after a week,

hoho! tak cukup tido plus capek deh --> demam +selsema
ari ni cuti, semalam tido sampai pagi. cukup lama. cukup best tido.

aku just kata. posting ni mental + fizikal kene kuat. bukan posting ni jek..yg lain2 gak kot. tapi cam aku kata dulu, org2 kata..posting ni cam msk "neraka donia" ahahhaha- aku rasa betul kot.hoho. no comment yek! =p
kene marah biasa. hoho! tapi semalam tak tahan gak aku, dh la tido tak cukup oncall, pagi2 kene marah dgn Dokte K. hoho. aku leh terima kalu marah menda yg mmg aku salah, ini, jelas2 aku tak wat salah pown kene marah. sweet kan! naseb di bantu oleh Dokte D yg baek.
semalam hari yg disaster bg aku. tak tahan beb. selsema, badan panas, kene suruh itu ini, dh la baru msk. sweet kan?
Diorg ni tahu nak cepat jek. kitorg yg juniors ni terkial2..terkial kial. dol! tetapi aku suke keje kat poli gyn. clinic gyneacology. besh! dokte2 die best dan aku di beri peluang utk buat beberapa prosedur pemeriksaan yg simple2 sendiri tanpa diorg. best sgt2! takde la asek kene amek barang jek kan.hoho!
aku pun heran gak, ape nurse nyer keje eyh. asek duduk jek. urusan dokte ade cam nurse dan kerani gak. pindah2 data. stapler kertas.ahahha. hoho! ape nak di kata kan. hoho jek lah

plg aku tak suke uruskan MRS (masuk rumah sakit) first time aku kene g sendiri dan urus utk patient tu. dol! tensen thp maks bila aku kene marah dan bebel ngn kerani kat kaunter tu. ditambah kene marah pg2 ngn dokte K plus tido tak cukup. mmg mental dah weng2! ikut hati, nk jek angkat kaki g tido kt umah. sabar2!

1 weeks there. blur blass. bingung abes. org2 ckp2 cm kat luar kepala saja. aku just enjoy dan belajar byk di poli gyn sahaja. di kamar bersalin?? ahaha, oncall first day sgt best! seyes sbb dokte2 die baek, pastu kwn2 pown membantu. best! dokte2 mmg ajar dan tak marah.

cume semalam disaster! seyes rasa cam mengong nyer org2 ni. ahahhaha! padahal sendiri pown mengong gak. kene marah ngn dokte K pown aku diam saje. dokte k..dokte K.. ku sumpah jadi katak baru taw. wekk! ahahhaha =p .guraw2 jek yek.tak bek. kang balik kat diri sendirik. hoho!

okehlah sekian! hari ini hari berehat aku!! yeay! senangnyer hati.
anyway, esok saya oncall! hehe

take care semua! ;)

4 comments:

hihi. sabar dol.
tu lumrah sementara nak lepas :P
chaiyok!!^^

hehe, sabar neh ;)

tq!! hihi

hehe.
jadi dokte bukan kerja mudah.
dokte tu antara kerja yg paling berjuta kena ada kesabaran.

u choose it.
so.. sabar banyak2 ye :p

byk2 kesabaran mmg..hoho!
kalu tak sabar..hmm..hehe :p

About Me

My photo
No mountains too high enough, no oceans too wide. Cause together or not, our dance won't stop. Let it rain, let it pour. What we have is worth fighting for. You know i believe, that we meant to be. *takdir Allah dah tentukan yg terbaik utk kita*

Just Remember

When things are down
And you are out of your mind
Remember just remember
Allah is The Kind.

When your life is in darkness
And nothing is right
Remember just remember
Through the darkness,
Allah is The Light.

When nothing makes sense
And your heading for demise
Remember just remember
It doesn't make sense, but Allah is The Wise.

When times are troubled
And no one seems to care
Remember just remember
Allah won't hurt you, He is The Fair.

When your heart is breaking
And your pain makes you fall
Remember just remember Allah Sees it all.

When you are weak
And the road seems long
Remember just remember
Seek strength from The Strong.

When life is a burden
And everything is unstable
Remember just remember
Allah is The Able.

When the way is cloudy
And there is no one by your side
Remember just remember
Allah is The Only Guide.

When no one wants to listen
Or is willing to lend an ear
Remember just remember
Allah is always ready to hear.

When you are poor and penniless
And you are stuck in a niche
Remember just remember
Allah is The Rich.

When you are down in your misery
And there is nowhere to run
Remember just remember
You can always run to The One.

And when your scars are hurting
And your heart is in fear
Remember just remember
Allah is really here.

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Followers