ahaha

aneh kan- dulu ada la aku ni suke kt seseorg ini. tapi..aku kene reject.wohoho! rejected nyer daku. malu gak kan..sbb die tak ckp reject aku- tapi mmg cm dh reject aku..kess-munkin yer..aku perasan kan.biar jek la.mls aku nk bahas la- padahal awal2 die yg start berbaek2- huu-

hehe- pastu dia couple ngn org len- then, tetibe cam dh takde paper laks
tetibe- muncul! plop! huu- nape muncul laks ? kess- ingat aku suke lagik ke? haiyoo! dulu dh reject mau kutip balik kah? sorry lar- dulu ..kisah dulu- sekrg bukak buku baru okeh.

ekekek-
gambo atas itu..bukan gambar tgh frust..tapi gambo org yg suke tido bila ujan turun- oke!
jgn slh intepretasi.

"ya Allah, temukan aku dgn seseorg yg mmg utk ku..yang bisa memberikan cahaya dlm hidupku demi kebahgiaan dunia dan akhirat.."

ameen-

=)

hafizatul akmar hussin


gambar plg bwh- f5 di saina..ahaha- 7 th yg lalu

hoho :p

Ku Merintih, Aku Menangis,
Ku Meratap, Aku Mengharap,
Ku Meminta Dihidupkan Semula,
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata,

Perjalanan Rohku,
Melengkapi Sebuah Kembara,
Singgah Di Rahim Bonda,
Sebelum Menjejak Ke Dunia,
Menanti Di Barzakh,
Sebelum Berangkat Ke Mahsyar,
Diperhitung Amalan,
Penentu Syurga Atau Sebaliknya,

Tanah Yang Basah Berwarna Merah,
Semerah Mawar Dan Jugak Rindu,
7 Langkah Pun Baru Berlalu,
Se usai Talkin Penanda Syahdu,
Tenang Dan Damai Di Pusaraku,
Nisan Batu Menjadi Tugu,
Namun Tak Siapa Pun Tahu Resah Penantianku,

Terbangkitnya Aku Dari Sebuah Kematian,
Seakan Ku Dengari,
Tangis Mereka Yang Ku Tinggalkan,
Kehidupan Disini Bukan Suatu Khayalan
Tetapi Ia Sebenar Kejadian

Kembali Oh Kembli,
Kembalilah Kedalam Diri,
Sendirian Sendiri,
Sendiri Bertemankan Sepi,
Hanya Kain Putih Yang Membaluti Tubuhku,
Terbujur Dan Kaku,
Jasad Terbujur Didalam Keranda Kayu,

Ajal Yang Datang Dibuka Pintu ,
Tiada Siapa Yang Memberi Tahu,
Tiada Siapa Pun Dapat Hindari,
Tiada Siapa Yang Terkecuali,
Lemah Jemari Nafas Terhenti,
Tidak Tergambar Sakitnya Mati,
Cukup sekali Jasadku Untuk Mengulangi,

Jantung Berdenyut Kencang,
Menantikan Malaikat Datang,
Mengigil Ketakutan Gelap Pekat Dipandangan,
Selama Ini Diceritakan
Kini Aku Merasakan
Dialam Barzakh Jasad Dikebumikan

Ku Merintih, Aku Menangis,
Ku Meratap, Aku Mengharap,
Ku Meminta Dihidupkan Semula,
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata


hmm 1 : dgr lah lagu ini. semoga kite dpt sesuatu yg bermanfaat.
hmm 2 : sedekahkan Al Fatihah.. pada umat Islam yg sudah meninggalkan dunia fana ini selamanya.
hmm 3: aku selalu leka-ingatkan aku


hehe- tadi berbalas sms dgn abg lan- huu- tanyer keadaan my sis yg tgh pregnant- teruk gak- mkn je muntah..syian- bad mood laks tu.hehe- last2 abg aku sms kata.." biasalah tu..abah citer dulu emak pun mcm tu gak..itu lah sebabnya syurga di bawah telapak kaki ibu.." hmm- terharu-
sedih pun ade..rindu mak! - setiap hari aku pasti akan sms emak.. soklan ku ringkas saja.

sms :"mak, wat pe tu? ..mak sehat, semua sehat?"

huuu- rendu org2 tersyg! takpe sabar kan lebih baek-

sekian! hehe
;)


hari ini aku tido lambat

sbb siapkan homework dari prof Arief- senang jek- simple sajek tp sbb ntahla..tu jek yg aku kene lukis..munkin esk pagi aku wat lagi satu yg lebih lengkap kot.. huuuu- lukisan atas ni mmg tunjuk specific kat ginjal..so, aku tak lukis organ2 len- ahahha- prof mintak itu jekk :p actually, die mintak tunjuk cabang2 dari aorta. hoho- so, vena2 aku tak lukis..suke hati sajek-

sekrg cepat letih- pastu byk menda nk fikir. byk benda nk study

dan ada beberapa hal yg mengganggu fikiran.

( > o < )

homesick lagik! ari2 aku bekfas ngn roti, tgh hari mkn nasi bungkus- mlm pown nasi goreng bungkus- jemu! tapi apa daya. akhir2 ni.. aku kurg sgt2 minum air- cepat letih dan area pinggang pown cam sengal jek- terlalu kurg minum air- sehari kira2 3 mug jek-. mana cukup air kan- huuu- ntahla! -

tetiba dpt msg dari neimi..hehe- pesanan! meh nk share-

5 perkara semua kita mahukannya dan kita usaha utk mendapatkannya
1:wajah yang cantik
2 duit yang banyak
3:kesihatan yang baik
4:anak2 yg cerdik dan berjaya macam kita
5:tidur yang nyenyak tanpa ganguan..

senang jer untuk mendapatkannya hanya 15minit setiap hari. kata nabi saw: “siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.” ‘sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat.’


tido aku nyenyak selalu..
hehe


yer! gambo sepasg cincin- hehe- okelah di usia yg menjangka 24 thn pada 2009 ini- byk lak mendengar teman2 menjemput ke majlis pernikahan mereka- byk jugak yg bertunang segala bagai berkenaan dgn sebuah perkahwinan.
Apa kepentingan cincin?
ya- cincin merupakan simbolik pada sebuah perhubungan. Cincin tanda, cincin tunang, cincin kahwen. huuu, sampai 3 cincin- jenuh berat jari.keh3- tapi ada seorg kenalan aku ini- aku suka gaya fikirnya sgt simple- die bakal melangsungkan perkahwinan pada thn ini- sudah pown bertunang dgn bakal hubby nyer- die menetapkan bahwa hanya ingin satu cincin sahaja- yaitu cincin tunang- dan di hari perkahwinan semasa pembatalan air sembahyg- ganti cincin dgn gelang..wekeke! menarek gak kan- takyah pakai cincin bebanyak- hehe- ini utk org2 yg tak suke pakai barang perhiasan segala bagai.

cincin cam di atas tu.. -simple and nice-

mendgr teman2 sudah bertunang, berkahwin tambahan pula, abg2 ku juga tidak lama lg akan metamatkan zaman bujang mereka.Akak ku juga sudah berkahwin- makanya, kdg2 ada gak aura2 nk kawen itu! ahaha- tapi bila akal berpadu dgn hati dan bila kondisi semasa yg sedang berkomitmen penuh terhadap matlamat utk tamat study tepat masa dgn maka aura itu akan menjauh. Tambah2 bila segala organ2 mmg digunakan utk bekerja, tak sempat nk fikir hal2 yg kurang penting buat masa ini.hehe, selamat!-

ada antara kwn2 aku di sini yg mmg benar2 tidak sabar nak kahwen, ada juga yg berkata- "aku tamo kawen awal, nak keje..nk enjoy duet sendiri" hehe- betul gak kan..hoho- kdg2 aku pown rasa cam tu gak- keh3- santai sajek- aku rasa bila mmg kalau dh sampai seru, ada calonnya dan dapat restu- maka menjelma lah hari bahgia itu-kan!

Sebenarnya, bila usia dh area2 24, 25, 26, 27 - bagi seorg perempuan mmg area umur- org tertanya2 bila mau kahwen. hoho- Bagi aku , kalu lelaki tak kisah lar- kalau 27 ke atas tu baru aku rasa seswai utk berkahwen kot. hehe- tapi , sepupu aku kan umur 24 thn (lelaki) dh kawen dan baru bulan 12 thn lepas dikurniakan sepasang cahaya mata yg cumil- yer! kembo!
hehe- sekrg ni sepupu aku tu kelam kelibut- sambg study, keje part time lagik. hehe- baru sedar yg..huuuu! penin2! duet umah, duet barang2 baby, duet wife bersalin, persiapan umah.." ternyata bila kahwen byk gak belanja nya.. nak kawen pown byk..lepas kawen pown byk.hoho! bukan mudah kan :p tapi best- nanti die umur 34 thn- anak2 dh 10 thn..44thn anak dh 20 thn.

ahahha- itu kisah lepas kahwen- mcm2- bila kumpul ramai2, burak2 ngn sepupu2. ahaha- mcm2!- menarek gak- klu dulu kecik2 keje nk maen jek- ke hulu kehilir- dhla sepupu byk lelaki.hoho- bila dh besar ni- bercerita ttg anak, cerita ttg keje- ttg hal2 org dewasa- wahaha! aku dah dewasa upernya.. yer ..aku dah 24thn tahun ini.

kesimpulan : setiap org itu ada jalannya tersendiri- aku tak tahu jalan aku camne kan..jadinyer..lalui aje- berusaha yg terbaek, berdoa dan bertawakal lah-
: "pentingkan apa yg penting dahulu" sbb nyer kdg2 kite terlalu fikirkan sesuatu yg jauh ..ke hadapan..dan lupa akan hari ini yg harus di lalui-

: Hargai lah sebuah kehidupan..!

1. pada yg sudah berkahwin- tahniah! semoga berbahgia dunia akhirat
2. pada yg sedang mencari- semoga pencarian anda segera berakhir yek
3. pada yg menunggu- hehe- bertindak lah- usaha2
4. pada yg tidak mahu berkahwin - oyh! jgn!! tak baek..sbb ape- tanya ustazah.
5. pada yg tidak percaya pada perkawinan..takut kecewa, huu- aku rasa .. "kalu tak cuba , makanya tidak tahu kan.." minta petunjuk, moga dipermudahkan

satu sajek, aku rasa- kalau rasa2 cam tade bf ( cam aku ni :p ) atau frust ke..anda kan single- tak payah susah hati okeh! ekeke- relax!! tumpukan aje pada menda2 len- Cth : study, keje or apa2 yg lain la..ahaha..kumpul ilmu byk2 lu..harta byk2..nanti ada laa tu (utk diri sendirik jugak) ..insyaAllah - so, takyah pening2- serabut perut sajek :p ade tuu..pasti adee..sabarr! Kalau maseh lom sampai seru tu, maksudnya kite lom bersedia lagik tu kottt! ahahha

dan pada kwn2 aku yg dh nk kawen, tunang..wee! "Semoga Berbahgia"

hehe ;)

gilak pe akmar ckp pasai kawen.. abestu dh abg aku sebok nk kawen.. sepupu aku nk kawen..kwn2 pown nk kawen..ekekek-
sambung wat aktiviti2 lain.
daaaaaa!

hari ini aku agak tertekan-

sbb pe? yer- tentu sbb study-
kdg2 rasa cam "capek deh" seyes!- ulang2 mata jegel, jegel, jegel

nk tgk foto x-ray itam putih tu.. imaginasi kene tinggi
mata helang bukan mata kodok
sampai satu thp, bila aku byk sgt tgk foto tu- aku rasa nk nanges- bukan sedih tapi geram ngn diri sendiri yg takleyh nk intepretasi dgn perfect lg- bukan keje senang,tenung punye tenung- itam putih- hoho- kabur! sabar jek la-

hmm - dulu aku selalu leyh burak2 ngn my sis ttg study, tp sekrg die sgt tade mood- susah org tgh pregnant ni- mood die len mcm.hoho- sedih takde org besh nk ngadu- :|

tetapi.. yer.. Allah selalu ada- jgn risau oke! -

"akmar, don t give up- buleyh punyer,ade 2 minggu stgh lgk!insyaAllah- "

pada anda- jgn putus asa lam apa yg anda kerjakan- semoga dipermudahkan segala urusan-

adiosss

Indah?
huu- beshnyer kalu masa2 cmni tetibe dpt g bercuti- bersantai kan- hehe
cantik kan.
pantai, laut- mmg best- air itu menenangkan - betul tak? Islam itu indah, Allah itu bijaksana- nk sembahyang amek wudhuk dulu- klu dh ber wudhuk- fuhh- mmg aura nya luar biasa-
Air dan kehidupan..tak dpt dipisahkan..dlm tubuh jek ada 70% kan..(arap2 tak slh) :p

tapi mmg mendamaikan- cam bunyi hujan- bunyi ombak pown mendamaikan sebenarnyer- slh satu dari terapi stress- hehe



beshnyerr- tgk air pown ..cam besh! hehe

ni pown besh- air terjun...ish beshnyer- kat sini ada kaw air terjun yg cantek kat Batu- hee- pegi masa first year- sejuk tempat tu..tapi mmg cantek- tak jemu mata memandang..

indahnya ciptaan Allah..

kesimpulannya : dah lama gak aku tak pegi tempat2 cmnie- last sekali kat Bali- thn lepas- jln2 ngn kwn2 dan juniors- dulu penah g balik kambang (pantai)- camping ngn dak2 malaysia kt sini- best!

hmm 1 : nk lukis gambar pantai dgn cantek. tp meti buruk- ada sape2 pandai lukis? suke tgk org melukis- sgt kagum-
hmm 2 : nk jln2 tepi pantai, nk g air terjun..ahaha- bila lah yek?

wowoo
bersemangat lah utk hari esk okeh!!

;)

raining, the lights, the road

love-

waiting in the rain? huu

red umbrella?




nothing is everything!- wuuu

;)


hujan!

bila hujan- sejuk- lapo- bila sudah kenyang- maka akan mengantuk-tido masa ujan nikmat sbb sejukk, best tido.

seyes aku suke tgk hujan-
dulu masa kecik2- asal hujan jek- aku ngn adek2 akan melompat2 dlm kehujanan- yeay!! leh mandi air hujan dari atap umah- ahaha- mak dan abah tak marah- janji kene bilas balik dgn air biasa. riang! besh masa tu..
tapi bila dah besar- tgk jek ujan turun- ahaha- nk lompat2 pown segan dah :p
kerna masa merubah kita menjadi dewasa- hehe
tapi- analogi nya..aku ingin menari dlm kehujanan ..artinya ..itulah sebuah ketabahan, di mana dlm hujan,jika kamu menangis,maka org tak akan tahu- kerna air mata yg jatuh akan sama dgn air hujan..hehe- leh nangis puas2 kan.. "dancing in the rain" itu analogi nya..wahaha

tetibe aku teringat suatu ketika dulu masa aku join debate antara kelas kt saina..Lun buat analogi, kalu tidak pandai menari, jgn menari di lantai yg licin..keh3- itulah permulaan aku berjinak2 dgn analogi- giler tak tahan join debate- bukan reti pown-

-kembali-

hujan
aku suke tgk hujan
tgk gerimis..cantik kan..
hujan itu unik
bila hujan,
dgn melihatnya hati jadi damai, mendengar bunyi hujan aku rasa best-
klu tak percaya, masa hujan- cuba lihat di jendela...perhatikan hujan.. mmg indah!
susah nk ckp cmne rasanyer kan..hehe
hujan ini jugak slh satu cara redakan stress- cuba try tgk!

dan aku rasa hujan itu romatis! ( uuuuuuu :p )

tetapi
aku tak suke bila ..aku tgh jln kaki tetiba ujan lebat..huwa3 - basah kuyup- stokin basah- kasut basah..huu- itu yg leceh itu- hehe-
bila hujan- baju pown lambat kering
bila hujan- perut selalu memberontak
bila hujan- comforter jadi sasaran
bila hujan- makanya tido terus

hoho!
itulah hujan

hmm 1- aku teringin nk tangkap gambar hujan ! tapi aku tade camera canggih- sbb klu guna cam biasa kompem tak nampak titis2 hujan- huu- moga2 nanti satu hari aku ada cam canggih.haha

hmm 2- aku juga teringin nk melukis- aku sgt sukekan lukisan- aku pencinta seni- tapi aku tak ber seni- ekeke- teringin nak melukis dgn cantik tapi klu cube melukis meti tak jadi, tak cantik..haishh- beruntung org yg tgnnya berseni!- beshnyerrrr,leh pinjamkan aku bakat seni itu? ..huu-

hmm 3- tetibe aku rasa cam rendu zaman2 aku g camping dolu2- ahahha- best kan- camping, picnic- hiking..jungle trekking- hehe-

sekian-
kerna hujan!



nasi goreng + kesejukan luar biasa --> kemengantukkan yg Normal

menyebabkan terpaksa berhibernasi- namun- tetap pegang buku- yerr- pegang jgn tak pegang-

tido! tido satg mimpi scooter ini lah- hoho!-

ar!!!!

lg baca- lagi byk - lg baca lagi byk kene baca!!!

baca baca baca , ngantuk ngantuk ngantuk

tido tido tido

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

huuuuuu

( > o < )


"bekerja cm hidup selamanya, beribadat mcm mati esk"

MATI

ingatlah mati
ingatlah mati
ingatlah mati

pada jam 9.30 malam tadi, seorg kakak kepada kwn batchku meninggal dunia. Al -FATIHAH

manakala aku sedang lena di buai mimpi- aku tertido tatkala leka membelek nota2 radiology-

kwnku sedang oncall di posting forensik- dapat call dari teman kami memintanya membuat pemeriksaan luar kakaknya. hmm- ternyata aku tidur mati tak sedar apa2- bgn2 - teman2 ku sudah ke lab forensic di RSSA. ya, hanya perlu jln sekitar 5 minit dari umah kami-

mereka pulang dan menceritakan kisah itu- kakak itu kecelakaan lalu lintas, ingin melintas jalan ,kemudian di langgar kereta. meninggal di hospital. dimana, lg 3 bulan dia akan melangsungkan perkahwinan.

Innallillahiwainnailahirajiun..

sungguh tiada yg menyangka- itu lah kematian di usia muda- tua sethn dari aku- semalam rasa menggeletar jugak, takut- takut Malaikat Izrail dtg memanggil, jasad terkujur di pembaringan- ..takut utk melintas- tapi bila sudah ajal- itu hanya penyebab- ..mati tetap mati-

mati tak kenal usia, sakit atau tidak? kamu muda atau tua? kamu berpangkat atau tidak? kamu sedia atau tidak?

Ya Allah,..
andai masa aku tiba. aku mmg tidak bersedia- tapi kita perlu sedar bila2 masa saja kita boleh mati. jadi mari sama2 kita ingat M>A>T>I.

Ingatlah mati-

nk kutuk org ingat- klu aku mati sebelum mintak maaf- sapa nk ampunkan dosa aku dgn org itu
nk solat- ingat andai ini solat terakhir ku! apekah akan di terima?
andai ini doa terakhirku?
andai ini zikir terakhirku?
andai ini amalku yg terakhir?

mari muhasabah diri- sebelum ajal menjelma-

"bekerja seperti hidup selamanya,
baribadahlah seperti kita akan mati esok"

pesanan ini utk diri aku yg byk dosa, utk diri aku yg ibadat nya tidak mantap, utk aku yg suka membazirkan masa, utk aku yg selalu lupa-

sebelum buat apa2 ingat mati, nk tido ingat mati- semuanya ingat mati-

ingatlah MATI, MATI, MATI-

itu saja

dan sedekahkan

AL FATIHAH utk arwah-


gambar hati manusia - hehe manakala lam cwn kopi itu simbol hati yg selalu manusia gunakan-


hati tercemar + akal kecil + pita suara + tade kerja --> suara2 tidak penting --> cerita2 tak betul

2- 3 hari yg lalu- ntah hape2 jek- dgr gusipp ttg umah sewaku sendirik-

mama kepo bikin cerita panas- padahal dak2 umah aku maintain macho', tak sempat nk bergusip dgn tetangga- tetapi tetangga yg bergusip ttg kami-

ate, semua jd salah!-
1) aturan buang sampai harus awal pg jam 5 pg kot. selain waktu itu takleyh- sampah takleyh ada depan umah- letak malam sebelum tido pown kene komplain- yg beshnyer- letak sampah plastik besaw- pakcik yg amek sampah leyh bukak kutip yg kecik2 dlm ituu- sampai bertebaran- buruk mata memandang- tibe2 jam 7.30 pg, di depan rumah ada ibu jual sayur dan ikan dan ayam dan lain2- dgr la desas desus- pot pet2- kutuk umah depan. ampess- aku senyum. jemur bj- mmg lar makcik2 ini takde keje bergusip saje-yer perempuan suke gusip tp gusip ar menda2 ilmiah sikit yg ade gak manfaat nyer- lahai- munkin itu cukup ilmiah bg mereka.

2) seramik lantai mengelembung akibat cuaca yg hujan terus..dan pecah 2 blok. Ibu tuan umah ini, suruh tuko baru..pehh, duet kitorg lar kan- pehh- dah tu kami g sepital diorg mau wat keje kat umah..kem salam- tak di izinkan- kerna "kami tak percaya kamu2-kalian itu mmg tak leh percaya daaa- pengajaran selama 4 thn lebih di bumi Indonesia "never trust them"never!''
munkin kerna desakan uwang- sanggup ambil duet org" pehh-

3) bawak mulut? bawak cerita? pehh- menda yg tada jadi ada- ape ar- dtg mlm2- bawak cerita yg ntah mana asal muasal nyer- bikin aku jadi takut- dah bape malam aku tidur dgn lampu yg terbuka- mmg bukan aku klu tido dgn lampu terbuka- tapi di sbbkan cerita itu- aku sedikit merasa terganggu- aku mmg penakut- arap maklum-

dtg2 leh tanya.."benar ta' ada........................? "

tekejut.."siapa yg bilang? " .. terkedu- tadelaks kwn2 citer- tanya lagik..wat2 tak phm- ..

"ya, kamar yg besar itu"
waduh rekkkkk, kamar aku lar yg besar klu kat bwh ni..paling belakang.." bikin hati kacau, takut ar! dh laa ckp mlm2- mlm tu mp3 Al Quran terpasang sampai subuh ler- lampu terbuka sampai subuh- tido jd tak lena-
ape eyh? ibu tu tak tahu aku laa yg duk kamar itu- aku wat muka pelik. dlm hati bila laks aku ada cerita apa2- dan alhamdullillah setakat nie takdelaks ape2 aneh yg berlaku-
tapi aku mengambil langkah tuk diam jek, tak ckp pown tu bilik aku..tup2!
die kata kamar atas laks! dasar! apa tujuan kamu eyh? nk takutkan kami? atau ?? aku pown tak paham lar- haiyoo!! bikin hati agak panas tapi mmg agak takut- menda2 cmnie- tp- cm biasa- kuatkan semangat sajek lah , kerna kita yakin- semua makhluk di muka bumi ini milik Allah.

anehnyer- bila laks aku g cerita kt org2? bila laks ia terjadi? aku ni takde lar ramah sgt ngn diorg- plg pown..nk jln g sepital..OTW- tegur, tunduk sikit (ala2 org jepun dh) ,senyum sajek- pastu cpt jek langkah g sepital takut lambat.tade masa laks aku nk cerita hal2 tak penting ini-

kdg2 aku terpikir, besh jadi org Islam yg pekak , bisu, buta - suci tul hatinya- bersih- klu bedah ..fuh! sure cantek hati itu.- hoho- klu bedah hati aku ..walaa! byknyer tompok hitam- adesss- semoga aku berubah-

Semalam, kwn aku bercerita ttg bakal kakak iparnya, yer- aku pown ade di sini- kerna daku pown bakal dpt akak ipo- well, kisah aku, dh reda, bila aku dh jupe dan burak2 ngn kak lena(bakal wife abg apis)..detik hati "oke ar akak ni, besh gak- - nie kisah akak ipo die- die cam rasa berat hati..hehe- nie lah dilema adek2 bila abg tiba2 nk kahwen, mmg cam dah tiba masanya- tp kdg2 kami sebagai adek2 merasa berat..hehe- tapi biasalah- dh lama2 oke lar- kite akan rasa besh bila bertambah ahli keluarga- yer!! sgt meriah sekali!- wee! yg plg besh adalah- nanti kerja2 dapur semasa raya akan bertambah tgn2- hehe- yelah,sejak akak aku kawen- aku jek perempuan! yerr, abg2 aku dan adek2 laki aku tak pandai wat keje dapur, tp bila raya diorg kesian kt aku- ahahha- sampaikan- semua nk tolg kt dapur, cuci pinggan- bubuh kuih- keh3- kira cam raya thn ini- maybe aku raya di perantauan..haha(cam jauh sgt) sbb aku takde cuti- huuu- jadinyer, sekurangnyer- ade kak lena leyh tolg mak kat dapur kan.hehe-

yer- kenuri abg hafiz pada 06062009 di Kuala Kangsar- 01062009 di kuala krai, kelantan- hoho!

aura2 cam aku tak dpt balik dh terasa- hoho! sbb munkin ye..munkin- klu ikut senior2 sebelum ini- aku akan berada di posting Internal medicine sbg junior pd ketika itu- jelas2 lar- aku takleyh pulang jika itu berlaku- sekian- hoho! itu hanya perkiraan- tapi aku maseh mengharap utk pulang..hehe- meti besh berada bersama org2 tersyg merai kan kehadiran org baru kan..huu- tp apekan daya- ..hehe ( nyampah laks ku ape yg ku tulis ni) :p

erk- panjang laks-
sekian-

kesimpulan : mari jaga hati- hati bersih-perkataan bersih, perlakuan jadi bersih-

:)

huu- sebenarnyer- aku tak suke nk taip pnjg2, tp cm laju jek nie- ayat pown bertarabur- haha- biar jek lah- satu hari aku baca balik-sure kelakar :p



mereka adalah teman tidur aku selama 4 thn lebih dh- hehe- ade lgk senarnyer- tp 2-3 aku dah kasi kat anak saudara sorg ibu di umah sewa lama aku- hehe- yg nie jek tinggal- syg laks- sekrg ni aku dh tak beli menda2 ini (beli yekk- tade sape nk kasi kecuali yg pink tu-kwn2 aku kasi.hehe) kerna merasa ada yg lebih penting seswai dgn kedewasaan diri dan kematangan akal yg terserlah- :p org kata tak elok kan ade menda2 ini, tapi ini bukan patung yg menyerupai ciptaanNya- dan bukan perhiasan kerna aku guna masa tidur- kdg2 ada yg dijadikan bantal, ada yg dipeluk- ada yg tuk thn langsir dari terbuka- wahaha- lansir kunin sbb free- tuan umah ni yg siap psg..gune jek la.hehe

ini pula adalah chocolatos favarato kwn2 dan aku! siyes sedap. die cm ala2 love letter lar- gulung2 dlm isi cokelat tp yg ini lebih besar dan padat dgn cokelat- sedappp! :p


oke- nie adalah telekung parasit- ahaha- mmg org sini panggil parasit sbb die leh dimampatkan- tekstilnya leyh dimampatkan jd besar itu saja- senang di bawa kemana aja- takdela kene pakai telekung yg kt situ- salunyer..huuu- bau yg tak enak, agak kotor klu takde yg menjaga- huu- jadi bawa nie kemana2 senang- msk lam handbag pown leh- sbb kecik jek- begitulah- hoho- kat mesia mmg ada- tapi org tak suke sgt- aku kat sini pakai jek- sbb senang nk bawak g memana- kecil- selesa sbb sendiri nyer telekung kan- hehe- (cam promoter laks :p ), oyh ye- ade mcm2 warna- pilih saja- huhu

hee- itulah mereka2 yg seharian aku tgk- - hehe- yg di antara nya menceriakan hariku.. !

sekian! ;)

impian dan harapan-

aku ade sebuah cerpen- yg hampir 99% kisah aku- dan impian aku

bolehkah jadi kenyataan?

itu aku tidak pasti..

org lain ada impian.. aku? buat masa sekrg aku hanya tunaikan kewajipan sebagai seorg anak.
cita2? ini yg abah dan emakku inginkan- tapi alhamdullillah- aku rasa ini yg terbaek utk aku. setakat ini, ini jek yg boleh aku buat utk membahgiakan mereka.

impian aku, adalam kebahgiaan org2 tersyg

bila org kata, mereka byk impian..
hehe
aku terfikir..apa impian aku yek?
hidup aku mudah- tak byk menda yg aku kejarkan.. tetapi aku munkin menghargai suatu peluang yg telah di berikan- dan aku akan menggunakannya sebaik munkin.

ada org impikan kehidupan yg mewah.
aku? - itu bukan impian aku
aku hanya impikan sebuah keharmonian.. mewah itu bonus- tapi biarlah mewah budiman- mewah beriman. jgn sampai aku lupa diri.

itu aku sukakan kesederhanaan-
aku tak suke org yg berlebih2 an.. bg aku..sederhana itu yg terbaik..
hidup bersederhana..munkin kerna aku mmg di besarkan tanpa kemewahan- hehe

ada yg ingin itu dan ini..aku? ntah
cm aku salu kata..aku cari cahaya- kdg2 aku terleka..
kdg2 terlalu byk cahaya dtg ..aku menjadi silau..akhirnya kabur..
dan aku lari ..
dan cahaya itu hilang

hehe- ape impian aku? aku tak tahu-
sbb ..aku lebih suke pd prinsip.." aku tak tahu aku mati bila, dan ape jek harta yg boleh aku bwk di akhirat kelas"-
"dunia adalah ladang utk di tuai di akhirat"
tetapi...

ustaz kata " bekerja seperti idup selamanya. beribadat seperti mati esk hari"

cuma satu

aku harap .. "kite hargailah setiap masa ini. kerna..masa ini akan berlalu.., masa depan belum tentu kita maseh seperti sekrg..hargailah! .. mati tak kenal usia, jantina,pangkat, harta-

hargai la org2 tersyg! hargai lah diri sendiri- kerna- di alam kubur kita tiada teman kecuali amal dunia yg memberi kebaikan, doa anak2 yg soleh..sedekah amal jariah-
hmm..

ingatlah M.A.T.I


baru first posting yg kecil-

capek deh ( > o < ) baru 4 hari..esk kene present journal laks-

posting Radiology nie- sgt santai (relesk jek) tetapi, kene ada ilmu- jadi hari2 kene belajar-

4 hari ini- belajar ttg radiotherapy dgn dr Narno specialist oncology radiology. Dr Narno ini mmg suka sgt ckp bhs Jawa yg agak sukar utk aku dan amni paham- kdg2 pura ketawa jaga hati- huu- dahla die akan tanya sorg2 sokla- seb bek la, leyh jawab. Lagipown kwn2 dan senior sgt membantu. Lepas kelas die- kitorg akan pinjam notes teman Indonesia- huhu-

tadi, aku dan amni telah di suruh oleh ketua kami utk berjumpa dgn semua dokte specialist. Tujuannya adalah menyerahkan surat undangan utk "presentation Journal" esk. huuu- aku pown g la crk dokte2 ini- dh settle lar- cuma aku agak rasa ntah hape2 jek la local students ini sbb takut sgt nk msk jupe dokte2 ini-
tadi, aku nk jupe Prof Arief- sorg senior ni leyh marah tak bg msk lagik- sedangkan ade dokte yg tgh amek master tu suh aku msk jek-
"aku dgn selamba, msk jek- .. kemudian, aku bg salam " assalamualaikum doc, maaf doc, saya mahu kasi surat undangan utk pembacaan journal esk"- tetibe senior yg tadi marah aku sebokkk mencelah- kess!! huuu- hehe- suke hati kamu lah..hoho

ternyata capek juga dech- lom lagik posting kat department2 yg besar, seperti internal medicine. dan lain2- hehe-
hari2 kene semangat! hari2 kene sabar! hari2 kene tabah! hari2 kene tido yg cukup!- hehe

takpelah..moga2 hari2 ku cepat berakhir- kesss! baru 4 hari-

bila balik umah- semua org pulang keletihan- hehe-

Sabar- sabar- sabar-
Tapi aku dh berazam - kene mantapkan diri di bhgn Radiology ini- sbb dari posting ini sebenarnyer dah merangkumi superficial dari semuanya. huuuu-

InsyaAllah-
yg penting kene kuatkan semangat, sabar, mental dan fizikal kene kuat-
kene jaga kesihatan baek2-

"ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami"

ameen-

hari ini aku gumbira- hehe

yeay! senangnyer hatiku! sbb? mcm2-

hari ini adalah hari yg sgt baek- Dr narno pown sgt baek hari ini- senior2 pown baek

wowo! sy girang sekali-


;)

1.44 p.m ,malang, jawa timur ,Indonesia

1)"Nama saya Hafizatul Akmar "

kok susah ya nama mu..kata Dr Narno-

aku sengih sajek la-

2) "Hafizatul..wah- kamu hafaz Quran ya? "

erkk..sengih lgk- nggak! aku jwb

masaa..pasti hafal..tapi nggak semua kan..

oyh ya..ya..hafaz tp nggak semua"- hehe- betul gak tuu..mmg ade yg hafal kan..surah pendek2 tuu- hehe

3) "hafizatul akmar : maksudnya memelihara bulan" - "kata ustazah masa form 1'
hehe- senyum sajek- pelihara bulan pown bulan lar..

4) hafizatul akmar! oyh ternyata cewek! aku fikir cowok! yo opo rekk!
org sini byk ingat nama aku ni lelaki- :p

hehe- begitulah.. nama!nama! nama!- terima kasih emak dan abah! suke nama ku..hehe- biarpown org anggap namaku cam nama lelaki atau org2 sini kata aneh :p .. hehe
pernah org ambil nama anda2 utk nama anak diorg tak?
heee- aku penah- arwah ustaz aku- amek nama aku tuk anak sulung diek- "zaidatul akmar" tak persis sama tp die mmg kata nama itu dari nama aku.hoho-

:)

Hafizatul Akmar bt Hussin
9.12 pm ,malang ,jawa timur,Indonesia

hujan renyai- renyai
di jendela ku lihat silamku
di jendela ku lihat hariku
di jendela ku lihat cita ku
hujan masih renyai- renyai
aku masih melihat jendela
siapa kamu yg lewat di lorong itu
siapa kamu yg hanya bertemankan lampu kecil itu
siapa kamu yg membawa cahaya itu
tampak dari jendela,
di tgh kegelapan,
ku tampak cahaya,
siapakah gerangannya..
tampak bercahaya..

aku terus mengikut cahaya itu..
tiba- tiba..
cahaya itu samar- samar..
cahaya itu hilang..
ku cari cahaya itu..di seluruh pandangku
lenyap..
tiada..

-cahaya dan hujan-

Well I wonder could it be
When I was dreaming about you baby
You were dreaming of me
Call me crazy, call me blind
To still be suffering is stupid after all of this time

Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do
I do, you know I really really do

Well hey
So much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true
For me there is only you
Been crying since the day
The day you went away

And we were letting go of something special
Something we will never have again
I know, I guess I really really know


The day you went away
The day you went away

Why do we never know what we've got til it's gone
How could I carry on
The day you went away
Cause I've been missing you so much I have to say
Been crying since the day
The day you went away

The day you went away
The day you went away

.....

ouch, it hurts me so much

sometimes- i do really really miss "someone"

ya! the "someone" that i dont know - who, where,why, what, how.? ekekke

pastu tetibe " aku akan dgr lagu " jason mraz : lucky" - lagu ni best kan- dh lama dh- tp masa2 tertentu mmg layan! :p

lagu ini cam byk telepati ar!- hoho- penah rasa cam terpanggil tak? ahahha- dh tak betul aku- aku salu rasa benda ini- aneh kan- wahahha! tak kot- semua org rasa kot-

maybe lar bg aku cam ..maybe lar kan- org yg mmg soulmate kite ( yg Allah kurniakan tuk kite) tgh ingat kite- maybe tgh doakan kite ke kan- hehe

aneh ke aku ade fikiran cmtu?
ahahha- munkin sbb baru bgn tido-study radiotherapy- esk Dr Narno ( aku kecut perut)

tunggu saja esk ( > o < )

pssttt , do you hear me too?

:p

assalamualaikum!
16 Feb 2009

hee! my first day clinical- aneh! aneh! aneh!

pagi2 jalan pegi sepital- huuu- suasana yg sgt berbeza- rasa cam semua org tgk- rasa cm org aneh jek- hehe- first day kan :p

msk2 ruangan pertemuan Radiology tu...huuu! apesal seniors ramai ini- juniors batch aku 5 ketul jek- ekeke- lgk 15 org semua seniors- haiyoo!- inferior beb! tapi takpelah- diorg best dan baek- tapi ade gaya2 cam kitorg kene buli tuk wat journal pada setiap minggu- hoho! takpelah terima jek la- tak rugi pown kan- tambah ilmu- hehe :p

semangat! hehe- walupown cam saket pale gak nie- tadi duk dlm ruangan yg agak panas- ade penghawa dingin tp tak bukak- ketuk sikit baru taw. hoho!- sampai dh peluh2 baru nk on AC- aduii lar- :p

"semoga dipermudahkan"
"semoga selama clinical ini aku dpt byk manfaat, ilmu"

doakan aku..doakan kami..

okeh! pada semua! bersemangat lah!! - ape pown yg terjadi, betapa susah- tempuhi sajek oke!
ape pown- klu kite bersihkan hati- buat sesuatu dgn hati yg senang!- semua nya rasa mudah- huuu-

klu suke semua jd mudah- buat jek yg termampu-
kite berusaha semampu kita, kite berdoa tidak putus.. kite bertawakal-
segala kesudahan itu adalah dari Allah- setiap sesesuatu pasti ada hikmah!

yer! yakinlah bahwa segala yg berlaku itu ada hikmahnya-

hidup ibarat roda- setiap kita ada putaran nya- atau kita bisa menhentikan roda itu utk berada terus di atas tetapi kita ketinggalan ke belakang. atau biarkan roda berputar.. tapi kita maju menuju apa yg kita impikan.. ? "up" dan "down" dlm kehidupan itu harus- resam utk terus ke hadapan! weee! ekekeke :p

"semoga segala urusan kita di permudahkan.."

ameen-

:)

Selamat Hari Ahad-

hari ini pagi2 dh pegi pasar minggu! wachaa! besh! tercapai gak ..hehe- setelah beberapa kali tak jadi.
pegi dgn amalia dan zahra- bertiga meredah insan2 di pasar itu-
ape yg kami beli? ehem2

  • 4 keping roti canai disalut jem blueberry, vanilla, cheese chocolate-
  • tauhu 10 biji (4 bungkus) - hehe-
  • nasi ayam bakar ( 2 bungkus) --> kwn pesan.
  • breakfast bubur ayam - puas mkn- hampir 3 senduk buburnyer :p
balik2- jumpe kak syida dan kak dayah- huu- kak dayah maken tembum.hehe- senang hati ler kot :p .. sempat diorg tanya msk lab mana pasnie- wee! dan kak dayah kata " welcome to koas life" hehe -

yer- sekrg aku kekenyang- mata dh mula mengantuk- syaitan2 bergayutan di bulu2 mataku- wehehe- namun- aku maseh tegar! :p

hari aku ber tekad utk belajar Radiology- persiapan utk hari esk- first day clinical!- permulaan kemuncak sebuah perjalanan di sini- yerr- akhirnya tiba jua- hehe ( agak yoyo :p )

to all my friends "All the best ya ! "

"semoga dipermudahkan segala urusan"
insyaAllah-

*big grin *


okesh! cun ar- suke aku tgk- hehe- simple- black and white- hoho

tadi aku sgt tak taw nk wat pe- aku g lar tgk website yg tunjuk design2 rumah- ahaha- best

ala- cam cuci mata tgk majalah anjung seri,laman, TV laks- deco2 semua tu- hehe

punyalah tak tahu wat ape :p ade jek menda nk kene wat..hoho! tapi aku tetapkan- arini hari berehat aku.wahaha!

hehe- tapi sebenarnyer - aku lebih suke rumah kayu- mahal woo sekrg mau bikin umah papan- hehe- dh la cantik..ish3- dulukan aku sempat berangan2 utk berkahwen dgn seorg architect- wehehe :p ahaha-

sbbnyer aku sgt suke lelaki macho (yg auuww tak termsk daa) yg pandai melukis- kire architect ni pandai lar kan lukis2 nie :p
pastu aku juga suke lelaki yg pandai memasak (yg auww tak termsk juga)- bukan nk suruh dia masak ari2 tapi cam sesekali dia masak kan..wohoo! beshnyer- berbunga2! wahahah- gila berangan!

hehe- ini lah daya tarikan pada lelaki macho yg aku rasa sgt sweet! ditegaskan macho- maksudnya tiada ciri2 ke "awww an" oppsss!

:p

there are a lot of choices in this world,
choose it, we must..

or can we take it all..


"nothing explains everything"

;)


Surface Markings

1. Draw two vertical lines one passing through the 6th rib in the midclavicular line and the next passing through the 9th rib in midaxillary lines.

2. Now draw a smooth curving line with convexity upwards ftom the sixth rib in midclavicular line to 9th rib in midaxillary line.

3.Draw another straight line passing through the costal margin from 6th rib to 9th rib.

All these boundaries enclose a near semilunar space called Traubes space.

Anatomical boundaries are:

1. Right : Lateral margin of left lobe of liver.
2. Left : Spleen.
3. Superior : Resonance of lung.
4. Inferior : Costal margin.

Contents

1. Fundus of stomach (Hence percussion of Traubes area normally gives Tympanitic resonance).
2. Costo-phrenic recess of left pleura devoid of lungs.

Causes of obliteration of Traubes space:
1. Full stomach.
2. Left sided Pleural effusion.
3.Splenomegaly.
4. Enlargment of left lobe of liver due to any etiology.
5. Dextrocardia.
6. Proliferative growth in fundus of stomach.

Note: A left lung mass lesion/consolidation alone never produces impairment as lung is not extending to traube's space.

checklist :General Examination -Abdomen-

"all the best ya! "

kemalasan melanda!

ngantuk saje rasanya

semangat!! dtg lah kepada ku!!!!!!!!

huuuu

( > o < )


wah! semalam pas class aku ngn zahra n aini g jln2 matos- mencari enset baru.hoho

aku hanya budget kurg dari rp1 juta. kira2 dlm rm 300 jek..hehe-
pastu- tetibe jupe yg rp345000 shj- keh3- basic function sudah ar- asal leyh call and sms-nak jek beli yg besh2 kan yg sejuta lebih pown byk yg besh2- tapi- takleyh2- nk kene budget tuk menda2 len gak nie , byk nk kene beli agik, hehe, nk elok2 kene beli kt mesia,org2 tersyg bayo..keh3- tapi ape2 buat masa ni kene pentingkan ape yg lebih penting !! hehe-
apekah yg aku nk beli lgk? :

  1. spignomanometer
  2. tempah baju tuk msk obsgyn dan baju tuk msk lab bedah
  3. dan lain2 lgk

so, at last, aku beli Samsung E1110 yg berharga rp 345k yaitu kira2 rm 116- hehe-bgs2- so, duet maseh ade sisanya- yes!!!
pastu beli simcard baru= yer- no enset tuko lg tuk sekian kalinya-

malam nyer laks- g makan kat waroeng steakk- ngn aliza,aini dan zahra-
kenyang tak terhingga- hehe- balik2 terus terlena..huhu!

huu- arini bisa rehat di rumah! good! :p

hmm- citer skit ttg politik negara- hehe- okeh- baru2 ini kecoh di kuala kangsar, perak. my hometown okeh- hehe- mlm itu hati dh gelisah gak- bila tetiba ade org ym kata teruk kt kuala tu sampai ade yg mati- huu- aku pown terus lar call umah- huu-
alhamdullillah semua baek2 saje- ternyata keadaan sebenar tak teruk pown. abah aku ckp..mmg lar ade protes- tp di besar2kan bila FRU hadir dan bertindak mengasapkan kawasan..keh3- tadelar sampai nk membunuh pown cam di palestin-sbb pe-aku tgk stat ym org2 cam wah!!! ..haiyo! wat kecut perut daku sajek-
abah kata oke jek- mmg ar org protes sbb prosedur sebenar tidak dilakukan- sepatutnya kan dibubarkan dulu. hmm- kekecewaan jelas terpancar- byk gak abah bercerita di dlm telefon. huu
mereka hanya memperjuangkan sebuah keadilan sajek- hehe- tapi kelakar bila di perbesarkan- biasalah tu- yg kelakar tu- abah citer, ade sorg pakcik ni duk kt bukit candan lar kan, pastu kan ade FRU sembur gas tu kan, kene mata anak die- die pown mengamuk ar marah polis- hehe- itu mmg agak kecoh lar kan-
Sultan Perak oke2 jek- abah kata bukan leyh g bukit candan pown- jln tutup-

ntahla weyh- donia- bila uwang itu lebih berharga dari maruah dan kebenaran..
bila uwang dpt mengaburkan sebuah kebenaran..bila uwang dpt membeli sebuah kedudukan dan kehormatan.

ya! uwang adalah slh satu element penting dlm kehidupan di pentas donia ini- tapi uwang bukan segalanya..

"semoga Allah sentiada memberi pentunjuk...menunjukkan jalan yg benar kepada kite..dan semoga umat2 Islam dpt bersatu akhirnya.."



:)



ahli2 panum ku : ita, rizal, zahra, dimas, roy, yoko . ica, akmar, ima, retry-


makanan!!! besh!




wahh! byk laks up gambo- hehe- sbbnyer tetibe laju laks nk up gambo- aper agik- ekeke-
ini adalah gambo mkn2 bersama dak group panum aku- kitorg mkn2 kt umah dimas dody- beshh ar!- huu- kenangan di Malang, Indonesia-

tadi exam Basic Life Support dan Basic Trauma Life support- abesh lam kui 12 gak ar- huuu- pastu terus g umah ica- then, umah dimas- masak2 jap ramai2 and terima kasih keen for the cheese cake n chocolate cake! besh!- pastu- mkn! hehe- pastu lepak2- burak2 lar pasai study ar( ilmiah) keh3- pasai negara2 masing2- hehe-
tapi oker ar kan- kire cam kenangan lar- - hehe- sbb 40 hari aktif kitorg sepuluh org ni satu group..- hoho! kene marah sama2- ekeke- gelak sama2- mkn sama2- belajar sama2- tolg menolong- huu- thanx!! - all the best !

semoga semua lulus exm Osce next week ..ameen!!

sgt cumil kan? hehe-

hehe- tersenyum,minggu depan adalah hari terakhir panum- pastu exam OSCE pada 12 Feb,- 16 Februari- Hari pertama clinical bermula di Rumah Sakit Saiful Anwar as "dokter muda" keh3-

bersama semua group members-panum! - mmg best!!- pasni pisah msk department len2 dah-all the best!! :)



hmm- 90% enset mmg lesap di ambil org luar- hmm- agak sedikit ralat sbb ilang di dlm umah sendiri- hmm- tp hati kecilku "tetap berharap..eyh enset aku! " walupown cume 10%

takperla- tade rezeki kan- sabar! okeh!! :) huuuuuu
daa!

dh nak dekat 5 jam ensetku tak dpt dikesan- hmm- malam ini agak takleyh nk wat ape2

tak taw lar- enset tade- rasa cm hmm- sekelip mata jek- pg tadi before g panum ..siap charge dulu lgk.. hmm-

sebenarnyer td- pintu umah tak berkunci sekejap-aku laks kt dlm bilik aku. .. tv kt ruang tamu- aku letak tepi tv-
tapi munkin aku dh amek ..ntahla..tapi cari kat tempat2 lain tade-
bingun dh- nk membaca pown rasa tak besh- hmm- tgk tv pown tembus- sygnyer- ilang ke eyh?

tp lam bilik tade- hmm- dh la enset..pentg tu- hmm- tunggu 24 hours dulu- esk baru nk call mak. hmm- maseh berharap ade-
tapi 80% perasaannya same cm masa aku ilang duet rp700k dulu .. :|

huuu

pengajaran : setiap kuar msk umah sila kunci pintu- hmm-

perasaan terlalu ingin tepon mak- terthn2 sampai esk lar- sabar2!- huuuu

huuuuuuuuuuuuu ! aku maseh berharap.."pagi esk aku bgn! tadaaa!! yeay!! enset aku!! hehe

yo opo caro nee!!
sabar rekk!! ;)

arini- ari cam biasa- hmm-

next week - last panum- hmm-

sekrg nie- aku tgh mencari enset aku yg - yg tidak dpt di kesan-
bila misscall- tak dpt

aku balik dari panum, letak kt tepi TV sbb situ ade coverage-
aku duduk lam bilik.

tiba2 aku rasa sgt ingin telefon emakku- g depan, nk amek enset naek atas..

hmm..tade la pulak tepi tv
munkin aku letak kt tempat lain lar kot
cari dlm bilik sendiri..tak jupe gak
kwn2 carik sama
tak jupe jugak..

hmm- taktaw nk kata ape lar- terdiam- dan wat tahu jek dulu- arap2 satg..tetiba- tadaaaa!

"eyh tu enset aku" (ini arapan aku)- hmm

semoga saja itu berlaku kan!
huuu

;)

hari demi hari

langkah ku atur

kadang merasa tersungkur dek hujan dan taufan
kadang ku lelah dek mentari yg bahang
kadang ku eforia dek peristiwa yg senang
kadang airmata berlinang dek kisah lama yg dikenang
kadang ku bingun

apa yg harus ku lakukan..

ya- aku terus menghayun langkah..
di pantai itu..ku lihat ombak indah
kulihat burung- burung berterbangan keriangan
kulihat anak- anak kecil bermain pasir

ku teruskan langkah..
di taman itu..
bunga- bunga mekar indah
terpaut dengan kehijauan flora
terlihat bukit bukau nun jauh di sana

indahnya..
apa merasa cukup mendamaikan?
apa merasa sempurna?
tiba2 langkah terhenti..melihat seorg tua yg compang camping menghulurkan mangkuk-

"suwon..suwon.."
peminta sedekah rupernyer..huuu- opss- tersedar aku dari lamunan!-



.................................................................................................................................................................

huuu! sgt rendu org2 tersyg!!-


biarkan waktu teruslah berputar
ku cintai kamu penuh rasa sabar
meski sakit hati ini kau tinggalkan
ku ikhlas tuk bertahan

cintaku padamu begitu besar
namun kau tak pernah bisa merasakan

meski sakit hati ini kau tinggalkan

ku ikhlas tuk bertahan

malah kini kau ucapkan selamat tinggal
membuat keresahan

* kau meninggalkanku tanpa perasaan
hingga ku jatuhkan air mata
kekecewaanku sungguh tak berarah
biarkan ku harus bertahan

reff:
jangan pernah kau coba untuk berubah
tak relakan yang indah hilanglah sudah
jangan pernah kau coba untuk berubah
tak relakan yang indah hilanglah sudah

repeat *
repeat reff

jangan pernah kau coba untuk berubah
ku relakan yang indah dalam hatinya


ekekke- ku relakan yg indah dlm hati nya dan dlm hatiku..tapi biarlah kite berdua berubah dgn hala tuju yg berbeza.. munkin berubah itu adalah lebih baek.

hehe- ini lagu ST12- jgn pernah berubah- setakat tgk lirik jek tade feel hape lar sgt- kene try dgr lagu ini dulu- cara penyanyi ni sampaikan lagu ini- keh3- oke ar- hehe

tapi aku rasa tak mengapa berubah utk sesuatu yg baek kan!..ekekeke-

:p

study rekkk!! hehe
hehe

pepown tu gambo kt taman rekreasi kuala kangsar...pemandangan indah pg hari masa ikut mak n abah g jln pagi..hehe- rendu!

hari ni- aku belajar sesuatu-

memaafkan org laen dan cuba utk melupakan hal yg dilakukan nya yg membuatkan aku saket hati

huu- mula2 rasa cam dh tamo tgk muka die ar..- hehe

aku nie jenis klu tgh saket hati ngn seseorg- susah aku nk wat2 cam tade ape2 berlaku- huu-

aku takleyh berpura2..melainkan aku benar2 bisa memaafkan-
jd td- hmm- setelah berfikir rasional- dan mengingatkan bahwa- aku pown manusia yg byk khilafnya..jadi- ape slhnyer aku dan die saling memberi peluang.hehe-
huuu- lega- sbb die tegur aku..huu- mula2 cam..ish-.tp bila fikir2- hmm- tak bek- jgn putuskan silaturrahim kan- jadi-
"akmar, lupakan yg lalu- maafkan die- die teman kamu"!! hati berkata-

jadi tadi aku buleyh bergelak ketawa dan tersenyum dgn nya- okeyh- aku arap die dpt pengajaran atas ape yg berlaku pada die akhir2 ini- okeyh-
jadi selesailah - aku tutup peristiwa lama aku dgn die-

tutup buku lama- kite bukak buku baru oke!- opps- tak perlu aku tulis siapa oke- yg tahu tu tahu lar- simpan dlm hati- hehe-

huuu- good girl huu? :p

gambo di atas adalah jam beso di pekan kuala kangsar- kuala kangsar bukanlah bandar yg maju- ekeke- tetapi cam kampung yg maseh terpelihara- keh3- kerna di jadikan sebagai bandar di raja- hoho!- tetapi aku maseh lagik belum dpt bertentang mata dgn Sultan Nazrin.keh3-
itu aku- di dlm kereta warisan keluarga..ekeke- itu adalah 1st car utk mak dan abahku..kess! abah nk kasi kt aku nanti- sbb aku tamo beli kete- aku nk beli skuter- :p - tetapi kereta ini sgt berat woo- besii!! ahaha- accident msk longkang pown - maintain jak body.. :p byk kenangan kereta ini- tu sbb tak jual ;) syg!! sentimental value - tu umah aku- aku duduk kg- aku dh biasa idup kt kg- aku tak suke duk kt tempat2 yg sibuk weyh- aku suke tempat yg flora dan fauna terpelihara..ahahha- tp tamo ar lam utan belantara- "berpada2 la kan" hehe

ini aku..wahahha! di campus ku..selesai panum-penat- keh3-

........................................................................................................................................................................
tiba2 terbgn dari tidur yg sgt lena,

seruan utk melakukan fardu subuh,

hari ini merasa seperti ada sesuatu perlu berubah..

ya! benar kata dia,

mengapa tersasar lagi?
kau buta? kau tuli?
oyh aku tidak peduli
aku harus pergi

mencari siapa diri
mencari tujuan hidup ini

ya! sesuatu harus berubah!!

:)

ekeke- daaaa semua!!! nak pergi men jauh2- huuuu!!
tetapi ku kan kembali.. :p

kess! aku rendu "my hometown" daaa- rendu "home sweet home" jiwa kacau!! - rendu!! uwaaa!!
hehe

;)

About Me

My photo
No mountains too high enough, no oceans too wide. Cause together or not, our dance won't stop. Let it rain, let it pour. What we have is worth fighting for. You know i believe, that we meant to be. *takdir Allah dah tentukan yg terbaik utk kita*

Just Remember

When things are down
And you are out of your mind
Remember just remember
Allah is The Kind.

When your life is in darkness
And nothing is right
Remember just remember
Through the darkness,
Allah is The Light.

When nothing makes sense
And your heading for demise
Remember just remember
It doesn't make sense, but Allah is The Wise.

When times are troubled
And no one seems to care
Remember just remember
Allah won't hurt you, He is The Fair.

When your heart is breaking
And your pain makes you fall
Remember just remember Allah Sees it all.

When you are weak
And the road seems long
Remember just remember
Seek strength from The Strong.

When life is a burden
And everything is unstable
Remember just remember
Allah is The Able.

When the way is cloudy
And there is no one by your side
Remember just remember
Allah is The Only Guide.

When no one wants to listen
Or is willing to lend an ear
Remember just remember
Allah is always ready to hear.

When you are poor and penniless
And you are stuck in a niche
Remember just remember
Allah is The Rich.

When you are down in your misery
And there is nowhere to run
Remember just remember
You can always run to The One.

And when your scars are hurting
And your heart is in fear
Remember just remember
Allah is really here.

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Followers