hai hai hai!

semalam aku oncall 24 hours kat "kamar bersalin" ehem2.

aini kata aku ni pembawa OB.. (org baru) means patients. ahaha. pagi2 jek dtg2 mmg dah ade patients.

tapi sgt menarek nyer sbb..sbb tak payah observe diorg every 15 minutes.hehe. dtg2 jek terus nak bersalin. that's great! .semalam ade 5 persalinan dan 2 operation. hehe. aku ikut satu operation sajek. first time! great!..besh, first tyme tgk "uterus" (rahim) ..hoho.. best2.
Persalinan.. semalam ada baby yg just 700gr.. kecik gilerz, premature. hoho
Menarik nyer sbb mmg semua masuk dgn active phase. hehe. so, takyah nk observe, tunggu lama2. ekeke.

semalam,first tyme oncall yang aku dpt keluar g mkn mlm. selalunyer, aku mmg tak sempat kuar mkn malam dan siang.hoho. dan semalam dpt tido nyenyak dari jam 10.30 pm till 1 a.m., at 1 a.m ade 3 org dtg bersalin.hehe. kejap gilerz..senang gak ibu2 tu melahirkan.

hmm, after join operation, aku rasa aku nk lahirkan my baby(ahaha, nanti2 akan dtg, lambat lg tapi) nanti2 secara fisiology iaitu per vagina. hoho. tamo operation. huuu..sbb? nanti ade parut..tak cun ah. dan ternyata operation tu tak enak dan lambat nak sembuh luka dan sgt saket after operate. tapi klu mmg indication nyer.. sc jek lah ..hihi
tetapi kalu melahirkan per vaginam..secara fisiology.. mmg sakit semasa baby nak keluar kan tapi lepas tu..luka cepat baek dan saket pun cepat hilang.hoho!..
after 2 weeks, aku dh boleh adaptasi dgn suasana clinical kt sini. oncall setiap 3 hari. hehe. makan yg tidak menentu. tido pown tidak cukup.
anyway, 2 minggu pertama mmg disaster. tapi oncall semalam sgt menarik. sbb dh pandai gakla bawak diri..wat keje..dah reti nak belajar ape..nk baca ape..hehe.. semaken hari semaken baek.

alhamdullillah.
hmm, ade seseorg bg kata2 kat aku, huu. tapi ntahla..sampai sekrg aku tak setuju dan takleh terima. sbb bg aku, die mmg tak phm. hoho. so sorry. aku pown tak phm die gak. bg aku tindakan die offline cmtu jek tetiba adalah tidak "gentleman" sbb ntahla.hoho. biar jek la. munkin die sgt marah dgn aku. ternyata orgnya begitu. sungguh aku tak sangka. huu. maaf sekali lagi.

semoga hari2 aku bertambah baek hendaknya. =)

hee 1 : berat aku dh 50 kg from 55 kg .hehe
hee 2 : selasa oncall, jumaat oncall.. hurray! sbb next week sabtu dan ahad aku tak keje!
hee 3: i don t need your put downs. hoho
hee 4: setiap kali aku merasa tidak berdaya, aku selalu berharap ade yg memberi semangat. thanx sgt2 kt aini, selama 2 weeks kt posting obgyn , die mmg byk sgt tulun aku. thanx!! hehe
thanx gak pada kwn2 aku, housemates! thanx! syg anda2! hehe.

hee 5 : baru 2 weeks berlalu. ade lagik 6 weeks utk posting obsgyn! tadaaa! =p

hee 6 : bestnyer klu ade org "tersyg" di sisi kan. hoho
hee 7 : byk gak schoolmates aku yg dh nk kawen ni. dgr2 yg bakal2 melangsungkan perkahwinan thn ini kot--> ana, syarifah, naeemah.

psstt : mlm tadi, kwn2 aku bergelap satu jam. aku kt sepital berterang2 an.. ade ibu nk bersalin.hihi. ekekke. " earth hour" hoho

"berbahgia lah" ;)

post oncall nieh. hihi

hmm, rendu! rendu! rendu!

Rendu akan "sesuatu"

( > o < )

yeay! arini dpt perfume baru. hek3 , bukan dapat daaa..beli..order, baru sampai!

=p

after a week,

hoho! tak cukup tido plus capek deh --> demam +selsema
ari ni cuti, semalam tido sampai pagi. cukup lama. cukup best tido.

aku just kata. posting ni mental + fizikal kene kuat. bukan posting ni jek..yg lain2 gak kot. tapi cam aku kata dulu, org2 kata..posting ni cam msk "neraka donia" ahahhaha- aku rasa betul kot.hoho. no comment yek! =p
kene marah biasa. hoho! tapi semalam tak tahan gak aku, dh la tido tak cukup oncall, pagi2 kene marah dgn Dokte K. hoho. aku leh terima kalu marah menda yg mmg aku salah, ini, jelas2 aku tak wat salah pown kene marah. sweet kan! naseb di bantu oleh Dokte D yg baek.
semalam hari yg disaster bg aku. tak tahan beb. selsema, badan panas, kene suruh itu ini, dh la baru msk. sweet kan?
Diorg ni tahu nak cepat jek. kitorg yg juniors ni terkial2..terkial kial. dol! tetapi aku suke keje kat poli gyn. clinic gyneacology. besh! dokte2 die best dan aku di beri peluang utk buat beberapa prosedur pemeriksaan yg simple2 sendiri tanpa diorg. best sgt2! takde la asek kene amek barang jek kan.hoho!
aku pun heran gak, ape nurse nyer keje eyh. asek duduk jek. urusan dokte ade cam nurse dan kerani gak. pindah2 data. stapler kertas.ahahha. hoho! ape nak di kata kan. hoho jek lah

plg aku tak suke uruskan MRS (masuk rumah sakit) first time aku kene g sendiri dan urus utk patient tu. dol! tensen thp maks bila aku kene marah dan bebel ngn kerani kat kaunter tu. ditambah kene marah pg2 ngn dokte K plus tido tak cukup. mmg mental dah weng2! ikut hati, nk jek angkat kaki g tido kt umah. sabar2!

1 weeks there. blur blass. bingung abes. org2 ckp2 cm kat luar kepala saja. aku just enjoy dan belajar byk di poli gyn sahaja. di kamar bersalin?? ahaha, oncall first day sgt best! seyes sbb dokte2 die baek, pastu kwn2 pown membantu. best! dokte2 mmg ajar dan tak marah.

cume semalam disaster! seyes rasa cam mengong nyer org2 ni. ahahhaha! padahal sendiri pown mengong gak. kene marah ngn dokte K pown aku diam saje. dokte k..dokte K.. ku sumpah jadi katak baru taw. wekk! ahahhaha =p .guraw2 jek yek.tak bek. kang balik kat diri sendirik. hoho!

okehlah sekian! hari ini hari berehat aku!! yeay! senangnyer hati.
anyway, esok saya oncall! hehe

take care semua! ;)

huuuuuuu
heeeee
haaaaaaaaaaaaaaaaaa

hiiiiiiiiiii
hohooooooooooooooooooooo

"mak, nk balik!"
sekrg semua org tgh homesick

aura demam dh dtg
aku selsema ni. mmg sekrg agak bz + capek banget .huu.
k.

;)

pink seliparku! hehe

tadaa!
yeay!
aku sgt busan ari ni.
menunggu hari besok. esk aku oncall kat KABER (kamar bersalin) .hehe, for the first time yek.

pagi2, kui 7 a.m ada morning report.
pastu kui 9 a.m duduk kat poli gyn. sampai 3.00 p.m

3.00 p.m start oncall kat kaber sampai pagi esoknya iaitu 6 a.m.

wah, bahgianyer aku! hehe.
aku akan oncall setiap 3 hari, jadi nya..khamis nanti oncall lgik, dan ahad oncall lagik.

( > o < )

so, welcome new life! koass gyn!!! ahaha =p
apepown, cam org salu kata "nikmati aja wes!"

pada kwn2 ku bersemangatlah!!! hehe

=D


Menerima dan memberi

give and take

org memberi, kita menerima, tangan yang memberi lebih baik daripada tangan yang menerima.

hari demi hari, fenomena ini berlaku. Perkataan menerima ini adalah sgt luas, seluas lautan.hoho.menerima kenyataan, menerima apa yg telah ditakdirkan, menerima sebuah kejayaan, kehilangan, kehadiran, kesenangan, kesusahan.
Jika kita tidak dapat menerima sesuatu , itu lah yang di namakan "frust katak". Sebagai manusia biasa semua org pasti penah "frust". aku pun. byk kali, dah biasa. sbb ape yg di hajati tidak kesampaian.

Isu yg agak suam2 kuku kini, adalah isu result SPM. beshnyer yg dpt straight As. SPM aku pown tak sebegitu.hehe. aku sgt kagum dgn seorg pelajar yang mendapat 20A , dari sekolah maahad muhammadi perempuan. kagum! best3, jadi parents die kompem gumbira maksimal. Betapa mereka berjaya mendidik puteri mereka itu kan. kagum3!.

Beberapa hari ini, jiwa aku agak sedikit kacau. Semak perut, semua rasa tak kene. Toleh kiri, toleh kanan, pandang belakang, jenguk atas! tapi masih blur, blur, blur, kosong! tak tahu apa yg aku fikir tapi kosong.
hmm

Kadang2 aku selalu terfikir, ape itu kebahgiaan? Bagi aku, kebahgiaan itu aku rasa hanya bila dimana aku berada bersama org2 tersayang. Itulah kebahgiaan.
Kepuasan? Kepuasan di rasa kan nikmatnya, setelah berusaha semaksimalnya dan akhirnya kau berjaya melakukannya.

ahaha, apelah aku mepek
sebenarnyer aku nak kemas room aku hari ini. tapi tgh tunggu "angin" rajin sepoi2.
penah tak rasa tidak berdaya?
penah rasa tak keruan dan tidak tentu hala?
penah rasa, tak tahu nak kata ape yg aku rasa?

aku tak cukup bz ni utk menghilang rasa2 ini.
aku nak aku busy, supaya rasa2 ini takde..
aku nak aku busy, supaya aku tidak fikirkan hal-hal yang buat aku rasa tak best..
aku nak aku busy, supaya aku dapat lupakan sesuatu perkara, byk senarnyer
aku nak aku busy, sampai aku tak update blog
aku nak aku busy, sampai aku rasa aku tak perlu on ym, tak perlu update blog, tak perlu blog walking, tak perlu kaco org2.

kesimpulannya, aku nak busy sampai aku tak lakukan hal2 yg aku tamo. tetapi, setakat ini, se bz nyer aku. aku tetap update blog, tetap on ym, tetap fikir hal remeh, tetap ingat "perkara2"

bila aku nk benar2 bz ni? hehe



2 hari yg lepas, tido aku tidak cukup, stressor yg melanda, hoho. jadi, mlm tadi, selepas magrib, aku , zahra, aliza dan melia g mkn beso! hehe.

puas mkn2, gambar di atas tu hanyalah sebahagian makanan, ada 3 lagik yg tak sampai lgk. hoho
tahap melahap dh nie =p
puas hati!

makan makan makan

( > o < )

eyh jap,
kwn2 saina ku, korg tahu tak abg israk dgn kak phea dh kawen?
hehe, aku tgk gambo lam fs. weee! sgt cantek!

tak leyh nak tido tapi sgt letih dan ngantuk tapi takleyh lena

saket perut

nk study cam tembus.
wewewe!

stress ke?

ye kot..

cepatla abes exm esk..
uwaaaa!
aku takut :|
seyes aku takut :|

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

exam radiotherapy 12 March 2009
exam radio diagnostic 13 March 2009
New posting 16 March 2009

hehe

study sambil layan lagu "seal with a kiss" by Jason Donovan

Though weve got to say goodbye for the summer
Darling, I promise you this
I'll send you all my love everyday in a letter
Sealed with a kiss
Yes it's gonna be a cold, lonely summer
But I'll fill the emptiness
I'll send you all my dreams everyday in a letter
Sealed with a kiss
I'll see you in the sunlight
I'll hear your voice everywhere
I'll run to tenderly hold you
But darling you wont be there
I don't want to say goodbye for the summer
Knowing the love well miss
Oh, let us make a pledge to meet in september
And seal it with a kiss
Yes, it's gonna be a cold, lonely summer
But I'll fill the emptiness
I'll send you all my dreams everyday in a letter
Sealed with a kiss
Sealed with a kiss
Sealed with a kiss


to all my friends "all the best , semoga dipermudahkan segala urusan"
wes! sinawu rekk, ojo turu ae

=p




laptop aku ni

mak aku yg belikan utk aku 4 thn yg lalu, jd dh 4 thn aku menggunakan laptop ni

hehe- byk kisah lappy ni-
gambar di atas- lappy di terbalikkan- bukan saje2- tujuan aku adalah supaya tidak panas- aku tade cooler- jgn kata aku tak penah beli- dh penah ada tapi penah jatuh- so, hehe- tak leyh guna dh cooler tu- aku tinggal je kt mesia- syhh!

housemates aku - mula2 tgk aku wat cmni- terkejut! hehe- "weyh, akma- ape ko wat ngn laptop tuu?" hehe- aku katala takpe- lappy aku kuat- tak patah nyer penutup nyer bukan cm acer =p ..ekeke- ahahha- sbb zara nyer (acer) dh hampir tercabut penutup nyer.. =p
bukan itu saje, anak Indonesia yg tgk pown akan terkejut..
hehe

tapi aku peduli hape..keh3- aku wat cmtu supaya tak panas lappy aku.sbb klu panas die akan off sendirik- ahaha- biasala lappy lama, antik. beso gabak! =p aku ada bercadang nk beli lappy baru dgn duet JPA aku nanti- hehe- nk beli notebook sajek- yg kecil senang nk angkut kemana saja kan. insyaAllah, semoga masa itu tiba- aku target bulan 6 nanti kot. hehe-

tp , lappy lama ni, aku akan pakai cam biasa gak- selama 4 thn aku guna ini lappy. baru sekali aku format k, tu pown sbb die tak detect mp3 player aku =p hehe. aku syg lappy ni "sentimental value" sebuleyhnya jgn sampai die langsung takleyh beroperasi. byk sgt kenangan sbb 4 thn kan- hoho!

bila aku ingat2 , fikir2- aku byk wat slh beberapa thn ini. seyes, aku ada menyesal dgn beberapa perkara. hmm, ade yg perlu berubah.
hari ini kan, aku tak tahu lah, tetibe ade semangat nk jadi pakar sakit puan. seyes, cam nk bukak clinic tuk ibu2 bersalin. huu
kene study radiology..dh nk exams! =)

doakan aku

tag 1
1o things about the tagger :P

1) friendly- byk ckp ..ahhaha

2) she loves to smile. "senyuman yg sgt maness" ;)

3) the most important is- 20 october 1985 --> our birthday!

4) sgt pandai lukih cartoon.jeles2.hehe- ko mmg terer lukis- asal aku selaku kembar ko tade bakat itu =p

5) gigi yg cantik, putih berseri. hehe

6)kurus kering- yerr- masa school dulu ko sgt kurus- now? no idea- long time no see. hihi- oyh, baru pasan ko tulih dh gemuk..yeke?cm tak percaya jek =p

7) rasa2 cm ko kuat berlari masa school dulu kan. cam jarak jauh-hehe
8) seingat aku, ko mkn byk tp kurus :p
9) prefect masa kt saina
10) bijak bijak bijak ;)

10 things about self :

1) sgt enjoy bila nampak makanan- telan segala jenis makanan yg halal.hihi

2) suke tempoyak dan durian! =p

3) ade masa terluang pasti depan lappy atau tido

4) hee- aku suke nyanyi2 nie- walupown kwn2 ku kata cm bersajak, bersyair atau merusakkan lagu =p

5) sgt suke tgk org masak! ahahha- aku pown suke masak tp ikut mood.kene ada aura.hihi

6) suke jln2 melihat flora dan fauna

7) pendiam =p

8) aku suke ketawa- adess lar-
9) aku jenis tak ingat birthday org..hoho- so sorry-
10) aku tak suke angka2-!!! hehe , tp no favoratoku 7!

ps: sorry nico! baru pasan kene tag. hihi , terus wat tag lama tuu k.

tag 2
Go to your photos folder in your computer.
Go to the 6th folder of photos.
Go to the 6th picture in that folder.
Put the picture on your blog and description of it.
Invite six friends to join the challenge.
Link them in your blog and let them know they have been challenged.

hehe- deskripsi seperti dlm gambar..

okeh! selesai!
tq nico!! hihi





Do you think you're hot?
sgt tidak

Upload a favourite picture of you
tu kt atas tu..byk sgt yg fav. hehe

Give 3 reasons why you like that picture
-funny
-acting
-i miss my panum group's members ;)

When was the last time you ate pizza?
tak ingat la. tapi bila kene boikot- mmg tak mkn dh- huu

The last song you listened to?
one step at a time


What are you doing right now beside this?
tade ape

What name would you prefer beside yours?
tade. i love my name

People to tag..(just ignore..feel free to do if you want to)
-zahra
-kak neysah
-ika
-aini
-solehah


Who is number 1?
my jelita housemate- keh3

Number 3 is having relationship with?
no idea =p

Say something about number 5.
cute

How about number 4?
cun ..ekeke

Who is number 2?
senior tersyg! hehe

hurray! thanx my!


hehe, chesse cake! yummy!! (mana tak bulat =p )

-gambar aku bersama kak dayah dan zahra- sehat2! ( > o < )

hari ini ada family day yg di anjurkan oleh persatuan pelajar malaysia di malang. ehem2- sebagai senior..yg bakal jd super senior- hehe- aku pun turut serta. wakil umah aku cuma aku dan zahra. batch 2004 yg hadir aku,zahra, shahmil, haziman, amni, kar , keen dan dimas sajek. yg lain2 ade yg tgh oncall, ade yg baru balik dari oncall.

hoho okela. besh jek tgk diorg main2 galah pnjg, ikat tali dan mcm2- aku dan kwn2 yg lain tgk jek sambil mkn cheese cake yg di jual oleh keen- beshh! - setelah itu, aku dan zahra balik awal..terus ke MATOS. dh janji ngn aliza, aini dan shamim. pastu aktiviti shopping bermula. Aku telah membeli 2 papan panadol sebagai stock. hoho- sepapan ubat selsema, shower foam, buah epals hijau, ink hitam hp dan beberapa peralatan tulis. Tgh menunggu di kaunter pembayaran.. enset vibrate.."no malaysia!

" yeay! abg lan call! suke2! ayat pertama, sehat tak? wat pe tu? aku jawab.. "sehattttt" dgn girang..eekeke- biasalah- "tgh kt hypermarket ni"
abg lan "ooo , shopping yek" hehe- aku ketawa saje- amoihh..die tanya kuar ngn sape..ekeke-

hehe kemudian, die tanya mengenai.. kepulangan ku masa kenuri abg pis. Biasalah, abg lan ni mmg byk pikir ttg adek die. nk plan sape nk amek aku kat airport segala- hehe- tapi semua dh beres! aku jek tak kompem sekrg nie. =p

pastu sempat gusip2 ttg my sis yg tgh pregnant tuu- ahahha- kelakar- mengidam mcm2- adeii lar,kisah nk mee kari pada jam 12 tgh malam..hehe- sian abg shah. ekekke-

anyway, pagi tadi- ku tepon mak.. tapi adekku harith yg angkat- die tgh coti- "kak ma! balik tak kenuri abg pis?" hehe- biasalah adek aku tu meti rendu aku =p mak aku masa tu tade, lom balik dari masjid ngn abah. so, pastu..lepas setgh jam- baru leh ckp ngn mak- hehe

suke! suke! suke!

esk ade sambutan maulidur Rasul di surau selepas Asar. jom!

haissh- study 20% pown tak sampai!
hoho bila nk study jek- mula lar bdn rasa tak sehat nk demam- klu kuar g beraktiviti idaklaa rasa nk demam laks- cmne?

hehe matlamat jangka pendek : lulus dgn jayanya utk exm radiology khamis dan jumaat ni dan 16 March msk posting O & G selama 2 bulan ( > o < )

sengal2 badan aku + kepala berat + mulut pahit + tade selera (tapi mkn gak)

( > o < )

homesick maa

now, aku dh ade pet, anak kucen- hihi- tgk bwh sana, ada momogi (anak kucen) dan yuyo(anak ikan) cumil2- aku suke anak kucen. dulu masa aku primary school- aku ada 3 ekor anak kucen. tapi semua nya akhirnya mati.. masa tu balik dari ngaji ptg2- ..uwaa! nanges gak masa tu..yoyo jek, siap ade kubur..baca doa agik ngn adek2 ku..ahahha

pastu tak bela kucen dh. mak tak bagi. hoho
akhirnya- mak dan abah beli aqurium dan bela ikan2- ..besh- aku suke tgk..klu duduk depan aquarium. rasa tenang..seyes- try tgk- =p

aku suke arnab gak- dulu- belakg umah tok..pakcik tu bela arnab- aku salu pinjam..men2- hihi

tu antara binatang yg aku suke-
yg tidak suke..plg tidak suka! adalah LIPAS

giler tak suke lipas. sbb nyer- masa aku form 1- masa tu kt asrama. aku katil atas- elok2 jek tgh baca pendinding katil..setiap penjuru katil tu kan.. masa tu dah light off- tgh baca doa tido..sekali- ..seekor lipas terbang dan msk dlm baju aku! uwaa! ampesssss..geli gilerrr- eiii-
fobia2 sama itu lipas.

yg kedua ULAR tedung (UT)-
hmm- ni kisah ikut akak aku g sepital gerik. aku landing atas katil.akak aku kt bwh..dgr radio..tetibe azan magrib. aku nk tutup radio. sekali..huuu- msk la U T dlm bilik akak aku.
huuu- masa tu..mulut kumat kamit baca ayat kursi- takut, akak aku seyes dh panik- kepala U T dh kembang, aku terfikir, klu die dtg ke arah kami(atas katil) aku nk serkup ngn selimut jekk lega bila .last2, die msk lam almari..leh laks tetiba almari tu terbuka, kitorg nk kuar mmg takleyh ..lokasi UT kt pintu msk..almari pown kt situ. legaa bila die msk lam almari- akak ku terus buka pintu dan call pihak2 sepital. itu la saat yg aku rasa- sgt menakutkan. sbb before tu baca paper ttg atok kene patok ngn UT ..mati. huu.

begitulah.
huu-nk tido.

adela stgh jam duduk kt meja study ( > o < )
Foto Thoraks PA (posterior anterior)
Deskripsi :
1) soft tissue : Normal
2) Tulang : Normal
3) Pleura : Normal
4) Pulmo : Vaskularisasi Normal. 1/3 medial..1/3 atas
5) Mediastinum : Normal
6) Jantung : Bentuk , ukuran dan posisi Normal. CTR <50%> Normal. CTR boleh di tentukan hanya jika patient inspirasi maksimal yaitu bila costa 6 depan bersilangan dgn costa 10 belakang di hemidiafragma kanan.
7) Sinus Phrenicostalis : Normal..sudut tajam
8) Hemidiafragma dexter dan sinister Normal "dome shape"

conclusion : Normal


ini yg normal- bukan foto x-ray jantung aku. aku last wat x-ray photo 4 years ago.

ahahha. ni yg Normal. dan ini baru kat bahagian thorax. hehe- kalu exams kuar yg tidak normal..ekekke-

=p

Nasyeed favorato aku ;)

Ketika diri mencari sinar
Secebis cahaya menerangi laluan
Ada kalanya langkahku tersasar
Tersungkur di lembah kegelapan

Bagaikan terdengar bisikan rindu
Mengalun kalimah menyapa keinsafan
Kehadiranmu menyentuh kalbu
Menyalakan obor pengharapan

Tika ku kealpaan
Kau bisikkan bicara keinsafan
Kau beri kekuatan, tika aku
Diuji dengan dugaan...
Saat ku kehilangan keyakinan
Kau nyalakan harapan
Saat ku meragukan keampunan Tuhan
Kau katakan rahmat-Nya mengatasi segala

Menitis airmataku keharuan
Kepada sebuah pertemuan
Kehadiranmu mendamaikan
Hati yang dahulu keresahan

Cinta yang semakin kesamaran
Kau gilap cahaya kebahagiaan
Tulus keikhlasan menjadi ikatan
Dengan restu kasih-Mu, oh Tuhan

Titisan air mata menyubur cinta
Dan rindu pun berbunga
Mekar tidak pernah layu
Damainya hati
Yang dulu resah keliru
Cintaku takkan pudar diuji dugaan
Mengharum dalam harapan
Moga kan kesampaian kepada Tuhan
Lantaran diri hamba kerdil dan hina

Syukur sungguh di hati ini
Dikurniakan teman sejati
Menunjuk jalan dekati-Nya
Tika diri dalam kebuntuan

Betapa aku menghargai
Kejujuran yang kau beri
Mengajarku mengenal erti
Cinta hakiki yang abadi

Tiada yang menjadi impian
Selain rahmat kasih-Mu Tuhan


besh lagu ni-
lagu ini ingin aku dedikasi utk die
ahahhahaha! telepati2!

hujan lagi

mlm ini hujan lebat

hujan oh hujan

kau kenangkan aku pada kenangan itu

hujan oh hujan

bilakah segala akan berakhir

hujan oh hujan

aku ingin sekali bertemu dia

hujan oh hujan

damai nya bila hadir

.......................

hafizatul akmar hussin,

La tahzan
La tahzan
La tahzan

sabar sabar sabar

hari aku agak sedikit letih- ntah nape. hihi- balik2- solat . tido. bgn ..solat.
hampir nk terlena balik. tapi tak lena.hoho

tetiba dgr bunyi TV. oh, baru teringat result American Idol ..3 daripada 12 yg semalam.

hehe-

yeay! Scott McIntyre adalah antara yg terpilih tadi. aku suke die dari masa mula2 audition. Scoot tidak seperti kite, dia buta..tidak boleh melihat. tapi mmg suke dgr die nyanyi..tambah2 sambil main piano..hehe- scott ni rambut kerinting. ahaha- tp tu lah..mata die nampak cam kite jek..tapi tidak fokus..huuu.ntah, klu tak tahu g tgk sendirik.

"he is singing with his heart"

bukan ape, aku suke semangat die.. dlm keadaan yg seperti itu- tabah sungguh kan. Sgt memberikan inspirasi. Walaupun, aku rasa dia takkan jadi juara- hehe- sbb ada yg lagi best.
Sepanjang hidup aku, ada beberapa org yg benar2 memberi kesan padaku..

1) kisah seorg dokte lelaki. akak aku kenalkan pada aku semasa nk wat medical checkup 4 thn yg lalu. cumil dan baek..senyum sajek. sgt cool. Di sebalikan kecumilan, kebaikan, ke "cool" an.. rupernyer die merupakan pesakit thalassemia . dan kini, die sudah tiada- Al Fatihah- byk org kata..org baek ni, Allah syg.

2) dokte perempuan..sedang wat specialist in orthopedic. huuu- merupakan pesakit SLE. dulu die ade bf, then, putus sbb keadaan sakitnya. huu- tapi semangat yg kuat- jadi dokte dan siap smbung study lagik.


dan.. apa yg berlaku di sekeliling- .. itulah kehidupan.
bersyukurlah dgn apa yg di kurniakan kepada kita..hargailah..jaga dgn sebaeknya.
satu lgk..berbuat baek sesama manusia.
jaga hubungan kita dgn Allah ..
jaga hubungan kita dgn org2..

kalu kite baek- insyaAllah- org2 tak putus2 doakan kite.
betul tak? sbbnyer- aku sendiri..klu org tu baek..maybe aku takleyh nk bls kebaikan die..tapi dlm hati aku.."ishh, baeknyer die nie..mesti idup die mudah..mesti anak die pown baek"

tapi berbeza dgn klu terkena ngn org yg suke marah2- saketkan hati kite..dlm hati kecil..
"ishh..die nie marah la marah..kene stroke baru taw....." (memaki2) hoho! mmg ar tak baek kan..tp nk wat cmne..hehe- org kata patut doa.."semoga satu hari ko sedar.." hehe

tetibe ade kisah..seorg dokte pakar di sini- gile pemarah! sampai ade kes die baling kerusi marah2. akhirnya sekrg die dh lumpuh akibat stroke. kuat sgt marahnya. tapi, sejak die sudah lumpuh ni..mmg berubah..jd penyabar, tak marah2 dah. mari amek iktibar yek.

bukan pe..kite marah org- klu kene tempatnya takpe gak.klu tak kene- ..kan dh jadi "tidak meletakkan sesuatu di tempatnya".

ntahla- takpelah. saling mengingati lah yek!

;)

First of all .. "welcome to O&G department ! akmar! "

yes, dh comfirm- my next posting--> O & G berkuatkuasa pd 16 march 2009- sekian, terima kasih.

hari ini byk gak perkara yg terjadi.
1) pg2 g tgk list posting..kompem msk O&G- hehe

2) td tgh hari - aku sempat balik umah kejap- solat zuhur. hoho- selalu aku akan msk toilet yg sebelah room aku. tapi ntah mcm mana..aku msk kat toilet di depannya. then, aku bukak shower..sekali takleyh tutup..air terus mengalir..aneh gak- try pusing lagik..tak leyh gak..haishh- nk kene cepat ni..nk g sepital balik. so, pas solat..tinggalkan jek- sambil msg kwn..tanya no tepon bapak yg salu baek2 umah ni. huuu-

pegi sepital..Dr indrastuti dh sampai.haiyo! seb bek , senyuman aku laku..ahahha- tak kene marah..hehe- semua pown tak kene marah sbb die yg msk awal..hoho-
abes jek presentation journal..aku terus balik..nk beli mkn- haiyoo..ade rp3000 jek
korek2 lam beg..tade gak..terpaksa balik dulu..sambil2 tefon pak pian ttg paip air tu..yer..
air mengalir terus.
...
sampai umah, amek duet- terus g beli mkn. jumpe zahra dkk(dan kwn2)-
zahra dpt posting neurology
shamim dpt posting forensic
hoho
hal paip..air maseh mengalir..

sampai umah..lega..ada naimi dh balik- ckp kt neimi..hehe
last, die suh call ghah tanya no mbak anis.
tepon ghah.. kebetulan aini ada.. aini salu guna toilet itu..
die kata.."akmar, ko tgk kat dlm kolah tu..ade penutup die jatuh tak? klu ada..pasang jek atas tu..."

hampeh
hampeh
hampeh

ahahhahahah..aku tak pasan. upernyer begitu saje. membazir air jek selama 2 jam. hoho!

=p

hehe- sekian terima kasih .

good morning!

hehe- oke- hari ini- aku akan comfirmkan my next posting. sekrg kan dekat radiology selama sebulan. hehe- semalam tak senang duduk aku dan kwn2, berdebar pown ade..ade kata aku msk int medicine, tetibe ada kwn aku mmg tgk nama aku kat list dak2 yg msk obsgyn.

satg aku kompemkan- nk g tgk sendiri.
sebenarnyer- org2 akan ckp.."obsgyn ni neraka bg koas" sbb semuanya tidak besh..kata mereka lah.hehe- aku mls nk ckp ape2 sbb aku belum melalui nya. tapi cek nad kata besh- ahhaha- aku arap2 aku leyh kata best jugak..hihi

( > o < )

sekrg ini- neutralkan diri - lalui saje..dan aku rasa munkin yg munkin kene bersihkan hati, ikhlaskan hati..betulkan niat.

semoga Allah mempermudahkan urusan kita..
amin.

hehe 1 : exam radiology next week. 12 & 13 /3 / 2009
hehe 2 : jumaat ni aku present journal utk radiology
hehe 3: aku rasa sgt mengatuk.hehe

sekian.


Aku melukis lagik.

comel kan? hehe- suke lah!

:p


suke melukis tapi tak reti, pastu tak cantek- mmg tade seni langsung
ekeke- peha die besau kan- wekekeke! buruk nyerr
tutup mata!
( ---- o --- )

good try rite? :p


buzz buzz buzz

huuu- nk booking flight ticket air asia pada 05062009 dan 08062009.

actually, tak tahu dpt balik ke tidak..tetapi harga tiket sgt murah.. Rp 243k sahaja pergi dan balik..
Kira2- kalu mmg tak dpt balik..burn jek la tiket itu. hoho-
aku sgt berkobar2 ingin pulang sbb nyer amalia..housemate aku pown pulang sama-sbb kenuri kahwen abgnya pada hari Ahad. Abg aku laks hari Sabtu. hehe- so, ade teman la..takde la sorg2 jek nanti. bukan pe..tak berani gak sebenarnyer.hoho-

berjaya kah aku pulang ke Malaysia 05062009 nanti?

aku rendu family!
adesss- huuuuuuuuu-
huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

hmm 1 : aku rasa nk berenti tulis blog la
hmm 2 : aku rasa dah tamo online ym aku
hmm 3 : rasa2 leyh tak aku tinggalkan blog ini?

buleyh tak aku tinggalkan segala nya?
ini entry terakhir?

tanda tanya?

aku rasa sekrg ni aku sgt tidak stable
aku rasa aku agak tertekan..grrr! kdg2 duk sorg2 lam bilik- aku leh jek menangis-
bila lepas solat..nangis lagik..tambah bila teringat mak dan abah..
nangis lagi bila teringat kisah2 lalu yg berlaku
nangis lagi bila aku merasa.. aku tidak mampu..
cengengnyer aku..kuat menangis sekrg ini- tapi bukan di depan kwn2..bukan di hadapan sesiapa..bukan ketika ckp tepon dgn mak, oyh tidak- aku tak buat mereka risaukan aku..aku buleh hadapinya..
hanya ketika aku sendiri..aku akan menangis..
exams utk posting radiology lagik 2 weeks- aku kene lulus dgn cemerlang!- "doakan aku yek"

haish! semangat dtg la..tolg la dtg..
aura- meh laa temani aku.. dtg laa dekat aku-
temani aku sampai aku selesai di sini..
semangat dtg la!!! huuuuuuuuu
\"semoga kamu ddipermudahkan segala urusan..bahgia dunia akhirat"/



psss-aku ada impian baru, kwn2 aku ajak tour europe after 1 year keje nanti! weee! :p
impian 2 : aku nk beli sebuah rumah sbg harta aku utk aku menyempurnakan impian ke 3 aku nak jadi kan umah itu utk anak2 yatim-impian ke 4, rahsia! huu, semoga impian menjadi kenyataan.ameen-


huuu
finalle
adioss semua!

"salam kaseh dan syg!" =)

About Me

My photo
No mountains too high enough, no oceans too wide. Cause together or not, our dance won't stop. Let it rain, let it pour. What we have is worth fighting for. You know i believe, that we meant to be. *takdir Allah dah tentukan yg terbaik utk kita*

Just Remember

When things are down
And you are out of your mind
Remember just remember
Allah is The Kind.

When your life is in darkness
And nothing is right
Remember just remember
Through the darkness,
Allah is The Light.

When nothing makes sense
And your heading for demise
Remember just remember
It doesn't make sense, but Allah is The Wise.

When times are troubled
And no one seems to care
Remember just remember
Allah won't hurt you, He is The Fair.

When your heart is breaking
And your pain makes you fall
Remember just remember Allah Sees it all.

When you are weak
And the road seems long
Remember just remember
Seek strength from The Strong.

When life is a burden
And everything is unstable
Remember just remember
Allah is The Able.

When the way is cloudy
And there is no one by your side
Remember just remember
Allah is The Only Guide.

When no one wants to listen
Or is willing to lend an ear
Remember just remember
Allah is always ready to hear.

When you are poor and penniless
And you are stuck in a niche
Remember just remember
Allah is The Rich.

When you are down in your misery
And there is nowhere to run
Remember just remember
You can always run to The One.

And when your scars are hurting
And your heart is in fear
Remember just remember
Allah is really here.

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Followers