hai hai hai!

semalam aku oncall 24 hours kat "kamar bersalin" ehem2.

aini kata aku ni pembawa OB.. (org baru) means patients. ahaha. pagi2 jek dtg2 mmg dah ade patients.

tapi sgt menarek nyer sbb..sbb tak payah observe diorg every 15 minutes.hehe. dtg2 jek terus nak bersalin. that's great! .semalam ade 5 persalinan dan 2 operation. hehe. aku ikut satu operation sajek. first time! great!..besh, first tyme tgk "uterus" (rahim) ..hoho.. best2.
Persalinan.. semalam ada baby yg just 700gr.. kecik gilerz, premature. hoho
Menarik nyer sbb mmg semua masuk dgn active phase. hehe. so, takyah nk observe, tunggu lama2. ekeke.

semalam,first tyme oncall yang aku dpt keluar g mkn mlm. selalunyer, aku mmg tak sempat kuar mkn malam dan siang.hoho. dan semalam dpt tido nyenyak dari jam 10.30 pm till 1 a.m., at 1 a.m ade 3 org dtg bersalin.hehe. kejap gilerz..senang gak ibu2 tu melahirkan.

hmm, after join operation, aku rasa aku nk lahirkan my baby(ahaha, nanti2 akan dtg, lambat lg tapi) nanti2 secara fisiology iaitu per vagina. hoho. tamo operation. huuu..sbb? nanti ade parut..tak cun ah. dan ternyata operation tu tak enak dan lambat nak sembuh luka dan sgt saket after operate. tapi klu mmg indication nyer.. sc jek lah ..hihi
tetapi kalu melahirkan per vaginam..secara fisiology.. mmg sakit semasa baby nak keluar kan tapi lepas tu..luka cepat baek dan saket pun cepat hilang.hoho!..
after 2 weeks, aku dh boleh adaptasi dgn suasana clinical kt sini. oncall setiap 3 hari. hehe. makan yg tidak menentu. tido pown tidak cukup.
anyway, 2 minggu pertama mmg disaster. tapi oncall semalam sgt menarik. sbb dh pandai gakla bawak diri..wat keje..dah reti nak belajar ape..nk baca ape..hehe.. semaken hari semaken baek.

alhamdullillah.
hmm, ade seseorg bg kata2 kat aku, huu. tapi ntahla..sampai sekrg aku tak setuju dan takleh terima. sbb bg aku, die mmg tak phm. hoho. so sorry. aku pown tak phm die gak. bg aku tindakan die offline cmtu jek tetiba adalah tidak "gentleman" sbb ntahla.hoho. biar jek la. munkin die sgt marah dgn aku. ternyata orgnya begitu. sungguh aku tak sangka. huu. maaf sekali lagi.

semoga hari2 aku bertambah baek hendaknya. =)

hee 1 : berat aku dh 50 kg from 55 kg .hehe
hee 2 : selasa oncall, jumaat oncall.. hurray! sbb next week sabtu dan ahad aku tak keje!
hee 3: i don t need your put downs. hoho
hee 4: setiap kali aku merasa tidak berdaya, aku selalu berharap ade yg memberi semangat. thanx sgt2 kt aini, selama 2 weeks kt posting obgyn , die mmg byk sgt tulun aku. thanx!! hehe
thanx gak pada kwn2 aku, housemates! thanx! syg anda2! hehe.

hee 5 : baru 2 weeks berlalu. ade lagik 6 weeks utk posting obsgyn! tadaaa! =p

hee 6 : bestnyer klu ade org "tersyg" di sisi kan. hoho
hee 7 : byk gak schoolmates aku yg dh nk kawen ni. dgr2 yg bakal2 melangsungkan perkahwinan thn ini kot--> ana, syarifah, naeemah.

psstt : mlm tadi, kwn2 aku bergelap satu jam. aku kt sepital berterang2 an.. ade ibu nk bersalin.hihi. ekekke. " earth hour" hoho

"berbahgia lah" ;)

About Me

My photo
No mountains too high enough, no oceans too wide. Cause together or not, our dance won't stop. Let it rain, let it pour. What we have is worth fighting for. You know i believe, that we meant to be. *takdir Allah dah tentukan yg terbaik utk kita*

Just Remember

When things are down
And you are out of your mind
Remember just remember
Allah is The Kind.

When your life is in darkness
And nothing is right
Remember just remember
Through the darkness,
Allah is The Light.

When nothing makes sense
And your heading for demise
Remember just remember
It doesn't make sense, but Allah is The Wise.

When times are troubled
And no one seems to care
Remember just remember
Allah won't hurt you, He is The Fair.

When your heart is breaking
And your pain makes you fall
Remember just remember Allah Sees it all.

When you are weak
And the road seems long
Remember just remember
Seek strength from The Strong.

When life is a burden
And everything is unstable
Remember just remember
Allah is The Able.

When the way is cloudy
And there is no one by your side
Remember just remember
Allah is The Only Guide.

When no one wants to listen
Or is willing to lend an ear
Remember just remember
Allah is always ready to hear.

When you are poor and penniless
And you are stuck in a niche
Remember just remember
Allah is The Rich.

When you are down in your misery
And there is nowhere to run
Remember just remember
You can always run to The One.

And when your scars are hurting
And your heart is in fear
Remember just remember
Allah is really here.

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Followers