh- maken lama- aik- suara makin hampir.. "aku tgk amni ..- "amni, jom larik" ape lagik pecut 200 m ar- sampai jln besar- nampak org ramai kitorg stop- ..huuu- selamat! -

kisah 3 : nk g exam- tak ingat exam ape- ramai2 masa tu- tp yaaa...cewek2 manis semuanya- hehe- menuju ke jln besar nk g campus! tetibe- ternampak seorg " jejaka saket jiwa" waduhh rekk!! gawat" die leyh laks standby kt tepi jln tu...tgk kt kitorg- ..haishhh- semua takut.ekekke- lawak!- akhirnya die jln sikit- ..maseh tunggu kitrg nk lalu situ-..akhirnya kami terpaksa lintas jln- lalu jln sebelah sana..sampai depan campus- lintas lagik- ternyata "jejaka saket jiwa itu ade di depan campus".. sungguh die amat mencintai kami semua- ekeke- tp kami berjaya msk pitu pagar campus dgn selamat!

kisah 4 : aku dan naimi- ptg lepas asar- kuar g mini market ..tibe2 ade "pakcik saket jiwa"..ikut kami- ahahha- nie plg kelakar- sbb aku mmg penakut, ternyata neimi pon takut.wahaha- elk sgt laa tu..kitrg jln cepat2.."pakcik saket jiwa" itu ekot...kami lintas..die pwn lintas..kami lintas lagik...die lintas lagik..ekeke- berakhir bila- ade seorg bapak ni tgk- dan die tegur kami.hehe- waduhhh!! kelakar!!-

kisah 5 : aku, amni, zahra, aliza. g alun2 naek angkot- aku pakai beg galas belakg ngn amni. hmm- tiba2 tali kasut aku tercabut. i stop..tetibe rasa cam ade org pegang beg aku dari belakang..then, i turned back!!.. tawww ape??? huh! seorg jejaka indo pura2 tgk tempat lain- tp zip beg aku dah terbuka!!- huuuuu- seb bek la..klu tak abes duet aku- selepas peristiwa tu- aku sgt hati2-

kisah 6 : hilang rp 700k - dlm umah sewa ku sendirik- .. huuuuuuuu!- ini agak aneh- huuu

hehe- nie baru kisah2 berkaitan aku- byk lagik ttg kwn2 aku- ..kene curi enset lam angkot..kene ragut-
huuuuu

dan yg terbaru- di area gang patimura 1 nie...ade sorg pakcik yg tak bape "center" huuu- tp die tak kacau org- ..mula2 aku takut- pastu kwn aku ckp- senyum jek- then, aku pown senyum klu jupe die dan ckp " permisi pakkk" sambil senyum- bila lalu depan umah yg die salu melepak itu-..

hmm..kesian kan- kat org2 cenggitu- bukan mereka pinta jd begitu- selagi die tak ganggu kite- munkin kite patut buat biasa2 seperti berkomunikasi dgn org normal- tp klu rasa2 die dh aneh- cepat2 laaa larikkk!!! hehe


so, "sila hati2! "

daaa


wekeke-
-ketawa jap-

td aku g jln2 ke blog rakan2 sekolahku dulu- *menarik* die (wan zafirah) bercerita ttg penulis- dan result BM lam SPM-

ehem2- hehe- aku nak gelak dulu okeh!- jd alkisahnya : keputusan SPM aku- result plg atas kan BM- taw aku dpt bape??? ehem2- malu-

B4 - heee- yes! aku dpt B4 jek BM- hehe- nie la sejarah yg sgt melucukan bg aku-
cerita nya bermula begini : keh3- aku selalunyer- akan wat karangan fakta- tetapi pada hari exam itu- aku telah memilih karangan cerita- ttg "pentas yg runtuh" di situ lahhh titik kesalahan aku yg mencampakkan aku ke B4-
hmm- hehe- sebenarnyer karangan aku tu - telah terpesong kerna menyentuh isu2 sensitif- ahahhahaha- masa tu ade nama chedet dan isteri- opps! aku takleyh citer lebey2- biarlah rahsia ini ku simpan utk cucu cicit ku..moga2 aku sempat punya cucu cicit!- hehe

tp yg membuatkan ia lebih lucu adalah- .. yer- abahku seorg guru Bahasa Melayu- dan merupakan ketua pemeriksa kertas BM SPM bg negeri Perak- a- betapalah!! anaknya- ehem2 yaitu aku .. telah mendapat B4 dalam BM -

namun, sebenarnyer- ade kekecewaan di situ- hehe- menangis gak ar- bila tepon abah- ckp BM dpt 4 weyhhhhhhh!! bygkan!! org len semua A.. aku B!! =p .. wekekek! - parah weyh BM dpt B- seyes! wekekkeke- seb bek layak msk matrik! =p
tpkan sebenarnyer kejadian ini- ku rasakan sgt istimewa!! hehe-

kesimpulan : cintai lah bahasa Melayu-

psstt : "kegagalan adalah jatuh tetapi bukan jatuh selamanya- tetapi jatuh sebentar utk melonjak lebih tinggi ! hip hip hooorrray!! "

ececcee- yo wessssss!

=p

huuuu

so ..........

hmmm- hmmm- hmmm- geram nyer aku ari ni dgn satu org ini-

haishhhhhhhhhhhh- geram sbb pe??

ahaha- biarlah rahsia- 'pokoknya gue sebel banget nieh!'- huuu- sabo2-

aaaaaaaaaaaaaaa! hmmm-

diam!-

( > o < )

"BERSABARLAH WAHAI AKMAR!!! "

=)

td aku jln2 di blog2 urg2- terjumpa gambo ini-

comeiii kan? - "simple, sweet and cute!"

aku ade satu jek jubah! opps 2- satu jubah wane hijau yg mak dan abah beli kt mekah dulu- satu lagik jubah seluar wane hitam- hee-
ade sape2 nk adiahkan aku jubah cam kat atas tu??sgt dia alu2kan. ekekeke =p


Hurry up and wait
So close, but so far away
Everything that you've always dreamed of
Close enough for you to taste
But you just can't touch

You wanna show the world, but no one knows your name yet
Wonder when and where and how you're gonna make it
You know you can if you get the chance
In your face as the door keeps slamming
Now you're feeling more and more frustrated
And you're getting all kind of impatient waiting

[Chorus]
We live and we learn to take
One step at a time
There's no need to rush
It's like learning to fly
Or falling in love
It's gonna happen and it's
Supposed to happen that we
Find the reasons why
On step at a time

You believe and you doubt
You're confused, you got it all figured out
Everything that you wished for
Could be yours, should be yours, would be yours
If they only knew

You wanna show the world, but no one knows your name yet
Wonder when and where and how you're gonna make it
You know you can if you get the chance
In your face as the door keeps slamming
Now you're feeling more and more frustrated
And you're getting all kind of impatient waiting

We live and we learn to take
One step at a time
There's no need to rush
It's like learning to fly
Or falling in love
It's gonna happen and it's
Supposed to happen that we
Find the reasons why
On step at a time

When you can't wait any longer
But there's no end in sight
It's the faith that makes you stronger
The only way you get there
Is one step at a time


- pg2 layan lagu ni- ulang2! -

pingin mkn rot cai- tp takde- so, tgk gambau pown jd ler- hoho!

but, don't worry- today, aku hafizatul akmar DKK (dan kwn2, hehe) akan mkn nasi padang! yummy!!!-

( > o < )

sekrg ni-

ade rasa rendu! rendu nk burak ngn org2 tersyg- td nk call mak- tp waktu2 nie- mak ngn abah kt masjid dah-

pastu aku call akak ku- huuu- tepon2- die tak dgr-

then, she called me " cakap seminit- terputus!! " haiyo! geram haku weyh!!- ( > o < )

betui cm lam gua! =((

walupown hari ini sudah berlalu- tp tiba2 emo laks- rasa sedih tanpa sebab! penah rasa cmnie tak? rasa nk nangis tp tak nangis- huuuuuuuuuuuuuu

tak tahu sbb pe la... uwaaaaaaa! daku sedih!!! -

nk ckp ngn org2 tersyg!! tp coverage cam hape jek!-

huuuuuu!!!

oke2! senyum sikit!! =p =) ..wekekkeke

sedar tidak sedar- panum akan berakhir- sebulan dari sekrg- kemudian- bai2 panum!- beraleh selangkah ke hadapanku- men dekati garis penamat kah?

oyh tidak- segalanya barusan bermula- kamu hampir di akhir sebuah laluan di bumi Indonesia ini tapi permulaan mu- yg menentukan siapa kamu- barusan bermula! ahaha

wahahahah! kesss- mepek no 1- apo rekk!

okesh- td exam farmaco- ..kess, kegerunan aku men jd kenyataan- aku di uji oleh dr permata sari dan seorg ahli farmasi- ehem2- bergaya aku dgn msk ke keruangan bersama buku2- open book katakan- okeh- dari awal- mencari diagnosa--> menulis resep obat2 utk patient-

wahahaha-munkin bg anda- anda dan anda- ini sesuatu yg mudah- tp bg a new beginner yg terlalu lama membekukan otak kerna bercuti- 2 hari dgn ilmu2 farmaco- adalah sgt melelahkan otak aku- ..nk recall semua ilmu2 tersebut!- phewww! - ekekeke- selesai kui 4 ptg- balik2 jek , seyes rasa tepu - malam tido- pg baca2 sikit- test- whooopz! ahahhaha-

akhirnya selesai!! - semasa exam itu- aku agak rasa tidak puas hati dgn puan farmasi itu - kt sini panggil apoteker- kerna- aku merasa cara kerja aku sudah benar dan ubat2 yg aku tulis sudah benar!- hehe- wahahahaha!- case aku tadi- diabetes melitus dgn komplikasi gangren + hipertensi- .tp segalanya berakhir dgn baek- selesai jugak panum farmacotherapy-

okeslah- ape2 pown- siapkan bekal yg lebih mantap utk clinical- ..huuu-

buleyhkah aku jd doctor yg bgs? uwaaaaaaa! capek dech! - semuanya harus sempurna!

capek dech!!
bila semua nya harus benar-

capek dech!!
utk menjadi sgt "competent" ( > o < )


"ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami ...ameen "

terima kaseh kepada sub di atas pemberian sekuntum bunga di atas .. ekekke- tetiba jek sub memberi sekuntum bunga kepada kamu, kamu dan kamu! - tq yek-

berikut adalah blog sub --> Eksperimentasi Ekspresi -

okeh- arini aku agak ke capek an ..ku harap prof aris tuk panum farmaco rinie- ternyata- yg muncul Dr Permatasari! waduh rek! yo opo caro ne ? =p ahahaha- esk test ngn die- hmm- die dh bg amaran kt semua suh study!-

jadi- SILA STUDY FARMACO mlm ini! - hehe

"semoga dipermudahkan.."

ameen..

=)

sari roti!!- hee- pg ni bekfes roti sajek- bersama buku2- penuh atas katil- ..ahahha

notes, buku, roti.. bukan baca semua- asal tenang! semua keluarkan..wekekek-

jom mkn sari roti ni..beli kt depan umah- pg2 die akan lalu ..beskal sari roti- sambil bunyi kan lagu nya.."sariii roti..." lalala..ahahhaha-
okesh- selamat!!!

morning!

fuh- semalaman aku tido jek- bgn subuh baru rasa tak saket pale dh-

tak thn tul semalam- terpaksa amek paracetamol sebijik- huuu-

study pown idok- huuu

ni baru nk bukak notes! tadaa! hehe- takpe2- "segalanya akan baek2 saja"

hehe-

hooray!! hehe-

hari ini adalah hari yg baek tuk aku! mengapa? actually tade ape2 pown - tp arini best!- tadi test pemeriksaan muskuloskletal dgn Dr moch Ridwan- ..besh! die seorg yg sgt baek- cam ke bapa an nya yg sgt terserlah-

abes agak awal- g alun2(bandar) - teman zara beli telekung kt pasar besar- sebelum tu mkn soto ayam dgn aini, shamim, zara kat cafe- hehe

OTW balik..turun angkut kt depan kedai bakso muslim! yumm..yumm..- nafsu mkn bergelodak- hehe- beli lah bakso tersebut- wekekeke- jln sampai umah- .. hmm- perut berbunyi lgk- terus mkn bakso! =p

kesimpulannya : hatiku senang sekali! hehe-

harus : mlm nie kene study farmacotherapy - keh3- sbb esk panum tuu- arap2 sgt dapat under Prof Aris ^ o ^ .. Prof Aris sgt lucu- cam doraemon- syyhh- aku tak tipu- betui2 cumil cam doremon- . oppss- bukan kutuk eyh- =p tp.. doctor ni mmg sgt pintar- prof kan..hehe-

^ o =

walaaa! hehe

okesh- hmm..bagai pohon yg rendang?? ahahha- ampesss zara kata aku dh rendang semalam- lalu aku terus timbang berat badan aku-

opps! 55kg . nek 8 kg. masa baru lek dari mesia berat aku 47 kg jekkk- ..kesss- padahal bulan pose 46kg jek

patutnya 47kg..sekali nek jd 55kg..ehem2- abesh- my sis dh kasi peringatan "maa jgn ebih 50kg, sbb maa rendah.." keh3- dh lebih 5kg pown. tinggi aku 153 cm .

jd, aku tgh berusaha kurg kan mkn- ahahaha- ntaha tp selera sgt bek la sejak kitorg mkn masakan yg di masak sendirik nie..ekekkekeke =p tentu aku hanya membantu- tak layak jd chef lagik..keh3

........

td panum, besh!! dr mohc Ridwan - yg sgt besh dan bek hati- keh3- berusaha die kasi anak2 mesia mengerti ape yg di sampaikan- . hehe =)

okesh- ..
hehe- berusaha tuk jd pohon yg tak terlalu rendang!- ahahahha
gasak jek-

to my housemates : jom diet! ..wekekeke =p

hehe- okeh- semalam housemates ku- kene diare atau cirit birit.

kamu duduk serumah 8 org. 5 daripada 3 penghuni umah ini kene diare..so, siasat punyer siasat nk taw punca cirit birit..jelasla food poisoning kan- sbb cam satu umah kene ,kecuali.. "aku, zahra dan amelia"

sbbnyer..ptg jumaat tu- mel tak mkn kt umah- aku dan zahra tak mkn tauhu goreng.

alkisah- ptg jumaat- biasalah sekrg ni masak sendiri kt umah, lebih hemat..keh3- then, mkn la- shamim cm ade beli tauhu goreng OTW die lek..so, ramai2 mkn la.. nasi ,lauk pauk yg di masak dan tauhu goreng yg di beli. Aku dan zahra mmg tak amek- ker aku amek tp secubit jek- sbb masa ptg tu..letih sgt- so, aku cm tak selera nk mkn sgt- padahal suke je mkn tauhu.

jd, dpt di simpulkan.. akibat mkn tauhu goreng itu-.. sian diorg ulang alik g toilet- muntah2 agik-..
"semoga ari ini diorg dh oke.."


tade rasa apa2 pown hari ini

stone jek

jd batu lgk bgs! oyh tidakkk! aku tamo jdk si tanggang anak durhaka-

  • batu - itu keras
  • batu- klu baling kt org --> trauma woo
  • batu- baling lam air- ala2 org frust..bengang..baling batu- rasa lega- tak percaya? cube ar-
  • batu- lesung batu : wat sambal belacan - rendu sambal belacan mak, rendu "tempoyak" aku peminat tempoyak no 2- sbb no 1 jatuh kepada kakanda kesyganku- ahaha- padan muka die sbb dpt isteri org kelantan! wakakaka!-
  • batu- rasa nk baling batu kat muka "seseorg" (dgn perasaan penuh marah!) -ganas aku- jgn men2- berani dekat ku baling batu- ahahaha
  • batu - dulu "dia" cam batu, tetiba die jd cam "air" benci- aku tak suke die jd air- sbb aku suke batu yg dulu. np kamu berubah?-
  • batu- berbatu2 aku berjln sudaa- tp apesal aku maseh tak jupe dgn pokok epal dgn buahnya yg berwarna PUTIH? tolgla sape2 jupe- kasi taw aku..penat dh aku cari- haish
  • batu - jambu batu- aku suke jambu batu wane merah- jus ! sedappp- dhla kandungan vit C nya tinggi.
ape lagik eyh? ttg batu..

tak tercapai dek akal ku..
tak tercapai dek bwh alam sadar ku

Pesan : aku masih mencari pohon epal yg keluarkan buah wane putih. barang sesiapa yg jupe, sila inform aku dgn kadar segera-

batu yg pecah berderai..jd pasir cm gambo di atas- hanya hiasan semata- tiada kene mengena dgn "hati" aku-
okeh- "senyum" =)


La Tahzan

oke, buku nie aku ckp..ala2 "chicken soup for the soul" oleh Dr 'Aidh al- Qarni

La Tahzan bermaksud jgn bersedih.

"halaman 412 : Orang yg plg merasakan kedamaian

"sifat yg menonjol dalam diri Rasullullah adalah kedamaian jiwa, keridhaan dan optimisnya. Beliau selalu memberikan kabar gembira, melarang membebani dan lari dari ransang tanggungjawab.
Beliau tidak mengenal erti putus asa.
Senyuman selalu mengembang di bibirnya, keridhaan selalu bersarang di dadanya, kemudahan ada dlm syariatnya, kesahajaan dlm sunahnya, dan kebahgiaan ada dlm agamanya. keinginannya pun sangat sederhana :menghapuskan beban dan belenggu yg memberatkan umatnya"

-mmg bg aku buku ini sgt best kategori (an- nafsu al-muthma 'innah) pencerahan hati.

okesh-

Info:
-jgn lupa doakan kesejahteraan umat Islam palestine.. kezaliman Israel yg sgt kejam. lebih lanjut ke link --> Al jazeera
-doa,doa,doa
-boikot brg2 yahudi semampunya --> PPIM- info pengguna ttg "boikot brg2 yahudi"
-menderma --> Tabung Peduli Palestin BASISMA
nie utk students kt Malang , okeh- aku rasa mmg byk cara nk menderma- jika anda membaca, mendgr.. ringan2 kan tgn kite utk menderma oke-

sejibik cm aku nyer- wane biru di leher mu itu..huu

okesh-

fuh! letih..

ahahahah..hari yg sgt kelakar =p

okeh- esk cuti- lusa cuti..

alhamdullillah-

hari ini sgt besh sekali- hehe-

Ujian pemeriksaan psychiatry yg berjln lancar- takdelar perfect tp oke ar kan..- pengalaman pertama ..keh3-

besh laks rasanya- mula2 briefing dari Dr Roekani : hehe- aku duk belakang td..ternyata org yg duk plg belakang jd sasaran. bertubi2 gak soklan. wahahah! tp ntahla- leyh pulak aku jwb- confident jek..keh3- munkin sbb aku dh study kan. alhamdullillah- arini cam sgt baek ..hehe

pastu test ngn Dr Happy.. hehe- ..mmg happy ar dpt patient depression sajek..wekeke-

dan pesan dr Roekani .. " JGN ASAL SELESAI SAJA, BUAT LAH YG TERBAEK"
..hehe- maksudnya.. jgn wat sambil lewa asal lepas test jek- tp wat la betui2 sebagai seorg doctor yg baek sbb die kata.. "practises make perfect!"

jd- ..wat ape2 pown dgn sebaik munkin- " berkerja seperti hidup selamanya, dan beribadat seperti akan mati esk hari "

daaaaaa..

"ukhwah yg terbina persis sekuntum bunga..
meski pown kini kite terpisah demi kasihNya..
namun secebis kenangan kita..
sentiasa bermain di bayangan mata..
detik waktu yg berlalu..
menjadi memori kau dan aku.."

hoho! dgr mp3 player sambil belek2 notes pychiatry-

sambil thn saket kat daerah pelvic- hehe- saket woo- ..thn jak la..buh minyak jak-
perut pown rasa tak besh-.. akhir2 nie mkn byk sgt kot- sbb asek ujan- lapo- dhla sekrg kitorg masak sendirik- ape lagik tambah selera laa-..keh3- berat pown dh nek-..ahahha

waaa! saket weyh!- ahahha- mengade! sikit jak lar..hoho

okesh- met sinawu-
weyh! kepada semua : sila jaga kesehatan diri anda okeh!

^ o ^

hoho!

gile ngantuk. bgn asar, tido lek..bgn magrib.. tak tido dh

perut ku rasa tak besh- .. munkin ke sbb mkn mee pangsit lam keadaan perut kosong tgh hari td? huuu

tp pg tak bekfas- terus g panum. tunggu doctors..lambat tul..start lambat.. dh la thn lapo! oyh lapo td!- pastu g cafe mkn mee pangsit. OTW lek..dh pening semacam..wekeke- nek angkot- rasa nk terkeluar isi perut.wahaha-
balek2 solat , tido, solat tido..sampai laa nk dekat azan magrib..wahahha

esk aku cuti sbb.. ade terus exam Psychiatry pd hari Rabu. hehe- kene la study! =)

pasnie tade cuti dh- 6 weeks to go- pastu exam OSCE - pastu msk clinical kt RSSA. first department : radiology..keh3 =p

-moga2 dipermudahkan..ameen..-

saket perut

perut rasa tak besh! haiyo!-
mau tido!
esk cuti- lusa exam pmx psikiatri.


morning!

hari ni adalah hari lahir bunda tercinta ku-

"selamat hari lahir emak! "

pg2 td..terjaga kui 3 pg- tgk2 ade msg dari my sis- " ma,b'day mak 4th january"

then, i replied .. "yer, tahu..esk ma call mak "

tp bgn2 subuh, dh terus wish mak ..mll sms- ..hehe- satg baru nk call mak. =)


" i love you emak"


......

klu kamu rasa sgt sedih? hati kamu terluka?.. kamu berasa sgt malu..pilu..duka, sayu.. atau merasakan.. sgt keciwa? pernah kah?

bila kamu merasa tertipu, menipu..kamu merasa sgt ber dosa-.. kamu terleka dgn kata2 "seseorg" terpedaya dgn tipu daya manusia..huuu , pernah kah?..

bila kamu merasa begitu..
itu adalah satu rahmat utk kamu..kerna kamu akan semakin dekat dgn Nya..

ya...hanya Dia yg lebih tahu ape yg tersirat di hati mu.. hanya Dia tempat mengadu..

......
dan bila hanya Al - Quran.. penawar luka hati.
.......


kamu terlupa sesuatu?..

aku di sini?

kau lupakan aku kini..

ku merenung sang bulan.. kau tidak muncul2..

apekah?

kau sudah lupakan aku?

bingun? mengatakan .. mengapa kau berubah?

kerna kau sudah punya teman baru..

aku kau ter lupa kan..

atau aku hanya bagai angin lalu ..singgah sebentar di ruang mu?

sememangnya kau sudah terlupa..

ahahha.. "manusia mudah lupa"?
........
tapi aku takkan pernah lupa.. kerna

kau temanku.. teman yg memberi kesan di hati ku..

apekah?
.....
....
12.33 p.m ,malang, jawa timur, Indonesia-




oyh hujan..kau kenangkan aku pada suatu kisah itu.. hoho
sekarg di malang ni musim hujan. ari2 hujan- ..menyebabkan rasa lapar yg melampau setiap ketika- hehe-

arini makan tomyam! sedapp.

arini kak neysah my senior 2003 dtg umah- burak2 sampai ptg..akhirnya ak terlena..

akhir2 nie- topik yg di utarakan adalah "kawen"? cerai? kawen lebih dari satu? lelaki?.. ahahha..ini ah topik hangat selain sesi membuat ketupat ttg keadaan di hospital. hoho- =p

biasalah tu--

aku? sekrg nie- aku lebih memikirkan .. bagaimana aku nanti pd thn ini..munkin merancang bagaimana aku harus belajar, belajar dan belajar- .. ade yg perlu aku lupakan sementara ini. aku dah tak peduli..keh3-

-ngantuk weyh!

huuu..

arini 1 january 2009- .. aku dh berusia 24 thn. tp bezday ku lom lagik k. so, maseh 23 la kan..

sebenarnyer aku lupe umur aku..sampai td masa lepak2 ngn housemates- ckp pasai umur..diorg kata 24 years old cm tua maksudnya dewasa. hehe- yelah kan..24.

haishh..takkan makin lama makin mudo kot =p

arini- duk umah jek- cume tgh hari ade kuar g indomart ala2 7E mesia ar! keh3- kot2 ade jual ikan..ahahha, ternyata tade- sebenarnyer dpn umah aku pg2 selalunya ade jual sayur2 ,ikan..tp rinie die pown cuti..kess- .. so, lek umah dgn hampa, akhirnya..goreng telur masak sambal, sardin dan sayur kobis goreng. ahahha- simple jek- tu jek ade. tentu la ak hanya membantu kwnku masak.-

hmm..arini hari santai..semua tersadai melepak-..
hmm..aku rendu mak, abah dan adek badek ku.. ak pown tepon umah-..sekali line tak clear..lam gua la katakan..hoho- sekali mak aku call..oke ar laks..burak2 ngn mak..rendu! hmm- sebenarnyer aku tamo tepon selalu sbb nanti aku tambah rendu-tamo lyn perasaan sgt.. =(.. so, cube tuk thn rendu itu.. tp hari ini sgt rasa rendu!- semua ade kt umah.. cuti- ..hmm- .. =( ..anyway, akak aku ckp dh kompem kenuri abg hafizku pd 06062009 di kuala kangsar,perak . dan 01062009 di kuala krai ,kelantan. hmmm..

aku tak taw dpt balik ke tak..klu balik pown 2 hari jek- hmm- susah gak- ..sape nk amek kt airport tu?..pastu nk lek perak?..huu sbb abg2ku pasti dh lek perak, sepupuku pown..semua amek cuti nk g kelantan...ahahha- kene nek bus la jwb nyer..takpe jek aku..tp aku dh 4 thn tak nek bus sorg2..dolu2 zaman school ader la- biasa nek2 bus nie. tgk lah cmne nanti- tunggu jadual clinical dulu- tp my family arap aku balek..huuuu

mcm mana pown, idup aku kt sini oke2 jek-.. semua baek2 aje =) ..
huuu- cume baru bek dari demam yg sebentar dan selsema-..lama gak aku selsema..
tp berat badan semakin naek.. dh 50kg- huu- .. aku nk turunkan ar..sampai 45kg jekk..huu- ..

byk laks aku tulis sebab..ntahla rasa nk meluahkan perasaan.. dlm hati ade rindu!- ..
tp rendu tu ..ahahha..dh2 yoyos! cukup!

tingin nk mkn puding caramel- ..

apekah? .. haishhhhhhhhhhh-

mlm2 cmnie..ade perasaan ingin menangis setelah satu hari berketawa ngn kwn2.. mengapakah? tak tahu lah nape weyh- tibe2 rasa sayu.. - .. tibe cam sunyi jek umah- tak keruan! benci weyh bila jd tak keruan nie-.. busan + homesick!

rasa nk nanges tp tak nanges..ahahha-
rasa nk tido tp takleyh lena..hoho-
apekah ayat2 ini!

kesimpulannya.. aku dh weng! weng! weng!

About Me

My photo
No mountains too high enough, no oceans too wide. Cause together or not, our dance won't stop. Let it rain, let it pour. What we have is worth fighting for. You know i believe, that we meant to be. *takdir Allah dah tentukan yg terbaik utk kita*

Just Remember

When things are down
And you are out of your mind
Remember just remember
Allah is The Kind.

When your life is in darkness
And nothing is right
Remember just remember
Through the darkness,
Allah is The Light.

When nothing makes sense
And your heading for demise
Remember just remember
It doesn't make sense, but Allah is The Wise.

When times are troubled
And no one seems to care
Remember just remember
Allah won't hurt you, He is The Fair.

When your heart is breaking
And your pain makes you fall
Remember just remember Allah Sees it all.

When you are weak
And the road seems long
Remember just remember
Seek strength from The Strong.

When life is a burden
And everything is unstable
Remember just remember
Allah is The Able.

When the way is cloudy
And there is no one by your side
Remember just remember
Allah is The Only Guide.

When no one wants to listen
Or is willing to lend an ear
Remember just remember
Allah is always ready to hear.

When you are poor and penniless
And you are stuck in a niche
Remember just remember
Allah is The Rich.

When you are down in your misery
And there is nowhere to run
Remember just remember
You can always run to The One.

And when your scars are hurting
And your heart is in fear
Remember just remember
Allah is really here.

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Followers