panum agik!- keh3- arini jumpe dr Satrio Wibowo- doctor ini mude agik..baru jek jdk specialist- anak Dr N.Budi ,sp paediatric. besh walupown doctornya sgt skema sekali- ..tp mmg byk belajar.thanx doc!-

huu- abesh2 panum kui 1.40 ptg-..ujan- nk balik nek angkot.tp aku dan zara tade duet kecik- masing2 ade rp100k jak-..sedangkan angkot per head rp25oo. hehe- kang marah bapak angkot tu- =p so, kami pown mengatur langkah ke matos.ahahha- g hypermart - kwn2 len group len ade yg dh balek n ade yg maseh lom selesai.

aku berjln2 lalu ternampak LULUR atau Scrub. hehe- ni cm baru jek keluaran Purbasari. hehe- nie brand Indonesia ar-.. ye ar..byk oo jual lulur2 ni kan sini- besh2- .. yg baru nie ade 3 warna- ungu, merah dan kuning. ungu(relax), merah(sensual), kuning(energizing) - semestinya aku amek yg lavender -relaxing-..yg berharga rp16k.kire2 klu duet mesia lam rm 6- rm 7 ar..keh3- gambar di atas tu..satu yg baru beli td- satu lagik dh 3 weeks ago.

Lulur nie nk pakai ari2 pown takpe- tp aku tade la pakai ari2 sbb melambatkan proses bersiram. pagi2 klu ade class, kompem tak pakai lulur. tak sempat woo- kene express jak..dh la sejuk kan pg2 itu. so, klu korg nk pakai..pakai ar..di ujung minggu.. rasa2 nk relax or mandi ptg ker.. hoho- ikut suke r. perasaan nya? ahaha, enak kok- rasa cm besh jek..ahahhaa- aku cam promoter laks =p kalau kat malaysia pown byk jek jual..scrub2 nie..brand jek laen2..hehe-.. ade org akan kata.."membazir sajak..apelah gunanya" keh3- tp bg aku, menda2 nie adalah cam therapy gak.. bila ko rasa sgt stress..pastu ko bersiram..ber lulur..tambah klu mmg yg aromatherapy.."ko akan rasa sgt lega,fresh dan besh- " dan tersenyum.- hihi-

maka dgn ini gunalah scrub atau lulur ini sekali dua 3 kala- manjakan dirik kamu! wekeke- ayat cam lam iklan.wahahah- ..
akhirnya, aku pulang- kerna membeli lulur tersebut duet ku terpecahkan..dan leyh bg kt pakcik angkot! ahahaha

-kerna nk balek nek angkot-makanya beli lulur kot..hehe-


salam! hee- =)

arini hari yg sgt baek- ..taktaw np. tp sgt baek- rasa ingin tersenyum sajek- keh3- myb sbb dh msk thn baru kan ;)

hee- td panum,sgt besh- hehe- doctor2 yg sgt baek hati- .. sesi pertama- bersama dr bedah onkologi ttg pemeriksaan "breast" - wehehe- terer dh aku =p
sesi kedua laks : pemeriksaan Head and Neck - hehe- doctor ni pown besh sebab asek ketawa jak..

sgt gumbira arini... hehe- thn baru ni terasa begitu indah!- permulaan yg sgt baek =)

hmm..anyway, aku kan tgk citer "code blue" hehe- besh ar- cam bertambah semangat..wehehehe-walupown aku sebenarnyer tak suke kot keje kat emergency room- ..huu-
ape yg aku minat? oyh rahsia..wekeke

dan sekrg aku tgh dgr radio- sambil bukak modul tuk esk- hehe- well- =) keh3
hah! ape2 pown.. aku dh berjaya gak wat pemeriksaan blood pressure dgn teknik yg benar dan benar2 aku mendgrnya bunyi korokoff itu- kuat upernyer..keh3-..ahahha- munkin bg org len menda tu tade ape,sgt mudah..tp sgt bermakna utk ak..wakakaka! dol, kwn2 aku gelak jak sbb diorg jd patient aku.. =p ..tu ar..dulu tamo cuba wat betui2- bila dh nak osce baru la terhegeh2 mau try..- takpe, yg pentg pasni- nk clinical.. "i'm ready!"

kess..tak thn tu..apesal aku semangat sgt nie nk msk clinical february nanti? ..yerr- sebab- 2010 nk lek mesia for good!! horray!! keh3- yg pentg sekrg siapkan bekalan tuk clinical bg mantap!! kuasai semua skill2 yg patut!! - harus lakukan! keh3- awal feb ujian OSCE- =)

tersenyum lagik!

*big smile*

"semoga hari yg indah tuk kalian jugak! sebenarnyer- hari yg terburuk itu ..boleyh jadi merupakan hari yg terbaek utk kamu kenang kelak! teruskan tersenyum sbb segalanya akan segera berakhir!-

hari2 kamu akan terus berlalu- jalani hari2 ini dgn penuh ketabahan- hargai setiap peluang yg dtg sbb munkin kamu takkan merasakannya lagik!

hargai mereka2 yg berada di sisi kamu- kerna! - .. tak sempurna hidup ini tanpa org2 di sisi kite! tak sempurna ini tanpa kasih dan syg! tak sempurna idup ini tanpa duke dan suke!

Alhamdullillah- aku punya kalian dlm idupku =)
terima kasih wahai insan2 yg hadir dlm hidupku ... =)

*ku tersenyum lagik*..

tp..jauh di sudut hati..ku rendu family ku "jauh dimata, dekat di hati.."
i miss ya!

..

weee!

ahahha- .. cuti lama.. esk start panum lek-.. tp khamis cuti balik sampai ahad.. wahaha- senang atiku- ..berat maken naek- huu- nk kene start diet arh..keh3

now- tgh layan movie code blue- citer jepun- heli doctor- beshh!- hehe- menarek ar tuk ditonton! ;) OTW..br episod 2 jak nie-..yg menarek nyer setakat yg aku tgk adalah semangat diorg tuk terpilih jd heli doctor- .. hoho! hmm-..esk kot baru abeskan tgk code blue nie. =p

sbb kene tido awal gak!! -

daaaaa! nite!


.............
Nasyeed -taubat seorg hamba by irsyadee ft hafiz
hati hiba..mengenangkan..dosa- dosa yg ku lakukan..
oyh Tuhan Maha Kuasa..
terima taubat hamba berdosa..

ku akui..kelemahan diri
ku insafi kekurangan ini
ku kesali kejahilan ini..
terima lah..terimalah..terimalah..
taubatku ini

telah aku merasakan..derita jiwa dan perasaan
kerna ilang dari jalan menuju redho mu ya Tuhan

di hamparan ini ku meminta..
moga taubat ku di terima..
..........
Pemergianmu by Inteam

(Ya Rasulallah...)

Kau masih tersenyum mengubat lara

Selindung derita yang kau rasa

Senyuman yang mententeramkan

Setiap insan yang kebimbangan

Hakikatnya, tak tertanggung lagi derita

Di pangkuan isterimu Humaira..

Menunggu saat ketikanya

Diangkat rohmu bertemu Yang Esa

Tangan dicelup di bejana air

Kau sapu di muka mengurangkan pedih

Beralun zikir menutur kasih

Pada umat dan akhirat

Dan tibalah waktu ajal bertamu

Penuh ketenangan jiwamu berlalu

Linangan air mata syahdu

Iringi pemergianmu

Oh sukarnya untuk umat menerima

Bahkan payah untuk Umar mempercaya

Tetapi iman merelakan jua

Bahawa manusia kan mati akhirnya

Tak terlafaz kata mengungkap hiba

Gerhanalah seluruh semesta

Walaupun kau telah tiada

Bersemarak cintamu selamanya

Ya Rasulallah

Kau tinggalkan kami warisan yang abadi

Dan bersaksilah sesungguhnya

Kami merinduimu

.........
malang, jawa timur, indonesia- 10.42 p.m

DOA AKHIR & AWAL TAHUN

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah (iaitu pada waktu asar pada hari Ahad tanggal 28 Disember 2008).

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata:
"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"

DOA AKHIR TAHUN





Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.

Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.


Barangsiapa yang membaca doa akhir tahun ini, maka syaitan akan berkata:
"Hampalah kami di sepanjang tahun ini".


DOA AWAL TAHUN



Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.

Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram(iaitu pada waktu maghrib hari Ahad, tanggal 28 Disember 2008).

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata:
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan
dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".

Barangsiapa yang membaca doa awal tahun ini, insya Allah dirinya akan terpelihara daripada gangguan dan godaan syaitan di sepanjang tahun tersebut.

- ni aku copy paste dari blog basisma- terima kasih-
dikesempatan ini :
aku nk memohon maaf kepada semua anda2 yg kenal diri ini..samada di alam maya(tak pernah jupe) dan manusia2 yg mmg kenal aku di alam realitas. Maaf zahir batin.
Selamat Tahun Baru- Semoga thn ini lebih baek tuk kita semua k!! =)


azam baru di tahun baru!! aku sgt bersemangat-

1) ubah dari tak baek kpd baek- apekah?

  • 1.solat kene lebih mantap, kusyuk.. yg pntg!!! - jgn lewatkan solat!! ishhh...ni yg susah,tp kene usaha akmar!
  • 2.kene baca Quran dgn baek,sehari ade helai pown jd la..asal kan ari2 (teringat arwah ust khairuddin, Al Fatihah)- jeles tgk org hafal Quran, sepupu aku umur 13 thn pown hafal Quran,aku?ampess..sepupu aku sebaya aku pandai bertaranum..hish- jeles aku..aku ni baca Quran pown terkial2-
  • 3.abeskan novel " KHADIJAH - The True Love Story of Muhammad" ..hehe- ni hadiah dari aini birthday thn2 dulu-..haish..baca sikit pastu tak smbg..padahal besh buku tu. novel cinta alaf21 sehari jek abes..ape la aku ni.
  • 4.nak belajar dgn baek- dan wat clinical dgn baek- huu, ade lar 2-3-4 manusia2 yg cam pandang rendah sama aku.. ahahha- takpe2, hidup ni cam roda- kdg2 kamu di atas, aku di bwh..tp nanti ia akan berputar jua-
  • 5.menutup hatiku tuk perkara tak tidak penting..wahahha- kedengaran agak yoyo- tp- ntah- sekrg ni aku rasa nk single jak.keh3- sampai bila? sampai ada org msk meminang kot. siapakah? aku tak tahu lah sape..aku suh jak la family aku carikan or sape2 yg dipercayai rekemenkan..hehe- mengapa? sbb ntahla- busan kot melayan perasaan yg ingin bercinta.huu..siapalah aku utk kamu yg baek itu- ahahha- cukup lah aku mencinta pd yg benar2 harus di cinta dan pasti tidak pernah kecewakn aku. Mengasihi org2 yg benar2 perlu ku kasihi- Takpe- masanya pasti tiba, ape aku nk risau..aku hanya perlu bersedia yg terbaik saje tuk suami aku.insyaAllah. kan Dia ade.
  • 6.memasak- ..nk kene belajar memasak dgn lebih gitu.bukan sbb aku dh nk kawen- tapi sbb- nanti abg2 dan adek2 aku tak kutuk aku dh. kess- ahaha
  • 7.Urus diri dgn lebih baek-.. wah3- ini adalah termsk displin diri- : kene berterusan, basuh bj hari2, bilik kene kemas selalu (ahaha, sbb klu aku cam bz, tade mood nk mengemas pasti bilik jd berterabur jua.makanya..tak leyh cenggitu ar) , penampilan yg lebih dewasa dan matang dan waras dlm berfikir..ehem2!
  • 8.Jgn tangguh kerja. Jgn Malas- .. hehe- ni "mak dan akak aku salu ckp kat aku" jd maksudnya aku adalah org yg tanpa jgn itu. huuu! makanya thn baru ini. aku kene berubah-.. boleh ke eyh?
  • 9.dari "comot" kepada "cumil" ahahha =p tp aku mmg dah "sgt maness" cm cokelat- keh3
wahhh!! azam anda laks bagaimana??
ade 9 semuanya mutiara naga ini..
persoalan nya : mampukah manusia yg bernama "hafizatul akmar bt hussin" ini melaksanakan azam2 baru ini??sebenarnyer sih, ini ade gak terkandung azam2 lama yg tidak mantap dilaksanakan dan ade yg tak lansg berlaku "hanya hangat2 tahi itik" tp aku akan berusaha lagik pd thn ini - harus!! tp kene selalu ingat ar azam2 nie..jgn ar- arini tulis.. esk2 dh cam ampess..rusak ar!.. huu- aku nk berubah.. bantu aku..

"ya Allah , bantu lah aku yg lemah ini.."
semoga aku dpt melaksanakan..ameen..

Selamat Menyambut Tahun Baru 1430 H



morning!

huuu- arini ak jupe blog schoolmates ku ..sungguh girang hatiku- aku jupe blog wan, mai (the girl yg katil nya sebelah katil aku), nico(berkongsi hari lahir dgn aku), yazid, lun dan pitya. huu- =)

pg nie..tibe2 ku nampak Kak yah online! i really miss her-
siapakah kakyah di hatiku? hehe- .. oke..she's my friend since matrik(KMPP)-
about her -.. i love to see her smile- kinda very smart girl- cool- die salu kata die macho- hehe
Kak yah dan Kak Nad sgt sinonim dgn diriku masa matrik- ..hehe- g kelas sama2- same DK same prakmate- hoho- lepak sama2! mmg besh!- .. i really miss them!- ..

Kak yah now ni dh keje- as a lecturer kt uitm.. congrats! -
Kak nad pown dh mencapai impian nyer as a geologist.. congrats!-
me?? hee- On The Way.. =)

hmm- tahniah gak tuk Anna (schoolmates and prakmate)- hehe- die dh bertunang dh- ..td i checked my fs- saw her "tunang day's photos" .. congrats!! - =)

: i really miss kak yah, kak nad and all my schoolmates- aku arap aku akan jupe korg semua nanti!

i miss ya!

daaaaaa-


ehem2!

wah - arini sy sgt relesk sekali! coti sampai 29 hb- .. well- ..panum ni cam honeymoon tuk kami semoa- hehe-

well- esk ade mkn2 sikit-

Lusa ... "Maal Hijrah 1430H "- menjana umah gemilang-
kat sini- students mesia ade acara pd ari ahad itu- bermula 4.30ptg- ade bacaan doa akhir thn, solat magrib berjemaah, pengisian dan bacaan Yassin kemudian..solat isyak dan solat hajat-..

...so, hmm- mula memikirkan azam tahun baru!! -

gambar di atas... a cup of coffee!! ..wake up and smell the coffee!! - ini adalah ayat alvin (chipmunk) hehe- .. sedarlah bahwa die tak suke kamu!! ahahah- or?? ..what ever! =p


inilah buku kenangan batch 2004 - ..
after 4 years together-... rasa sedih pown ade- .. pasni masing2 dh msk clinical jupe kat sepital tp lain department.. tp kite maseh batch 2004!- ahahha..sungguh syahdu ayat aku ( adakah aku berpura2?) =p
huuu- ni belum lagik the final day.. graduation day! huu


anyway! - congrats to the "buku kenangan" team yg di ketuai oleyh Rizal. mmg besh- tak rugi ku byr rp100k- sgt berbaloi- memory yg takkan terlupakan! ahahha- seb bek best klu tak, aku tak byr lagik rp50k td..hoho

ape2 pown aku akan bercuti dari esk - 25hb sampai 29hb Des 2008- haaaaa! sgt besh! tgh plan ape nk buat nanti!..- org kata " enjoy the moment" ..tgh tak bz- nikmati lah..dh bz pown nikmatilah-.. ;)
..............
okeh- tiba2 aku rasa nk bercerita kisah aku selama 4 years kt Indonesia-

okeh- huuu-

First year : - sgt rasa Indonesia sgt membusankan, org2 nyer sgt tak memahami, diorg ni ade yg suke org2 malay, tp ade yg membenci-
-sgt sulit bila berurusan dgn kantor imigresen- huu- mmg sgt menyusahkan dan menyakitkan hati.. ahahha- tp tu ar, dh biasa ar klu kene marah, tengki, herdik..kene ulang alik p imigrasi tu- bygkan nk g imigrasi tu nek sejenis kenderaan awam bernama Angkot wane biru- perjalan dekat 1 jam weyh baru sampai- .. nek taxi mahal- so, sanggup nek angkot tp ngn kwn2 ar- tak berani sorg2, sampai sekrg aku tak berani g imigresen nek angkot sorg2 sbb takut ar, jauh sgt- sanggup nek taxi-
-masa poya2 lam kelas- pegi kelas- blur...dgr org ckp indo- hmm- org kata mudah bhs indo ni..hmm- tp sebenarnyer tadelah senang sgt =p .. ahahah- masa first year- kaki tido lam kelas-..
-RAYA PUASA kat Indonesia- ...sedih giler masa ni- ..pg2 family call-.. uwaa!! masa ckp lam phone cool jak..gelak2- letak jek tepon..uwaa!! ku menangis lar sorg2...yg beshnyer tido umah senior-..semua lam satu bilik..tp masing2 wat2 tido- padahal semua tgh nanges-..hehe- masa tu thanx to kak ima( opps, dr rahimah :tgh posting kt HKB) ..to kak dayah maseh clinical,dan kak mawi.. hehe- aku dan kwn2 ku njoy jek raya kt sini walupown mmg tak meriah.
- Makan rendang Lidah Sapi.. wuuu! ahahhaha- nie kes haziman yg menipu kami..kesss- g beraya umah Prof Ali- die pown jamu mkn..well- lapo beb- entam jak- sekali tanyer kt ximan..nie daging eyh?? (sambil tunjuk ke arah rendang) ..ximan angguk jak- aku, amni, zahra, aliza..dgn rakusnya mkn..ahahhaha- pesss! telan jak... Ximan kata, sedap tak?? tu la lidah sapi...huuuuuuu! giler masa tu, rasa nk luah balik jak tp depan Prof Ali..gilak pa! telan jak-.. ahahha- neway- sebenarnyer mmg sedap weyh..sgt lembut! =p

2nd year - Study kelam kabut..ahahhaa- ..aku dan beberapa kwn aku kene panggil tuk evaluasi- keh3- kene motivate ar- kesss- cm biasa..aku jwb "kendala bahasa" ahahha- padahal pemalas nk belajar- zaman tak sedar dirik- .. heee- .. tp, aku manusia yg tak pernah ingin menyerah- setiap kali aku gagal..aku pasti bgn! sbb hanya kamu yg tahu kemampuan diri kamu- yg pentg jgn putus asa!- .. bagi aku- aku sgt bertuah bila aku di uji dgn kegagalan sbb masa itu..hikmahnya akan terserlah- "kau akan semakin dekat dgn Maha Pencipta"...kau akan belajar erti kesabaran..kau belajar ttg bagaimana mengatasi suatu kegagalan"..hehe-

JGN PERNAH PANDANG RENDAH TERHADAP ORG LAIN-
hormati semua org di sekitar kite...walupown die hanya seorg tukang sapu..kerna munkin pada suatu masa- si tukang sapu itu lah yg menoong kite- kerna idup ibarat roda!

3rd year- idup ku di sini semakin pulih..mengorak langkah- kejayaan demi kejayaan..keh3..tade ar- masa nie aku cover lek result2 aku..hehe- Alhamdullillah- semua berjln lancar- ..

4th year- musim berjln2- aku jln2 g Jakarta, Bandung, Bali.. keh3.. mmg sgt besh-
- aku g bandung n jakarta ngn kwn2 aku, hehe- jupe students Malaysia kt sana..rasa untung duk kt Malang sbb..sana makanan sgt mahal- dan panas dan padat..keh3.. Malang ni kaw die bukit2,so, agak sejuk cm cameron higland ar- .. hehe- makanan pown lumayan..agak murah- ..dan org2 nya pown...mmg ramah tamah- tp biasalah..ade gak yg berhati busuk! - org jahat tentu ada...jika tidak..masakan duet aku leyh ilang ..keh3-
- g Bali...my batch semua pegik...hehe- ni mmg besh- suke! ..nanti bila2 kene pegi agik.
masalah ngn Dr Purwani yg sgt menguji kesabaran aku- sampai titik terakhir aku berjuang n dibantu kwn2 aku..ini berkaitan thesis aku..huuu- ahahha- sampai ni saaat terakhir- air mataku jatuh jua di hadapan Ibu Win..Dr Aswin- sbb aku mmg tak thn sgt- ..malash nk citer dh- klu dulu mmg aku byk bercerita lam blog lama aku ttg perkara nie..thanx doctors- "semoga Allah memberkati kalian"..
- Ujian Thesis- dpt gak A. hehe. Alhamdullillah-

now, msk 5th year- clinical- hehe- nie lebih mencabar- nantikan cerita2 aku ttg clinical bermula - February 2009 nanti..hehe- before msk clinical- aku kene lulus OSCE - oriented skill clinical exam. now ni tgh panum- paniteraan umum..segala skill di latih selama 40 hari masa aktif- still ade cuti ar.. pastu OSCE- ..lulus OSCE..msk clinical- and my first posting --> Lab Radiology..hehe-

insyaAllah- moga dipermudahkan...ameen..

begitulah..serba sedikit kisah 4 thn aku yg di ringkaskan..terlalu byk senarnyer kenangan-
org kata " kalu kamu leyh survive kt negara cam Indonesia ni, pasti klu campak kt mana2 pown kamu leyh survive! " ..huuu-

tapi, aku bersyukur- di sini-.. aku belajar erti kehidupan.." menghargai ape yg aku miliki..- aku cinta segala yg ku miliki- melihat org2 yg sgt susah-...membuat aku merasa.. hmm- betapa aku beruntung...huuu-
..............................................

aku selalu merasa kurang...
tapi pabila ku lihat ade yg lebih tak berdaya..
aku merasa lebih....

kesimpulannya :
dimana jua anda berada -ade 2 menda yg kite kene jaga.
1) Hubungan dgn Allah
2) Hubungan dgn manusia..


klu dulu..entry2 kt blog lama aku..aku salu tulis- "keep smiling".. huu, walupown kamu sedih- kerna..tersenyum dlm kesedihan- itulah suatu ketabahan yg tak ternilaikan- ..

huuu- mmg indah sebuah kehidupan ini- jika aku bisa melihat semua org tersenyum dan aku juga tersenyum setiap saat dan ketika-..
ape munkin? ..huu- pasti tidak akan terjadi kerna...

"Hari tidak selalu cerah...kdg kala hujan turun..tetapi ingatlah bahwa- tiba masanya hujan akan berhenti jua- matahari akan kembali tersenyum..dan kdg kalu terdapat pelangi indah- " begitulah lukisan alam- =) "

"jika malam terlalu gelap- .. kamu punya bulan, jika bulan tak kelihatan malam itu..munkin ade bintg..jika bintang juga tidak kelihatan.. huu- jgn lupa pasang lampu k! huuu- "

sgt pnjg lah aku bercerita- kerna...sebuah buku kenangan..hehe-


hehe- ni lah..batch 2004 malaysian- huu- dh 4 thn kan kite sama2- 2 thn agik!!- semangat okesh!! semoga berjaya!! =)


key to my hearts?? ahahha ..

this is the key to my "house" at jl patimura no 38- hehe- .. the members are ghah, nekmi, shamim, akmar(me) , zahra, aini, aliza and melia-


hehe- thanx to zahra sbb kasi aku key chain itu td..ahahha- setelah dipujuk rayu.. wekekek-

now,10.07 p.m .. hee- td g mkn bakso, rp 9400..mahal kan? huuu- yelah lapo..keh3- td ikut aliza dan zahra g kedai gambar- leyh laks aliza lupa mana kedai tuuu...ampesss..jauh berjln.. last2 tanyer kt org2 tepi jln tu gak..hehe- pastu terus g mkn bakso yg di jamin halal oke. huhu- lek2 umah terus melepak dpn TV sambil mkn epal yg ghah petik ngn family uncle die kt Batu..hehe- sedap pulak laa..dulu masa first year aku g..aku rasa tak sesedap itu..ahahha


hari ini hari yg baek..huhu- td thorax exm- oke ar- kene wat sorg2 ..kess, bila kene panggei abes lupa- bantai jek lar- ahaha- seb bek doctor tu oke- ahahha- doctor tu lebih pendek dari aku..ngee- aku pasan bila die dtg tegur kesalahan aku masa nk check stem fremitus ..keh3- kwn2 aku pown ckp.. anyway, sub specialist tuu.. hehe-

pastu- ternyata- satu agik class adalah dr Singgih - giler takut..hmm- tp takde class sbb die nk joinkan dgn ECG nanti. huuu- so, jumaat ni cuti..seminggu- hooo- ape mau bikin?? -

actually ade "indian nite" malam 26 hb dec. tapi my friend tamo pegi..keh3 sbb kene bayo rp40k..mengapakah? ahahha- rasa2- klu kumpul sorg rp40k .. kitorg leyh masak sendirik kt umah dgn beshnya- hoho- jadik, .. ingat mau kasi dapur tu berasap ar =p .. sejak pindah.. baru sekali guna tuk goreng kerupuk..tu pown konon2 mulanya nk jamu kat family uncle nazihah yg berkunjung ke sini..kih3- ternyata- sebelum tetamu tiba.. kami telah pown menghabiskan =p .. ahahha- yela sbb ghah kata diorg dh mkn..huwaa3- so, pas magrib tu barulah family uncle ghah tiba.. huu- minum2 kt sini.hehe- pastu sembg2 jek..besh nyer bila ade org2 mesia dtg berkunjung,,huuu..
hehe- aku hanya akan pulang setelah abes study..hoho- tp klu aku leyh dpt cuti masa kenuri abgku hafiz.. aku nk balik ar.. kenuri die 6hb 6 2009. hee-

klu ikut card clinical tu sampai .. bulan October 2010-, insyaAllah-
semoga lancar2 je lah- ..

" siapa yg mampu mencapai mahu mu... bila mana ..kau juga ..seorg MANUSIA... "

hoho!- again- arini - thorax examination! - huu

akmar! what ever it is.. life goes on!!

focus! =)

haaaaaaaaaa heeee huuuuuu hooooooooooooooooo!

semangat rek! =p

6 a.m jl patimura 1 no 38.. keh3

merasa sgt tiada semangat... =|

Semoga hari ini baek2 saja.

a doctor said " jgn rendah diri, tapi jadilah seorg yg rendah hati.." betul ke ayat ni..ahaha

tapi tinggi aku cuma 153 cm.. hoho

=p

daaaa- panum- day 5 - General Survey and Vital Sign -


morning!!- kesian tak? ni jek bekfas aku ..cik timtam plus air soam.. keh3- nanti ku kasi warna sikit sama itu air...hoho




terasa " pingin mkn ini somoaa " ahahha- this pic was taken masa dinner ngn my sis , my bro in law.. my parents n little bro. " drooling" ..
hoho- pg2 cenggini- tetibe ak terjupe sebuah buku catatan lama ku- sejak ak first year aku simpan ini buku-..sebenarnyer mcm diari..tp byk yg ku coretkan..aku akan koyak dan buang- then, aku rasa besh sbb seolah2 aku dh buang benda yg aku rasa tak besh- hehe- .. mmg kite takleyh lupakan perkara2 yg dh berlalu- tapi scr teknisnya...dgn menulis ape yg aku rasa..dan membuangnya..seolah2 aku rasa "besh, lega, dan rasa cm kdg2 seperti baby yg br dilahirkan" its the feeling.. ahahha- mmg berkesan ar, sbb- actually aku dh ade blog sebelum ni..lagi byk yg aku coretkan ttg hidopku- keh3- tp ku merasa- ade sesuatu yg perlu dirubah-
inilah buku itu-

hehe- tu konon kata2 semangat ar! biasala- yoyo!

"i am only one, but still, i am one..
I can't do everything, But i can do something
and because i can't do everything.. i'll not refuse to do something that i can do!! "
...
tak munkin aku leyh wat semua menda lam donia ni- hehe- tp andai aku di beri kesempatan..aku akan berusaha yg terbaek tuk melakukannya- kerna kesempatan itu adalah tanda bahwa sebenarnya aku mampu tuk melakukannya..hoho! -
begitula, sekian-


hehe-..sweet tak?? sweet kan?? old loving couple =)

hehe- aku mmg suke tgk org2 tua..berdua2 dua an..keh3.. cam sgt romantic- .. selalunya aku dpt lihat kejadian2 itu di taman sewaktu jogging pg2 kat taman di kuala kangsar tu.. klu kat indo ni.. cam tak pernah tgk agik sbb jarang pun kuar jln pg..hehe

alkisah- aritu setiap kali balik bercuti...mak ngn abah salu gak ajak g jln pg..ahahha- dan selalunya.. aku mmg g ngn diorg tp sampai kt taman..aku akan g arah len. keh3..supaya leyh jamu2 mataku..wawawa!- hehe- salu aku jupe old couple cam di atas..sdg berjalan2 pagi..hehe- aku rasa panorama ini sgt "unik" dan "suwit" sbb yelah- anda ingat mudah ke nk perthn kan umah tangga sampai bila2?.. bukan mudah- ..masa bercinta mmg segalanya indah-..slg terima kunun nyer..bila dh kawen...baru seminggu pown, anda akan tahu semua ttg pasgan anda- ... hoho! - tu sbb aku respect ngn org2 tua yg maseh lagik romantic..walupown sudaa tua- keh3-


..ni la trek jln pagi aku...wekeke...mmg besh- pg2 jln2 kt sini...biasala..Kuala Kangsar ni- adalah bandar diraja..ehem2..ahahah..tp aku bukan anak raja..ak hanya rakyat jelata..keh3- mmg flora dan fauna nya sgt terpelihara- sgt mendamaikan- hehe

...ni sg perak! - ... ni la suasana yg mendamaikan di pagi hari... hehe- ....
sbb ape tetibe tulis pasal nie..sbb now..di pagi yg hening...aku di sini...huuuuu..keh3 =p


lagi satu...ni lar kedai kecil abahku.namanya "huzulisa"..hehe- di dlm kaw masjid ridwaniah, Kuala Kangsar..andai anda singgah di sana- silalah ke kedai kecil abahku..hehe- kedai kecil dan biasa2 aja- kata abah mengisi masa lapangnya setelah udah pencen..hoho- .anyway..abahku kan..klu g mana2..chinese meti ingat abahku chinese gak..wahahha- penah sekali ni..ade org cina ckp cina ngn abah..ahahha..abah senyum jak..then,abah salu kata,klu leyh ckp cina kan bgs..wehehhe. - ..hehe- aku penah jek tolg kt kedai tu..sebelum abahku dpt seorg pembantu..wehehe- aku ni mmg dh biasa duk kedai..keh3- klu lek umah.. pg2 tolg makcik ku jual nasi lemak n kue mueh- ahahha- besh gak..cuci mata =p ..tp kan byk org tua jak! ahahha- .. masa berniaga tu..mmg jupe mcm2 ragam manusia..nk cepat la ..hape la..ahahha..yg bestnyer diorg salu kata- "adek, tak g sekolah ke?" hoo- keh3.. ade satu hari ni...kwn mak aku senarnyer tp die tak kenai aku ar..aku taw die cekgu sekolah mana ntah..ahahha.. cm nk sound aku tak g sekolah..wekekek- aku wat bodo jek la..kdg2 mls pown nk ckp aku study mana..angguk jak, sengih.. =p .. aneh sungguh- abgku pown suke tolg2 gak..- pastu nanti diorg kata.."adek belajar kt tempat lain eyh" ahahhaa..padahal abgku itu dh keja..dh tua..haishh..bagaimana kah mata org2 ini?..keh3.. tp aku suke duk kedai abah agik, sbb duduk jak..klu kedai makcik haku..keshh...tak sempat duduk..yelah... dari kui 7-9 pagi jak... huuuu

..hehe-

huuuuu...just merasa ingin menaip...hoho- ari ni aku ade rase "homesick" ..ahahha- dh demam,selsema,batuk..saket tekak- hoho- tp tak ckp kt mak pown..mls lar, nanti mak risau laks- lagik pown sikit jak- ..hehe- kan dh wat janji sumpah doctor muda.."harus jaga kesihatan diri sendiri" hoho- .. ubat pown ade- rendu family ku.. aritu tepon mak..sembg2...esk leyh lar tepon agik... huuuuuuuuuu- ... takley selalu sgt tepon ngn msg mak..ahahha- biar mak rasa rendu byk2 =p ..hehe-

.... ahahaha.. ape eyh nk mepek-.. curhatku (curahan hati ku) .. kdg2 aku tak suke nk tulis luahan hati lam blog sbb kdg2 menampakkan kebodohan diriku..wahahaha!- tambah bila kene tang emosi- hoho- klu bab bercinta..bab jatuh cinta ke hape "aku lah perempuan yg bodoh" nape? hoho- sendirik mau ingat lah..ahahha- ..munkin byk sgt perasan kot..ahahhaha- tapi sekrg aku lebih byk idup dlm realiti... no fairytales anymore, no jejaka idaman anymore.. tade cintan2 dh..wahahah! mengapakah? hmm..myb i dont trust a guy anymore- ..ahahha- but, tak semua lelaki cenggitu- .. ahaha- tp percaya lah ckp aku, jgn percaya la dgn perkenalan di alam maya..melainkan anda sudah jumpe dirinya di alam realitas-... jgn asek berfantasi!! - hoho- ..

..haha- aku seorg perempuan yg normal- ahahah- yg konon2 mencari cinta sejati yg satu tuk suami ku shj ( ahaha- ayat yoyo dan poyos) - konon2 ar..ahaha- aku seorg yg idupnya byk dihabiskan bersama family nya, bersama teman2nya di sini, bersama buku2.. kehidupan sosial ku tak semeriah org lain..ahahha- masaku byk di rumah- dgn mak,abah, adek2..akak, abg2 ku..klu nk kuar pown tunggu lar diorg bwk kuar- ahahha- sampaikan..ade sorg member chatting aku ckp.. ahahha-

"cmnela nk ade pakwe, duk umah jakkkkkkk..." hehe- aku cm sengih jek dgr..mmg ar kdg2 busan- tp ntahla- .. susah ar nk kuar- ..hehe , kwn2 aku byk yg jauh2- pastu, dh keje la..hape lar..aku laks.. nk drive pown..dh 4 thn tak drive..hee- .. hoho! tapi, cm aku ar..selagi aku ade masa terluang- aku hanya ade cinta buat org2 tersyg..yg mmg aku tahu aku milik mereka- dan merela milik aku.. jadik- aku nk spend time ngn diorg puas2- hmmm..actually...ade satu peristiwa yg sgt terkesan pada aku...hmm... "kematian bapa sahabatku shuhada.." sebayaku..aku kenal bapanya, ibunya...hmm..bahkan pernah g picnic sama2..keluarga aku dan die- masa ayah die saket aku g sepital..hmm-.. dan masa hari memandikan jenazah, aku g menziarahi keluarga sahabatku itu- .."ya Allah..." ..die anak bongsu..manja ngn ayahnya..hmmm- aku dtg..aku terus crk die...die lam bilik..menangis jek...hmmm..die nampak aku..aku salam..dan terus peluk die...die peluk aku..lama...die nangis.....kemudian terus msk bilik..... "ya Allah.."

sejak hari itu...aku sgt menikmati masa bersama abahku dan emakku....
...
hmmm....aku takut....hmmm...
......
jadi- hargai org2 tersyg...sebelum kite tinggalkan mereka, atau sebaliknya..idup pasti berakhir!
.........
dakapla mereka..ucap syg dan rendu!-
bahgiakan mereka sebisa munkin....

hidup sementara!!

..........

huuu..tgh2 feelong tulis blog..zara kaco ajak beli mkn..hehe- k..mkn!!

daaaaaaa

hoho!- arini sgt besh!! ade test history taking skill- ..hehe- sebelum tido dh prektis ngn zara n aini- pastu tido.. jaga kui 1.30 pg...batuk non stop- saket tekak tp mls nk bgn minum air..akhirnyer terlena- sampai zara kejut..hoho- tq- tp rasa tak larat.. selsema,batuk..tekak sgt saket..hehe- then, wat ape yg patut...waaa...baring lek pastu... rasa lemah. hoho! tapi harus semangat ..arini test..hehe- bgn mandi..siap2... sampai2 je tempat test...prektis lagik sekali ...pastu tetibe nama kene panggei..kesss! ate doctor asek ingat namaku itu nama lelaki...hehe- org yg kedua di test- dpt patient " angina pectoris" ..- hehe- Alhamdullillah, lulus!! wee- keh3..yelah senang jek kan..hoho.. basic communication skill- .. next week- physical exam laks.. =p

huu..
pastu terus g Matos..minum jus jambu..hehe
pastu.. msk hypermart beli ubat2- hehe- ubat apekah??? yer..gambo di atas... ubat batuk, selsema, panadol..vaporub, hee..klu pasan ade ubat cacing(combantrin) gak..hehe- dh bape bulan tak mkn ntah- ..wahahah- byk cacing lam perut ku kot.. =p .. now, aku mkn Procold tu jek... 3 in 1 - pasnie mau tido- ..mlm mkn ubat batuk laks- hoho!- .. yelah, sebelum jd teruk baek mkn ubat..next week ade class physical exm n test lagik..hehe- so!! semangat Rek!!! hehe- opo iki rek , sapo bilang ku tak bisa gomong jowo huu?? isooo wess..dikit2...hehe

okesh.. turu ae.. turu tu tido oke! hehe

daaaaa

hmm...sambil tu,,arini aku layan lagu ..."rossa- tak termiliki"- huuuuuuuuu

ku lihat diriku
ku baca hatiku
tiada yg lain
yg tersirat

ku lihat dirimu
kau tak sendiri
masih bolehkah
harap ini ( mmg tak buleyh..hehe)

engkau datang
saat aku merasa tak ada
engkau ada
saat ku tak mungkin ada di sana

engkau datang
saat diri ini tak ingin pergi
engkau ada
dengan setangkai cinta tak termiliki ( yer..tak termiliki..kau terlalu sempurna utkku die lebih sempurna buat mu)

ku lihat dirimu
kau tak sendiri
masih bolehkah
harap ini

oh mengapa saat kita berdua
semua terasa indah
seakan kau untukku

.........


huu- hmm..tak dpt nk up gambo ar!!..tak lepas!! biasala...sekrg ak duk lam gua..arap maklum.. :|

hehe =D

daaaaa again

morning!!-

semalam tido awal..terjaga tgh mlm.. ahahha..sbb- terdgr kt lorong sebelah bilik haku tu..cm ade yg godek2 segala...haish- then, aku cm bgn lar..pegang lappy aku..hee- bunyi2 itu ilang!..hehe- ampesss.. =p aku wat bodo jek lar...

okeh- then, pas wat hape yg patut..aku pown tido lek...hehe- nk dijadikan citer..selalunyer..mmg azan subuh kedengaran di telinga..hoho- kuat woo- sbb pe?? sbbnyer...depan umah haku tu musholla tuk org2 sekitar sini- hee- tp kdg2 kalu lena..mmg tak dgr la azan sekitar 3.40 pagi itu.-

hmm.. semalam dan arini- panum : communication skill- .. hehe- mcm mana nk sampaikan berita buruk...sampai itu..ini...hehe- wah3- .. siap ade berlakon2 agik- .. aku lah pelakon ter hampess..hoho- sbb semalam asek gelak jak- haish, arini kene lebih serius! =p..

mlm td..hatiku tak keruan, sebenarnyer..bila ak msk kelas panum ari pertama- ..hmm..aku merasakan terlalu byk yg perlu aku belajar...yg ak belajar 4 years tu kene refresh balik-.. hmm...terdiam, terduduk..langsg terlena daku memikirkannya... hoho- hajat di hati..panum harus belajar dan study lek theory- ... insyaAllah- .. - Dr Putra said- " kalian itu udah terlalu jauh..utk patah balik terlalu pnjg...jd..lalui aja..apa saja resiko yg bakal mendatg..lalui aja-" hoho- .. hmm-.. letak tgn atas dahi berfikir lgik... bila nk bertindak? wahahhaha! -

mcm aku salu ckp.. "nk ckp mmg senang, semua org leyh ckp itu..ini..tp nk buat???" mmg susah.. mmg ko kene ade satu aura yg cukup kuat-.. nk dpt kan aura itu?? .. bg aku aura tu anugerah Illahi.. bila dekat..terasa auranya..-tp apekah kite menungggu aura itu hadir...menunggu..dan terus menunggu!! oyh itu benar, aura di cari..di usahakan.. aura mmg sesuatu yg natural tp perlu di cari... "usaha, doa, tawakal" ...

huuu, senang ckp, susah nk buat kan.. hehe- melainkan kite benar2 nekad..tuk melakukannya..
huuu......... bila aku rasa susah hati.. aku rasa..hari mendtg ini se akan ..huuuuuuuu...aku ingat balik surah al insyirah(kelapangan) - ayat 5 dan 6... "kerna,sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan,,sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.."..
...huu- dulu ade sorg ustaz ni penah ckp kt aku...die kata, aku ni stress..hehe- padahal aku ni tak sedar aku stress..tak nampak pown..kat malaysia lagik-.. pastu, die seakan2 membaca aku ni mcm mana.. hehe- terpana aku..bila die nasehat aku.. pas semayang baca surah surah al- insyirah.. baca Quran ari2 walupown sedikit.. cubala wat solat2 sunat sikit2.. sembahyanglah dgn kusyuk... huu- terpana weyh- ..terasa kerdilnya diri-.. terima kasih ustaz..walupown sekali bersua muka- kesannya terlalu dlm- ku pelajari sesuatu..idup harus ade pedoman...hati harus senantiasa dibajai dgn ayat2 Al Quran. hmm.. dan klu tgk muka ustaz tu...sgt2 bersih, bercahaya.. ya Allah- benar..aku tak pernah lihat wajah sebersih itu..." die adalah seorg cikgu English , dh ade wife..cikgu gak..ade anak2..yg sejuk mata memandang. di panggil ustaz sbb ilmunya dlm agama juga mantap. Sebenarnyer, ak dtg kat die sbb mak aku ajak, sbb aku salu migrain ..hehe- pastu die guna ayat2 Quran.. ayat2 tu semua aku tahu...semua ade dlm Al mathurat.... aku dpt pelajaran di situ...- huu- pelajaran yg takkan terlupakan.. "thanx ustaz!-"semoga Allah memberkatimu..

"kdg2 kite terleka dgn persembahan pentas donia ini.. tapi bila susah..baru mengenang Nya..." ape adil??
.............
"cahaya di cari... bukan di tunggu... cahaya itu senantiasa ada...tapi kita harus cukup kuat utk menikmatinya cahaya itu... " ..

......
ku cari bahgia haqiqi..

huuuuu..mula2 nk tido. tp rasa tak sehat..

siang td...lunch jek.. tp asek..goyang jek bila aku duk diam...tp tadelar jatuh..just rasa bumi bergoyang2.. huuuuuu...

td..g check blood pressure kt kwn ku..normal jek 110/80 .. oke lar kan..hoho- taktaw lar np.. hmm-.. tgk laks esk cmne..trying to sleep- !!!

hoho!- tadi g campus kui 7.30 pg.. balik kui 4.30 ptg..

letih kah? letih gak ar...sebab dh lama bersantai tp ade rasa besh sbb.. dh bermula- perjlnanku di sini..hehe- semakin cepat mula- semakin cepat berakhir..maken cepat daku "back for good!!" horayy! =p

yg pasti ... OSCE pada 12hb Februari 2009.. and the next week..msk clinical kat sepital- my first posting --> Radiology-.. hihi-

okeh..mata dh ngantuk ni..mau tido lu! - esk pg2 g campus agik..hoho!
=p
daaaaaaaaa...

hmm...malam td..aku sgt busan sekali- balik dari matos..rasa nk kuar lagik, so, seb bek aliza ajak g mkn bakso kt belakg. ak pown siap2 tuk keluar agik.. nk melintas jln..ade junction- huu-..tetibe.. ade motor hon dari kejauhan pabila tgk kami melintas..aku dan aliza dah separuh jln melintas..mmg niat di hati nk biar motor tu lepas lu...hmm.. namun, lain laks jadi nya...ade kereta dari arah lain turut laju..motor dan kereta itu bertemu di pertghan jln..huuuu- tergamam aku dan aliza d tgh jln itu... kt line putih tu..ya Allah..baru tersedar, kitorg kt tgh2 jln. then, aku n aliza lintas...semua org di sekitar berlari2 ke arah penunnggang motor tersebut. aku dan aliza maseh menggeletar...hoho- seyes rasa cm..ishh- tak percaya jek- .. aku tgk penunggang motor tu dh terbaring d tgh jln..tak bergerak..hmm-..seb bek die pakai helmet properly.. hmm- org2 d sekitar, jerit.. "mbak, dibantu!!" ..ke arah kami, sbb mel pakai bj medical fac..hoho- tapi kami masih tergamam-...blur- tibe2 nampak ade senior dari arah tempat kejadian..lega-..sbb, nk melintas ke tempat tu pown dh jd takut, maseh terketar2..huuu-.. and hospital pown mmg dekat dh, diorg terus bwk g sepital.. taktaw la ape naseb penunggang motor itu.- hmm-

Then, kejadian ni..membuatkan aku tak lalu mkn bakso, tp abes gak semangkuk bakso itu..sbb acid gaster dh merembes2..hoho- dlm perjlnan, kami lebih berhati2..tapi, ntahla- cam kejadian td.. mmg ikutkan..rasa cm.. mmg takdir lelaki tersebut..die dh hati2 nampak kami nk melintas, padahal jauh..t mmg laju die bwk motor tu..hmmm.. Jadi, berhati2 lah- adess.. haiyoo tak taw nk kata per..klu tgk org yg dtg dgn kecederaan accident lain..ni melihat kejadian..uwaa!- aduii.. hoo- aku pown dh rasa takut nk melintas..tp terpaksa..buat masa sekrg ..aku kene ulang alik ke campus nek angkot- harus melintas!-

hehe- actually, now- tgh siap2 nk g campus..first day Panum. 7.30 am dh kene ade. hehe!!

"have a nice day!!!!!!! " ..



hehe-..nak satu scooter cenggini!! ahahha..- kess! beli sendirik ler =p ..

hmm..i think sape2 yg suke "pink" pasni suke scooter nie..td aku godek2 blog2 org tgk jupe scooter ni.. ni adalah Yamaha VINO .. already released in Thailand.. next year baru Malaysia kot..hehe-
aku suke scooter nie- tapi... klu wane Baby BLUE sure cun!!- aku suke klu wane baby blue agi ar...now nie aku kureng skit wane pink2 ni..ahahha- ..tuko taste...hee- well people change..and evrybody do change...huuuuuuuuuuu!


ehem2...
td hari yg mendebarkan bg sked (sarjana kedokteran) keh3- title ni dpt after 4 years theory medical- td, kami telah cabut undi masing2- menentukan department pertama utk clinical- hehe

alhamdullillah- first department ku --> Radiology- hehe- mmg santai abesh ar compare to others..sbb tade oncall..hehe- ..dan aku sama ngn Amni ..dpt satu lab.. n.. lagik satu..ahahahhaha
gelak lu.. sekaligus itu menentukan siapakah partner anda selama di clinical- ... ternyata...ahahha- partner aku seorg cowok- jejaka Jawa..keh3- Hikmawan Wahyu s. huuu- sep bek la dak ni oke- hoho- hopefully selama aku clinical..semua lancar2 jek- huu..ahahha..yg lawaknyer..hikmawan ni udah punya pacar dong!..keh3- jeleslar pacarnya sama daku..wekeke- anyway!- tapi jgn risaulah wahai holifah(oppss :p)-..aku tetap menunggu jejaka Malaya yg budiman..huuu- keh3- ..
next week- bermula PANUM (40 active days) Kepaniteraan Umum..pada masa 40 hari ini, kami akan di bekalkan "bekalan santapan" utk msk clinical..- .

okesh..doakan semoga...aku dan kwn2ku lancar2.. back for good.. 2010 nanti. InsyaAllah- ameen..... =)

ehem2!-

hafizatul akmar SKED - ahahhaa..apekah itu?? :))

hooo! td pg2 siap2 g yudisium. dh la tak cukup tido..sekalik ade acara sampai 2 ptg- ..esk ade lagik kui 9 pg sampai ptg gak-..hehe-

aku ngantuk giler- weng!!! pening! ahaha..satg pas isyak ..mau tdo puas2! hehe-
semalam takleyh tido- biasalah tempat baru..bilik baru..ahahha- letih..saket kaki, bahu..sengal2 bdn sbb angkat beg2 kat airport lar..ahahha..lappy yg berat ni lagik =p .. uwaa!!! ahaha- tido!tido! tido! ..zZzZzZ..anyway! esk hari yg mendebarkan!!! weng!!-

"semoga Allah memberikan yg terbaek ...ameen-" .....

malas sgt! nk kemas2 balik...... tak abes kemas agik..ptg ni g kl..esk flight ptg- sampai malam lar kt Malang tu-

byknyer barang aku... kek cekelat lom buat.. hopefully sempat la..mls senarnyer...ahahha..letih.semalam g beraya sakan- almaklumla dh lama tak rasa raya haji kt mesia..hoho-
byk nk kemas!!!!!!!!! =(


hehe- ini gambar ketupat2 yg belum direbus...wewet! - ketupat pulut berkacang..ahaha- ..bagi yg raya di perantauan.. lihatlah ketupat ini..supaya bisa mengubat kerinduan ..hehe- jgn sedih kerna thn depan daku jugakk tak dpt raya kt umah!..uwaa! hehe-

Tadi, aku jugak sempat menyibukkn diriku di dapur emakku..hehe- bukan senang nk wat ketupat, tapi senang sajer sebenarnyer..berkat ketekunan- akhirnya aku berjaya menganyam ketupat dgn cara yg benar..sebenarnyer..ketupat ni ade 2 jenis.. jantan dan betina..hehe- yg kite salu mkn betina sbb klu "jantan" susah nk bukak kulit nyer..ahahah..mmg tak sama..ada bezanya..so, selalu nyer..klu tak reti ..meti ter buat ketupat jantan..hhee- tp ku berjaya wat ketupat betina..hurray!! penghargaan telah diberikan oley bunda dan ayahanda tercinta..hehe- die bwh adalah gambar ketupat jantan dan betina..ahahhaha.. gurl n boy.. yg belah kanan "gurl" ..yg belah kiri "boy" ..wekeke-


sekian- selamat menjamu mata! hehe

dihari raya terkenang daku kepada keluarga..kg ku jauh nun di sana....hihi


my family..my inspiration-

never be replaced.. =)

anyway, ni gambo raya dolu..ahahha- .ni first raya ngn abg ipo. next year- ade org br lagik..tp no family pic. sbb aku tade..keh3- so, 2010- baru ade family pic baru with our new memberss...weee!! ;)

- esok raya haji .. " saya, Hafizatul Akmar dan seisi keluarga..mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha.." .. pada yg berkesempatan bersama keluarga..selamat bergumbira! bg , yg di perantauan dan terpaksa "oncall" keh3.. sabo2.-

adiosss!!

hangin aku...hehe- np? sbb aku tempah 2 labcoat.. kess...dh la mahal ..hasilnya??? ampesss- .. konon ukur2 badan org..pastu tanyer nk camne..beriya2, lamanya.. hmm..siap bwk cth..dpt2 jekkk!!! eiii, buruk!- tak besh lnsg bila pakai.. ni kedai melayu. bukan nk kutuk bangsa sendiri..kess- wat la elok2..adesss!

kedai cina- aku tempah baju kurung moden n skirt putih. pergh..cun- hehe- mmg ak pakai sedap..rasa beshh..yg beshnyer..aku g ..die ukur2 kejap jek..tade poyo cam kedai melayu tu..pastu..tanyer cmne2..pastu die ckp oke..huuu- last2 hasilnya..sgt memuaskan..mahal pown kire cm puas hati.. tp tempah labcoat kedai melayu tu lagik mahal..haiyoo! melayu kite!!..hishh..-

jadi supaya kite jd melayu yg elok2 ar...alahai..tamo ar bisness cenggitu..nampak yoyo jek! hasilnyer?? ckp tak tak serupa bikin- hishhh- .. pls ar!.. sib bek bj kurung ku ngn skirt ku cun..terubat hati..hehe- tp bila pakai labcoat tu..eiiii- ahahhaha..saket gak hatiku..cam penguin!!!! .. ahahahha

.....adios!!..

Sumaiyah (Hati Seorang Mujahidah)

Dalam diri selembut sutera
Kau memiliki iman yang teguh
Kau nyalakan obor agama dirimu bak lentera
dibelengu jahiliah kau tempuh dengan berani
Walau pun jasadmu milik tuan
Tetapi hatimu milik Tuhan

Padang pasir menjadi saksi
ketabahan keluarga itu
Tika suami dan anak dibaring mengadap mentari
Disuruh memilih iman atau kekufuran
Samar jahiliah atau sinaran akidah

( korus )
Sabarlah keluarga Yasir
Bagimu syurga disana
Dan kau pun tega memilih syurga
Walau terpaksa mengorban nyawa
Lalu tombak yang tajam menikam
jasadmu yang tiada bermaya
Namun iman didadamu sedikit tidak berubah

Darahmu menjadi sumbu pelita iman
Sumaiyah kaulah lambang wanita solehah
Tangan yang disangka lembut
menghayun buaian
Mengoncang dunia mencipta sejarah

Sumaiyah kau dibunuh didunia sementara
Untuk hidup disyurga yang selama-lamanya
Kaulah wanita terbaik, sebaik manusia
Namamu tetap menjadi sejarah

...cube dgr lagu ni..lagu ni..kalu tgh musim exam..rasa down sgt2...dgr lagu ni..rasa semangat..semangat berjuang seorg wanita..pastu klu nk lagi best.. pakai headset..pasang kuat2..nyanyi..kua3- ahahaha- ...
..tetibe aku teringat arwah ust khairuddin.. hmm- dulu die ngajar aku ngaji...teringin nk jumpe anak sulung nya..yg bernama Zaidatul Akmar..katanya..mmg dari namaku. Hati sayu..mengenangkan..Semoga rohnya tenang di sana.. amin.. -Al-Fatihah-

Tidoku semakin tak lena sbb dh kene lek indo leksusah hati berpisah dgn org2 tersyg..tp perjuangan harus diteruskan.ahaha =p .. Jom dgr lagu ni..

-Nidji - Arti Sahabat

Lagi nidji -Arti Sahabat .. to all my friends !! love ya n miss ya! =p ekekeke..

tak mudah untuk kita hadapi
perbedaan yang berarti
tak mudah untuk kita lewati
rintangan silih berganti

kau masih berdiri
kita masih di sini
tunjukkan pada dunia
arti sahabat

kau teman sehati
kita teman sejati
hadapilah dunia
genggam tanganku

tak mudah untuk kita sadari
saling mendengarkan hati
tak mudah untuk kita pahami
berbagi rasa di hati

kau adalah..
tempatku membagi kisahku
kau sempurna
jadi bagian hidupku
apapun kekuranganmu

... dan juga kurg ku..hoho- thanx friends!!! =)
jupe korunk this coming Wednesday,hoho- =p

About Me

My photo
No mountains too high enough, no oceans too wide. Cause together or not, our dance won't stop. Let it rain, let it pour. What we have is worth fighting for. You know i believe, that we meant to be. *takdir Allah dah tentukan yg terbaik utk kita*

Just Remember

When things are down
And you are out of your mind
Remember just remember
Allah is The Kind.

When your life is in darkness
And nothing is right
Remember just remember
Through the darkness,
Allah is The Light.

When nothing makes sense
And your heading for demise
Remember just remember
It doesn't make sense, but Allah is The Wise.

When times are troubled
And no one seems to care
Remember just remember
Allah won't hurt you, He is The Fair.

When your heart is breaking
And your pain makes you fall
Remember just remember Allah Sees it all.

When you are weak
And the road seems long
Remember just remember
Seek strength from The Strong.

When life is a burden
And everything is unstable
Remember just remember
Allah is The Able.

When the way is cloudy
And there is no one by your side
Remember just remember
Allah is The Only Guide.

When no one wants to listen
Or is willing to lend an ear
Remember just remember
Allah is always ready to hear.

When you are poor and penniless
And you are stuck in a niche
Remember just remember
Allah is The Rich.

When you are down in your misery
And there is nowhere to run
Remember just remember
You can always run to The One.

And when your scars are hurting
And your heart is in fear
Remember just remember
Allah is really here.

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Followers