mornin!
awalnyer aku bgn hari ini. actually, semalam adalah hari yg sgt tidak best bg aku. huuu
dimana kesabaran aku mmg dh tipis2 .huu. takpelah. sabar2! mcm2 aku fikir. tapi akhirnya.. baek aku sabar, sabar dan sabar.

huu, semalam, aku teman aliza g matos amek spek mata. hehe. pastu, masa aku nk tunggu taxi (letih nek angkut kene jln) ade seorg pakcik dgn anaknya.. huuu. hampir2 jek nk dilanggar oleh sebuah kereta, padahal tu kan lobby matos, patutnya slow2 jek la kereta. hmm. geram aku. sian pakcik tu.

teringat kt abah =(
teringat masa klu aku kuar ngn abah, sama cam that girl ngn ayah die semalam.. huu
masa tu aku rasa nk nangis, syahdu giler. hoho =p seyes2, aku rasa cm.. hmm.. masa aku tak byk bersama mak dan abah aku. dari umur 13 thn duduk asrama ( 5 years) , matrik (1 year) dan now, kt indo (hampir 5 years dah) mmg la balik umah kan. huuu. tu sbb ade tahi lalat kt kaki kot. jln jauh2. ahaha. org2 tua la ckp kan =p

hari ini aku oncall. aku selalu nk updat blog tp balik oncall, aku mmg sgt letih..tido sajek. yelah, aku masih junior kt posting ni. lgik a week ,jadi senior kt posting ni laks. hoho!

hmm. ade gak dgr org bandingkan seorg individu dgn yg lain. cth : org ni oke jek.. yg sorg ni asek komplain jek. hoho. suke hati anda lah. bg aku setiap org beza2. kamu tak suke mkn ayam, aku suke mkn ayam. so, ikut individu lah.
bg aku kene byk sabar dan nikmati aja. ada org suke jek keje dlm situasi cam itu. huu

lagi satu, hmm.. ntahla. sebenarnyer. aku pun tak tahu. uwaaa!
boleh ke jadi dokte yg baek ni?

semalam jek.. masa keje kt recovery room.. (tempat org2 yg lepas operation), aku asek kene sound jek dgn ibu perawat. masa aku keje tu, mmg full room tu. pastu..aku kene observe every one hour ( > o < ) huuu. hehe, ade la kes, aku hampir marah.mmg marah dh pown tp thn. aku tanya die, nk ganti infus ke? and infus ape? kess, bila tak tanyer kang, die marah aku gak. tanya pown kene marah. ampess. last2 aku diam jek. hoho, seb bek semalam pakai mask.. tak nampak muka aku yg seposen kebengangan itu.
nape pakai mask? sbb ade ibu yg operation menghidap TB. tuberculosis. dimana.. cara infeksi nya adalah per inhale. huuu. diorg semua slumber badak air je tak pakai mask. hoho. sbb diorg kata tidak menghormati patient, tu lah prinsip di sini bg sesetgh org. tapi aku tidak.. huu, bukan tak hormat tp, kesihatan diri sendiri kene jaga beb. TB tuu. tapi keje tetap keje, aku check je ibu tu. pegi kat die. cume mmg duduk lam room tu, aku pakai mask.

huu, kesimpulan nya, jadi clinical medical student ni.. taraf kite adalah lebih bawah dari perawat/ nurses. hehe. mmg tak di nafikan mereka mmg mantap dlm skill2 keperawatan. hoho. sabar jek lah. yg baek tu best la..ajar kite itu dan ini. tapi yg kerek tu.. wekekekekee.. sabo jek lah!

yg pentg pandai jaga diri dan bawa diri. takleyh sensitif sgt. huuu. org kata, bermanis mulut lah. tapi aku susah camtu. huu. not so me. klu ko cantik maka cantik lah aku ckp. klu tak, aku diam saja. huuu. hmm. begitulah. tapi yg pasti jgn pernah bandingkan org lain dgn aku. dan aku pasti . semua org pown tak suke dibanding2kan. setiap org berbeza k. ntahlah.

hmm. aku byk buat salah. seyes byk. masa keje pown byk jek salah aku
tp takpe, manusia kan belajar dari kesilapan. hmm. yg pentg, biar lah ape org nk kata, asalkan kau jgn byk kata2. huu. mmg seyes aku ckp, kdg2. duk sorg2 tgh keje tu. leh jek rasa tak thn sgt. then, klu aku.. aku akan keluar dari ruang tu kejap. jln2 kejap. then, aku msk balik. huuu. begitulah.
hmm. aku ni bukanlah peramah sgt, nk sembg ngn org2. paling pown senyum sajek.
hmm. seyes aku byk giler masalah sehari2 kt sini. tapi, camne eyh nk kata.. aku hadapi jek semua nya. sebab mmg aku terpaksa menghadapinya. hmm

dilema bila.. aku rasa..byknyer ilmu yg aku tak tahu.
dilema bila.. ade org yg merendah2 kan aku..
dilema bila.. aku mmg seorg manusia yg tidak percaya diri
dilema bila.. mmg aku tidak tahu harus bagaimana

life goes on!.. next year back for good! insyaAllah.
bersemangatlah !! menghadapi hari2.. lalui saje... besh ke tak besh..aku terpaksa menjalani nya. hoho! mental dan fizikal beb.

sabar sabar sabar..

lastly! aku sgt rendu org2 tersyg.. huuu

About Me

My photo
No mountains too high enough, no oceans too wide. Cause together or not, our dance won't stop. Let it rain, let it pour. What we have is worth fighting for. You know i believe, that we meant to be. *takdir Allah dah tentukan yg terbaik utk kita*

Just Remember

When things are down
And you are out of your mind
Remember just remember
Allah is The Kind.

When your life is in darkness
And nothing is right
Remember just remember
Through the darkness,
Allah is The Light.

When nothing makes sense
And your heading for demise
Remember just remember
It doesn't make sense, but Allah is The Wise.

When times are troubled
And no one seems to care
Remember just remember
Allah won't hurt you, He is The Fair.

When your heart is breaking
And your pain makes you fall
Remember just remember Allah Sees it all.

When you are weak
And the road seems long
Remember just remember
Seek strength from The Strong.

When life is a burden
And everything is unstable
Remember just remember
Allah is The Able.

When the way is cloudy
And there is no one by your side
Remember just remember
Allah is The Only Guide.

When no one wants to listen
Or is willing to lend an ear
Remember just remember
Allah is always ready to hear.

When you are poor and penniless
And you are stuck in a niche
Remember just remember
Allah is The Rich.

When you are down in your misery
And there is nowhere to run
Remember just remember
You can always run to The One.

And when your scars are hurting
And your heart is in fear
Remember just remember
Allah is really here.

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Followers