semalam ade seorg teman mengadu frust bercinta- tertipu leh kata2 seorg jejaka!

haiyo! part nie aku plg malas- CINTA- susah nk ckp ar- sgt subjektif kot

ape2 pown- ntah ar- lalui aje lah ape yg kite dpt lam idup ini.

bg yg sudah punya CINTA (bf ke suami ke) - pelihara lah cinta itu yeekk

bg yg belom- cari lah cinta..or wat tak tahu jek klu tamo perut serabut-

org kata jodoh kene usaha- ngee- doa ari2 pown usaha kan- hehe

okelah..kire aku dah berusaha- sekrg - aku terus usaha-.. biar saja lah ape nk jadi- lalui aja-

ku hanya men doa kan yg terbaek! -
buat masa sekrg bg aku.. tade pengaruh cinta selain cinta yg patut aku cinta buat hidup aku lebih aman- keh3- biar la ape org nk kata- aku senang begini- selamanya?- oyh, tentu tidak.

okesh!!
aku berpegang pada " bekerja cam idup selamanya , ibadat cam akan mati esk" kdg2 kite lupa- aku pown, aku selalu leka-

huu, people! just prepare- idup ni sementara- melihat kematian tak mengenal usia, tak sakit pown leyh mati tiba2- accident yg melibatkan jiwa- huuu-

benar! idup hanya sementara- hari ini aku maseh di sini..
esk? tak tentu aku di sini- andai aku mati?? apa posisi aku- hmm- ? lekanya aku -

yaa.. jom kite bersedia.. sebelum ajal tiba!! --

ps : aku dh mls nk update blog- aku gak mintak maaf klu ade terslh taip eyh- hehe- klu aku rajen atau ade hal yg sgt besh, nanti2 aku update- okeh!!!-


salam ukhwah fillah-

6 comments:

setuju:)
tertipu dgn seorg jejaka-kadang2 kite kena pilih org utk percaya.
entah.

'tamo perut serabut' tu kupu2 dalam perut ek?

huhu.

ya.
pandai itu dengan mengingati mati-Nabi s.a.w

hehe-

perut serabut- adalah- keserabutan yg tidak sepatutnya di serabutkan oleh akal- hehe

*seram sejuk bila fikir ttg mati*

thanx sub :)

nisbah tangisan manusia mengikut statistik saya :

1:6
krn Allah : krn manusia

isk.

hehe-
tangisan kerna manusia juga adalah nikmat dari Allah-

tangisan krn manusia , kite menangis kepada yg Maha Esa-
kan?

:)

Haha..mari kita menangis.ekekekek

hehe-

sila menangis :p

About Me

My photo
No mountains too high enough, no oceans too wide. Cause together or not, our dance won't stop. Let it rain, let it pour. What we have is worth fighting for. You know i believe, that we meant to be. *takdir Allah dah tentukan yg terbaik utk kita*

Just Remember

When things are down
And you are out of your mind
Remember just remember
Allah is The Kind.

When your life is in darkness
And nothing is right
Remember just remember
Through the darkness,
Allah is The Light.

When nothing makes sense
And your heading for demise
Remember just remember
It doesn't make sense, but Allah is The Wise.

When times are troubled
And no one seems to care
Remember just remember
Allah won't hurt you, He is The Fair.

When your heart is breaking
And your pain makes you fall
Remember just remember Allah Sees it all.

When you are weak
And the road seems long
Remember just remember
Seek strength from The Strong.

When life is a burden
And everything is unstable
Remember just remember
Allah is The Able.

When the way is cloudy
And there is no one by your side
Remember just remember
Allah is The Only Guide.

When no one wants to listen
Or is willing to lend an ear
Remember just remember
Allah is always ready to hear.

When you are poor and penniless
And you are stuck in a niche
Remember just remember
Allah is The Rich.

When you are down in your misery
And there is nowhere to run
Remember just remember
You can always run to The One.

And when your scars are hurting
And your heart is in fear
Remember just remember
Allah is really here.

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Followers