baru first posting yg kecil-

capek deh ( > o < ) baru 4 hari..esk kene present journal laks-

posting Radiology nie- sgt santai (relesk jek) tetapi, kene ada ilmu- jadi hari2 kene belajar-

4 hari ini- belajar ttg radiotherapy dgn dr Narno specialist oncology radiology. Dr Narno ini mmg suka sgt ckp bhs Jawa yg agak sukar utk aku dan amni paham- kdg2 pura ketawa jaga hati- huu- dahla die akan tanya sorg2 sokla- seb bek la, leyh jawab. Lagipown kwn2 dan senior sgt membantu. Lepas kelas die- kitorg akan pinjam notes teman Indonesia- huhu-

tadi, aku dan amni telah di suruh oleh ketua kami utk berjumpa dgn semua dokte specialist. Tujuannya adalah menyerahkan surat undangan utk "presentation Journal" esk. huuu- aku pown g la crk dokte2 ini- dh settle lar- cuma aku agak rasa ntah hape2 jek la local students ini sbb takut sgt nk msk jupe dokte2 ini-
tadi, aku nk jupe Prof Arief- sorg senior ni leyh marah tak bg msk lagik- sedangkan ade dokte yg tgh amek master tu suh aku msk jek-
"aku dgn selamba, msk jek- .. kemudian, aku bg salam " assalamualaikum doc, maaf doc, saya mahu kasi surat undangan utk pembacaan journal esk"- tetibe senior yg tadi marah aku sebokkk mencelah- kess!! huuu- hehe- suke hati kamu lah..hoho

ternyata capek juga dech- lom lagik posting kat department2 yg besar, seperti internal medicine. dan lain2- hehe-
hari2 kene semangat! hari2 kene sabar! hari2 kene tabah! hari2 kene tido yg cukup!- hehe

takpelah..moga2 hari2 ku cepat berakhir- kesss! baru 4 hari-

bila balik umah- semua org pulang keletihan- hehe-

Sabar- sabar- sabar-
Tapi aku dh berazam - kene mantapkan diri di bhgn Radiology ini- sbb dari posting ini sebenarnyer dah merangkumi superficial dari semuanya. huuuu-

InsyaAllah-
yg penting kene kuatkan semangat, sabar, mental dan fizikal kene kuat-
kene jaga kesihatan baek2-

"ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami"

ameen-

2 comments:

dah scan badan kamo dr sisa buang toksik radioaktif? hehe. abes laaaaa!

abess laa! :p

About Me

My photo
No mountains too high enough, no oceans too wide. Cause together or not, our dance won't stop. Let it rain, let it pour. What we have is worth fighting for. You know i believe, that we meant to be. *takdir Allah dah tentukan yg terbaik utk kita*

Just Remember

When things are down
And you are out of your mind
Remember just remember
Allah is The Kind.

When your life is in darkness
And nothing is right
Remember just remember
Through the darkness,
Allah is The Light.

When nothing makes sense
And your heading for demise
Remember just remember
It doesn't make sense, but Allah is The Wise.

When times are troubled
And no one seems to care
Remember just remember
Allah won't hurt you, He is The Fair.

When your heart is breaking
And your pain makes you fall
Remember just remember Allah Sees it all.

When you are weak
And the road seems long
Remember just remember
Seek strength from The Strong.

When life is a burden
And everything is unstable
Remember just remember
Allah is The Able.

When the way is cloudy
And there is no one by your side
Remember just remember
Allah is The Only Guide.

When no one wants to listen
Or is willing to lend an ear
Remember just remember
Allah is always ready to hear.

When you are poor and penniless
And you are stuck in a niche
Remember just remember
Allah is The Rich.

When you are down in your misery
And there is nowhere to run
Remember just remember
You can always run to The One.

And when your scars are hurting
And your heart is in fear
Remember just remember
Allah is really here.

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Followers